joi, 20 mai 2010

Hoară, turnesolul violenţei

A fost şi miting. Şi? N-a ieşit nici războiul descris de Sever Voinescu, nici fasciştii pedelişti ai lui Ponta nu au făcut o diversiune mai mare decât să-l trimită pe insuportabilul Hoară pe acolo.

N-au fost nici 5000 de oameni plătiţi de PSD, nici 60.000 veniţi din proprie voinţă. Au fost în jur de 30.000, unii aduşi, unii din proprie iniţiativă. Multă demagogie pe scenă.

A fost o acţiune democratică, dusă la capăt civilizat. Un semn de normalitate. Dar incidentul Hoară ne arată cât de aproape suntem de violenţă. Orice demonstraţie paşnică se poate transforma aproape instantaneu într-una violentă.

Dacă PDL a vrut să testeze dispoziţia unei părţi a populaţiei spre violenţă atunci a aflat răspunsul.

Păcat că Hoară a fost folosit pe post de turnesol. Puteau să citească o carte de istorie. Iar dacă Hoară s-a dus acolo fără să ştie ce o să se întâmple atunci îşi merită soarta.

24 de comentarii:

Jean Valjean spunea...

Hoara a avut noroc! Daca era linsat probabil lua premiul Darwin. Morala e simpla: nu te joci cu chibriturile pe cisterna cu benzina.

Lars spunea...

Hoara e un prostovan notoriu. Este exact ca un activist comunist din anii 50', un robotel pus sa repete cu ingamfare la infinit niste lozinci false.
De foarte multe ori am vrut personal sa-l stropesc cu apa (prin sticla televizorului insa :-) ) pentru ca ma adusese la o stare maxima de nervi. Daca pana si colegul lui de partid Cristian Preda a remarcat ca prostovanul face un mare rau imaginii partidului prin talibanism de doi lei atunci nici un comentariu nu mai trebuie facut in aceasta privinta.
Insa de aici si pana la violenta fizica e o cale lunga. Ieri s-a vazut inca o data ce inseamna o multime si ce usor trec componentii multimii de la civilizatie la haos.

Hoara a fost trimis acolo doar pentru ca pedelistii de frunte nu au vrut sa iasa afara si le trebuia cineva care sa ia castanele din foc (sa nu se spuna ca nu dialogheaza cu multimea/televiziunile etc.) - iar Hoara ca intotdeauna a fost activistul devotat care spune doar "Da shefu'".
Dupa incidentul de ieri Hoara ar trebui sa se gandeasca serios daca e OK sa-ti pui pana si integritatea fizica la bataie ca sa aperi niste carnatari mincinosi.
Cat despre golanii aia cu tricoul tras pe fata care au vrut sa-l loveasca - sper doar ca politia ii va identifica si trage la raspundere. Suntem in secolul XXI !!!

Flavian spunea...

Recomand detasarea si urmarirea relaxata a spectacolului ce e pe cale sa inceapa: Alien vs Predator

Anonim spunea...

S-ar putea sa sperie ceva Boci de pe la putere... te pomenesti ca vor incepe sa se gandeasca la siguranta lor fizica mai degraba decat la siguranta buzunarului. Mai ales ca e criza si prin insulele din Pacific in caz ca isi fac un plan de salvare...

parvan spunea...

Parerea mea:
1.Hoara a fost doar turnesolul disciplinei de partid.

2.Mai larg poate fi vorba si de scaderea randamentului masinariei de diabolizare dar nu incidentul cu Hoara a fost defectiunea majora ci evaluarea eronata a compozitiei manifestantilor.

3. In incidentul hoara exista totusi un indicator (turnesol) care poate fi important: timpul de (ne)reactie al aparatului de stat. Vorbim de politie comunitara (deci local si mai aproape de politic) si de zeci de minute bune.

Anonim spunea...

Hm, iata ceva nou.
Prima oara am vazut fenomenul la Timisoara, stiti voi, evenimentul semnarii , in campania electorala, a "pactului pentru Timisoara".
PDL-ul a folosit, pentru crearea impresiei ca cetatenii urbei resping initiativa respectiva, galeria microbista locala.
Tineri care habar nu au de mineriade, comunism, securisti etc. dar care abea asteapta putina adrenalina, sunt dependenti de ea, asta cauta in tribune, sunt folositi pentru treburile murdare ale partidului portocaliu.
Am vazut mult teatru (acuzatia ca s-au folosit gaze lacrimogene impotriva lor, victimizarea de tip Basist/marca inregistrata,scena jucata intentionat unde erau camere video)
Cum metoda a functionat, este preluata si la centru.
Ce sa faci, nu mai ai muncitorii de la IMGB sa-i aduci sa faca ordine iar serviciile secrete nu au voie sa iasa chiar la vedere, ei manevreaza discret din spate.
Ati urmarit ce constructie minunata au realizat? Mai intai anuntul ca vor fi violente, "ca noi stim", ca in spate sunt dusmanii poporului (au reusit astfel sa-i opreasca pe multi sa mai participe, doi iepuri dintr-un foc), ca se incearca o lovitura de stat etc.
Daca seamana cu metodele ceausiste, nu trebuie sa va mirati, sunt aceiasi securisti sau, in cazul celor mai tineri, au urmat aceiasi scoala..
Pacat ca ne lasam atat de usor prostiti, vina este a noastra

