miercuri, 12 mai 2010

Trei de la Traian Băsescu şi ultima de la Emil Boc

"România va ieşi din criză la şase luni după ce piaţa germană, și piaţa Statelor Unite îşi reiau creşterea economică reală. (...) Trimestrul III din 2009 va fi un trimestru în care produsul intern brut va continua să scadă. Mă aştept ca pe curba de revenire să intrăm abia în trimestrul patru din 2009”.

„Obiectivul guvernului este să menţină pensiile şi să le plătească regulat şi fără întârzieri, salariile aparatului bugetar. Solidaritatea este extrem de importantă pentru a trece acest moment dificil, pentru a nu ajunge la situaţii care s-au petrecut în alte ţări din Uniunea Europeană, unde s-a mers pe reduceri masive de salarii şi pensii”.

" Noi din această criză vom ieşi cu convingerea că nici măcar o criză nu ne poate infrânge. Nici măcar o mare criză economică. Pentru că Romania a depăşit stadiul la care era extrem de vulnerabilă. Dupa criză mai rau nu ne poate fi. Este clar că plecăm in sus. Criza asta după mine a fost şi măsura capacităţii noastre de a depăşi greutăţile. Deja vârful crizei s-a depăşit, de acum începem să revenim către creştere economică, iar in trimestrul doi al anului 2010 chiar vom relua creşterea economică. Asta înseamnă că nu ne mai poate înfrânge nimic.”

„Anul 2010 e unul al ieşirii din criză şi al pregătirii creşterii economice. Bugetul pe 2010 e un buget al relansării economice şi al ieşirii din criză. Bugetul a fost construit astfel incât să asigure că pensiile şi salariile pot fi plătite la valoarea care a fost stabilită. Nu suntem aici să vindem iluzii românilor."



Economia a căzut cu 3,4 pe primul trimestru. Prostie sau minciună? Mă întrebam asta în martie 2009. Răspunsul e minciună la Băsescu şi prostie la Boc.

Mai multe declaraţii aici.

24 de comentarii:

presacaopra(v)da spunea...

Diletantii aia mincinosi de la televiziunile mogulilor au pus in gura lui Basescu si boc astfel de cuvinte.Ei nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroasa!

dromichaetes spunea...

da, mi-a placut cel mai mult pasajul urmator: "Criza asta după mine a fost şi măsura capacităţii noastre de a depăşi greutăţile." Cat de bine a nimerit-o aici, nici ca se putea mai corect!

Anonim spunea...

Dar cei de la FMI ce ziceau in aceleasi momente ? Nu cumva acelasi lucru ?

Ovidiu spunea...

Votez pentru prostie. Cu două mâini.

Formularea unor astfel de minciuni cere un anume nivel de pricepere a demnitarilor şi consilierilor lor, nivel pe care aceştia în mod evident nu l-au atins.

Anonim spunea...

:| era de asteptat...

Shadow spunea...

Pai ce as putea eu sa-ti spun? Ca doar sunt un "diletant" pt basecu si boc. E drept ca incep sa ma consider extrem de "diletant" fata de mentalitatea lor. As spune chiar "inocent" in acceptiunea veche a termenului :-).

Anonim spunea...

http://khris.ro/index.php/05/2010/economia-a-scazut-cu-2-5-in-primul-trimestru/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Khrisro+%28khris.ro%29 intre 2,5 si 3,4 e ceva, nu ca nu ar fi tot rau, dar de ce sursele dau alte numere?

eugeniu spunea...

Oficial economia a iesit din recesiune in trimestrul 3 din 2009 cand cresterea a fost de 0.1% fata de trimestrul anterior.
Din pacate a reintrat in recesiune in trimestrul 4 (-1.5%) si trimestrul 1 2010 (-0.3%).

Crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut vom avea doar din semestrul doi.

Sa nu uitam ca Romania a intrat in recesiune la 9 luni dupa SUA sau UE, deci e normal sa ne revenim mai tarziu.

Din pacate, policienii din Romania nu au prea multe parghii pentru a indrepta lucrurile. Asa ca nu mai injurati si dati vina pe toata lumea. Nu e constructiv deloc.

Dan Selaru spunea...

Dar cine i-a pus sa minta?

parvan spunea...

Asta e istorie. Mai grave sunt declaratiile actuale. Pastrand formula 3+1:

oamenii veseli
grasi vs albi
pescari in ape tulburi

+ necesitatea construirii a 1000 de locuinte la tara.

impricinatul de corn spunea...

fa-ma, doamne, prost, ca frumusetea e trecatoare!

Shadow spunea...

Dane

interesul i-a pus sa minta si interesul pur si personal ii face sa minta in continuare. Anul trecut in s-au dat niste cresteri de pensii anulate azi. Au fost alegeri nu?

Goos spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Dan Selaru spunea...

Eu nu sunt de acord cu multe lucruri facute de Basescu dar nu prin injuraturi sau proteste violente se schimba ceva.

Pongo spunea...

Din pacate nu cred ca va exista o reactie similara cu cea din ungaria.
Si asta nu e bine pt ca arata cat de incalecabil e poporul asta. Da, violenta nu este o solutie eleganta, dar o reactie hotarata care sa arate ca nu acceptam sa fim mintiti si furati in halul asta ar fi trerbuit sa existe. Eu inca sper ca oamenii nu cred ce li se intampla si se vor trezi.
Piata universitatii nu a fost un protest din fotoliu.

Dan Selaru spunea...

In Piata s-a strigat "Fara violenta!" continuu.

Pongo spunea...

Da, in timp ce se ocupa ilegal un spatiu public.

Dan Selaru spunea...

La vremea aia era alta mancare de peste.

Adrian Năstase spunea...

Inflaţia ne mănâncă... Anii '90.

"Ploaia care va veni..."

Dan Selaru spunea...

De asta mi-e si mie frica dar avem 33 de mld in BNR, e altceva.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Dan Selaru spunea...

Mai lasa-l pe Mircea Badea, ca nu exista personajul de fapt, unii ca tine-i fac reclama.

Anonim spunea...

Cum spunea ultimul presedinte patriot american JF Keneddy: "In momentul in care toate solutiile pasnice nu duc la nimic, singura solutie este violenta".

Nu cei mentionati sunt adevaratele tinte! De ce nimeni nu isi pune problema tradarii BNR din ultimii 20 de ani (rezerva e o poveste frumoasa care nu tine de cald nici acum cand e frig, vrea sa dea o incredere in sistemul falimentar).

Violenta ar putea fi solutia unde nici o masura economica nu va mai duce la "redresare".

Pana atunci tiparim bani! Un trilion pe saptaman/luna oricat e nevoie! Aurul la maxim istoric! Decuplarea a inceput! Increderea in banii pe care ii stim noi dispare incet!

Anonim spunea...

Ce alegeti? Dolar, eur, ron?

Nu ma faceti sa rad! :))