marți, 25 mai 2010

Investiţii şi investiţii

Parcă au înnebunit cu investiţiile în săli de sport, patinoare, terenuri de fotbal şi biserici. Ce aduc toate investiţiile astea comunităţii?

Se poate face şi altceva. De pildă poduri, regularizări de râuri.



"Cât priveşte noua realizare, lucrările de construcţie a podului de peste Galbenu au fost demarate încă din luna noiembrie a anului trecut, investiţia fiind atribuită SC. Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj SA. Cu o valoare de aproximativ opt miliarde de lei vechi, podul peste râul Glabenu a scăzut riscul apariţiei inundaţiilor, fiind întărit cu ajutorul gabioanelor şi prin reamenajarea albiei." - aici

Centrale solare.

Localitatea este destul de mare, iar sumele de bani cheltuite pe utilităţile publice sunt destul de mari. Investiţia va fi asigurată prin fonduri nerambursamile...

Proiectul va consta în amplasarea unui număr de peste 1700 de panouri fotovoltaice de pe o suprafaţă de două hectare. Terenul este cuprins în interiorul reţelei ecologice europene Natura 2000, în nordul Gorjului de est, în vecinătatea ariilor naturale protejate Peştera Muierii şi Peştera Iedului. Producţia de energie va fi de 384.000 kWh, acoperindu-se astfel necesarul anual de energie electrică al clădirilor administrative şi iluminatul public. De asemenea, se va face racordul la reţeaua naţională de energie electrică.


Se organizează concursuri de motocros. Aşa se sprijină turismul.

Deci se poate şi altceva decât biserici şi săli de sport (sală de sport există şi se construieşte şi o biserică). Drumuri de asfaltat nu mai sunt. Toate se întâmplă într-o singură comună. Sau poate că asta e regula, fără sală de sport şi biserică nu se poate construi un pod sau canalizare.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sala de sport e de folos. Biserica, doar in masura in care sala principala este multifunctionala: poate fi folosita si ca sala de sport/cinematograf/sala de spectacole.

Retete de prajituri spunea...

Cu multe investitii nu sunt de acord, dar aic este ok, pentru ca trebuia facut...