luni, 10 mai 2010

Stenograma discuţiilor Preşedinte - lideri sindicali

Am găsit pe blogul Penifest stenograma discuţiilor Preşedinte - lideri sindicali.

Stenograma intilnirii Presedinte - Sindicate pe tema reducerii cheltuielilor publice 09.05.2010

7 comentarii:

Cristian Orgonas spunea...

sa intelegem ca sindicatele ar accepta scaderea salariilor si pensiilor pe o perioada limitata de 6 luni?
PS: stoparea transferului de 0.5% la Pilonul II de pensii este o magarie pentru care vom plati toti

Dan Selaru spunea...

Asa e.

Lars spunea...

M-am distrat copios la aparitia lui Boc de ieri. In afara criticilor previzibile la adresa lui Tariceanu (insa cine l-a pus pe naucul ala de motocicleanu prim-ministru ? Ala care l-a pus n-ar trebui sa-si asume o raspundere pentru tampenia asta?) a mai fost o faza de nota 10. Este vorba de modul cum a adus Boc in discutie faptul ca el a anulat masura cresterii cu 50% a salariilor profesorilor fiind deci un fel de erou. Prietene, deoarece se pare ca ai nevoie de lecitina, voi incerca sa-ti aduc aminte faza: PD'u si Baselu' au sustinut pana la limita penibilului proiectul respectiv de lege. Motocicleanu (la inspiratie sau sfatuit de un consilier bun) a refuzat sa aplice masura respectiva pana in punctul in care tu Boculet (am filmul daca nu crezi) l-ai amenintat cu dosar penal daca nu pune in practica hotararea parlamentului , legea fiind promulgata de Baselu. Acuma vii sa spui ca masura aia era foarte nashpa si tu ai anulat-o cand ai devenit PM ? Penibilule, daca tot recunosti fara sa vrei ca esti idiot, nu crezi ca demisia ar fi o masura mai buna ? Motocicleanu a fost un populist de doi lei insa si-a sfarsit mandatul (bine sfatuit cred) luptand cu niste populisti mai mari chiar decat el. Tariceanu a sustinut atunci (in mod corect) ca masura respectiva va destabiliza complet bugetul. Voi : nu si nu, Batman, Batman...
Boculet, esti un penibil....

Deceneu spunea...

Presedintele afirma ca "avem nevoie ca aerul de masuri urgente de la 1 iunie" si la alt pasaj "nu suntem in situatie disperata, mai putem imprumuta bani".
Cu alte cuvinte masurile pe care le adopta acum sunt pentru a putea lua un nou imprumut, nu pentru ca e convis ca ele au un efect benefic.

Pongo spunea...

Sunt curios cine i-l opreste pe asta. Din text rezulta ca trateaza toata treaba ca o partida de poker chinezesc in care chibitzii iau glontzul. Pare ca e de capul lui. Poate e doar imaginatia mea bogata, dar cred ca tot ce isi doreste este sa traga de timp.
Nashpa.

Unknown spunea...

Ma distrez copios de preocuparile sindicalistilor:

"S: lasati ca ne-ati bagat si la ANI cu declaratiile de avere"

Lucian spunea...

@Deceneu : comentariul legat de posibilitatea de a imprumuta bani in continuare este o ironie.

Legat de stoparea transferului la Pilonul II si eu sunt de acord ca-i o greseala.
Sper ca guvernul sa nu accepte asta.