AristotelCostel spunea...

Spuneam zilele trecute ca normalitate inseamna sa-i tarai de cravata. Acei pensionari ar fi fost in stare sa-l jupoaie pe Hoara doar sub amenintarea taierii pensiilor.

Sa admiram Palatul Victoria... dupa taiere. :)

Politrucii securistoizi sa retina detaliul destul de insemnat ca, spre deosebire de anii '80, populatia nu resimte vreo oprimare din partea sistemului, iar de data asta singurii care mai au ceva de pierdut sunt securistoizii din sistem.

Merg pe sarma subtire, iar haul e imens... orice pas gresit poate inseamna reformarea celor n-spe servicii secretoase si a aparatului politruc.

poweraxxel spunea...

Pentru televiziunile care se plang ca sunt acuzate fara motiv de manipulare si cenzura:

Poate aveti dreptate, dar parerea mea proprie este ca prea aveti o opinie numai intr-un sens, iar alegerile ne-au aratat ca exista sigur si un alt sens! Asadar, atata timp cat in emisiunile voastre, aud numai opinii indreptate intr-o singura directie, imi pareti exact ca televiziunea romana pe vremea comunistilor … Numai atunci televiziunea arata ceva, iar majoritatea romanilor stiau ca lucrurile stau altfel …

Se tot vorbeste zilele acestea de ecourile mitingului de pe 19 mai. De ce credeti ca exprimarile participantilor de la acel miting sunt “ale tuturor romanilor”? De fapt, acolo a fost vorba de 30.000 de oameni, din care imi permit sa cred ca jumatate erau masa de manevra pornita de unii, iar ceilalti au venit din proprie initiativa, emotionati de gestul masei de manevra … Dar romanii sunt 20 de milioane! De ce credeti ca parerea a 20 de milioane este aceeasi cu a celor 30.000? De ce 99 % din opiniile exprimate pe TV-urile voastre exprima parerea a 30.000 si nu a 20 de milioane?

Pentru cei ce acuza slugarnicia altora:

Si voi poate aveti dreptate, dar atunci stau si ma intreb cate ceva. De exemplu, sunt de acord ca voi iubiti pe unii, si criticati pe altii. In acest caz, de ce altii nu au dreptul sa faca acelasi lucru? De altii sunt slugarnici in acest caz, iar voi nu? In definitiv, difera doar “zeul” caruia va inchinati! O alta intrebare este: cine stabileste care este “zeul” bu sau “zeul” rau? Voi? Ceilalti? Sau televiziunile voastre? Sau romanii? …

Dan Selaru spunea...

:-)

Shadow spunea...

@poweeaxxel

din start argumentul tau este nul. Si neaplicabil automat altora. Stiu ca este greu dar poti face un efort si sa-ti inchipui ca nu toti au un "zeu" caruia i se inchina asa ca tine.

Anonim spunea...

daca vreti voi sa intelegeti ca o astfel de reactie din public nu are nicio relevanta,atunci va amintiti de o faza asemanatoare de acum ceva ani:Basescu pe scena in Piata Revolutiei,in timp ce un gura casca de politician potrivnic lui era alergat de oameni si lovit.Va amintiti?daca da,e bine.Hoara e un prost,asta asa e.Cind holoangarii unui partid(o sa ziceti voi ca nu era partid,ba da in mare parte)fac o "chermeza de-asta,nu te duci tu care ai alte convingeri acolo.La fel cei de la antene sau realitatea,nu-i cred atit de curajosi sa-si fi facut studio mobil cind Basescu se reasezase dupa suspendare,in Piata Revolutiei,de exemplu.Hai,n-o mai frecati voi cum vreti.

AristotelCostel spunea...

@poweraxxel

1. "Companii" de stat subventionate, cu pierderi si premiate in plina criza economica.
2. Sistem bugetar parazitat de diversi "privati" pe PF cu rude sau PCR in sistem.
3. Sistem bugetar securistoid supradimensionat.

De toate aceste "detalii" beneficiaza in prezent pesedeul. :)

Daca ar fi fost pedeleul si Basescu la guvernare, probabil, ca le-am fi reprosat lor. Mai mult, daca EBA ar fi tinut "discursuri" in PE pe tema nevoii de austeritate... probabil c-am fi luat foc. Victimule! :)

Flavian spunea...

>din start argumentul tau este nul. Si neaplicabil automat altora. Stiu ca este greu dar poti face un efort si sa-ti inchipui ca nu toti au un "zeu" caruia i se inchina asa ca tine.

Foarte corect. Unii prefera sa admire lupta intre masoni si securisti de la distanta in loc sa se amestece in mizerie... ;)

parvan spunea...

power axel: s-ar putea sa ai dreptate. tezaur folcloric la televiziunea publica si reluarile un ui post cu news in tilu in timpul mitingului (cativa cersetori manipulati?) poate sa fie politica editoriala si nu manipulare si cenzura :)

Dar sigur gresesti cand indemni televiziunile sa-si adapteze discursul dupa rezultatele electorale. Politicul isi poate permite sa ignore publicul, isi poate permite sa forteze rezultate doar din cand in cand ... televiziunile care traiesc din audienta nu pot sa-si ia aceasta libertate. :( Minut de minut sunt supuse alegerilor publicului cu telecomanda in mana.

poweraxxel spunea...

@ parvan: Intr-o societate normala, asa ar trebui sa mearga lucrurile ... Totusi, eu te intreb de ce crezi ca Gardianul si Cotidianul s-au "scufundat" exact dupa terminarea campaniei electorale? In afara de asta, niste economisti imi explicau in timpul unor cursuri, ca in capitalism, exista asa numitele bariere de intrare pe piata, create de jucatorii deja existenti, pentru a se proteja impotriva unei eventuale concurente ... Coroborat cu politicul, aceste bariere pot fi folosite si pentru a permite existenta pe piata a unor televiziuni manipulatoare si apte pentru cenzura?

imb spunea...

@poweraxel: buna intrebarea cu ziarele care au sucombat dupa alegeri, atunci cand alte canale au inflorit (vox news, kamikaze, etc). De ce doar pnl si psd au datorii din campania electorala si pdl nu? O fi vreo legatura cu fibrilatia nationala indusa de transa fmi?

parvan spunea...

power: poate pentru ca pe o piata cu scaderi drastice orizontul de incredere in redresare poate fi apreciat diferit dupa alegeri politice (care dau indicii si despre evolutia socio-economica)?

Oricum nu confunda televiziunea cu ziarele, ziarele pot merg pe targeturi de public mai mici si mai fidele.


PS: teoria ta e valida in cazul "efemeridelor" de campanie dar cel putin la ultimele alegeri au fost mult mai putine. De urmarit fenomenul la urmatoarele alegeri locale (aceste alegeri generau presa "efemerida" )

DanBruma spunea...

Au invartit oamenii o Hoara, se mai intampla la astfel de manifestatii :)

Pro Atitudine spunea...

S-a ieşit în stradă. Şi sperăm… Ce? Ca obedienţa să ia sfârşit? Oare cât ne naivi ar trebui să fim? Mai ales când spiritul de supunere face parte integrantă din viaţa nostră!…
Nu doar Hoara are probleme cu centrii de gandire! El a avut ocazia sa arate din plin. Ca si cei care l-au trimis. Dar ne mai mira aceasta!

Lars spunea...

Pentru anonimul de la 12:25: Da, era vorba de Gusa care a vrut sa dea si el un interviu in plin miting al sustinatorilor lui Basescu si a fost fugarit si lovit pana s-a refugiat in hotelul Intercontinental...

Unknown spunea...

\
iti pierzi vremea cu prostii.

da-i un sut la televizoru ala :-D.
doneaza-l.
ingroapa-l.
da-l la unu pe care ai ciuda :D

cristina turcescu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Adrian spunea...

Hoara nu a reusit sa poarte un dialog convingator, cu argumente, la televiziune in prezenta a 3-4 colegi de conversatie.
Oare cum o fi crezut ca poate sa discute, sa spuna ceva inteligibil in mijlocul unei multimi de oameni!?
Unii, ca Hoara, probabil se cred capabili, destepti, lideari, numai pentru faptul ca in mod conjunctural au fost pusi de sefii lor in ceva functii de partid.
Au patit-o si altii de stanga, de dreapta. Cum sa fie suportat un exponent al unui partid fara directie, care-si uraste poporul!?

laura spunea...

Sa le fie rusine!!!