vineri, 11 iunie 2010

Sachiel

Sachiel este unul din Îngerii Duminicii, având interval de funcţionare între orele 6 ;i 7 şi 18 şi 19. Program duminical, are şi alte atribuţii, în general războinice. Aveţi aici legătura.

Dar acesta mai are şi alte calităţi. Este patronul zilei de joi şi este asociat culorii violet. Şi are ceva treabă cu Jupiter. Aşa spun unii analiştii politici pe aici. Şi nu numai. Este considerat îngerul milei.

De ce ne aduce nouă aminte asta? Joi, violet? Ahaa!

Ce zi a fost ieri? Joi. Cine este stăpânul local al flăcării violet joia, vezi victoria în alegeri.

Ăsta e adevăratul motiv al încercării mutării datei de discutare a moţiunii. Restul sunt biete încercări de analiză politică bazate pe sindicate, prezenţă la vot, chiul parlamentar, pensionari dezlănţuiţi, troc politic şi alte normalităţi locale. Lovitura de ieri a fost a flăcării violet.

De data aceasta Geoană, deja pârlit pe toate părţile de flacără şi placat cu azbest de Hrebenciuc a avut puterea de a riposta. Prin noncombat. O dovadă de maturitate politică. Sachiel, îngerul milei, de data asta a stat împotriva discipolului lui Aliodor. Să vedem Curtea Constituţională.

Lupta continuă, oştile îngereşti sunt dezlănţuite, Boc ascute coasa, oxiacetilenicele îşi schimbă culoarea. Din cei patru călăreţi ai Apocalipsei doi au venit, ceilalţi sunt pe drum, au probleme cu vămile, că nu introduci caii în ţară ca pe vremuri. AC/DC a avut probleme la ieşire. Ăştia au la intrare. Se rezolvă sigur cu o şpagă.

Să ne rugăm lui Sachiel. Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!

PS N-am avut clip onorabil cu flăcări şi am dat cu ploaie violet. Contrariile se atrag. Clar m-am inspirat de aici. Să-ţi fie ruşine, Dan Şelaru!

6 comentarii:

Pongo spunea...

Bai tot e bine ca nu e vreo lucrare a lui GoldmanZaaaxiel :-)

Jean Valjean spunea...

Morala: Si joia vor fi ceasuri rele.

Anonim spunea...

Misto de tot! Uite-o si pe asta:

Intr-o dimineata, stapanitorul unei cetati fu trezit de niste strigate care se auzeau din piata: „Hai la mere! Mere dulci cum n-ati mai gustat!”.

Ridicandu-se indispus din pat si privind pe fereastra, vazu un targovet ce vindea, intr-adevar, mere, inconjurat de o multime de musterii.

„Trebuie sa fie tare bune merele alea”, isi spuse mai-marele cetatii si, facandu-i-se pofta, il chema pe primul sau sfetnic si ii porunci:

„Ia cinci galbeni si mergi in piata sa cumperi mere de la targovetul acela”.

Primul sfetnic il chema pe paharnic si ii spuse: „Uite patru galbeni, du-te si cumpara mere”.

Paharnicul se adresa, la randul sau, stolnicului: „Poftim trei galbeni, de care sa cumperi mere de la targovetul acela”.

Stolnicul il chema pe primul strajer ii dadu doi galbeni si il trimise in piata.

Acesta dadu un galben unui strajer din subordine, iar acela se duse la targovet si il lua la rost:

„Hei, ce tot strigi asa? Ai tulburat somnul mai-marelui cetatii, iar drept pedeapsa mi-a poruncit sa-ti confisc caruta asta cu mere”.
Zis si facut. Intors la seful sau, strajerul se lauda: „Am facut un targ nemaipomenit. Cu un galben am cumparat o jumatate din caruta cu mere a targovetului”.

Primul strajer merse la stolnic: „M-am targuit si, cu cei doi galbeni pe care mi i-ai dat am reusit sa cumpar un sac cu mere!”.

Stolnicul – repede la paharnic:

„Cu trei galbeni am luat o tolba intreaga cu mere”.

Paharnicul dosi jumatate din cantitate si apoi merse la primul sfetnic:

„Iata, cei patru galbeni mi-au ajuns doar pentru o jumatate de tolba cu mere”.

Iar primul sfetnic se infatisa dinaintea stapinitorului cetatii si glasui:

„Maria ta, iata, am indeplinit porunca. Numai ca de acei cinci galbeni n-am reusit sa targuiesc decat cinci mere”.

Mai-marele cetatii musca dintr-un mar si cugeta:

„Hmmm… Cinci mere pentru cinci galbeni… scump, foarte scump!

Si, cu toate astea, targovetul acela avea o multime de cumparatori. Inseamna ca lumea o duce bine, are bani.

Ia sa maresc eu birurile!”

calin spunea...

Cu riscul de a deturna discutia din inaltele sfere in care ea are loc si de a fi acuzat de obtuzitate, trebuie sa va semnalez faptul ca in romaneste adjectivul "violet" nu este invariabil (precum "maro"), ci se acorda in gen, numar si caz cu substantivul determinat. Asa ca mai terminati cu ploaia/flacara/lumina violet si incercati sa scrieti si sa vorbiti corect, ca nu e asa de greu.

Dan Selaru spunea...

Sa-ti fie rusine, Calin! :-)

Pro Atitudine spunea...

Eu propun sa scoatem joile din calendar. Poate asa il eliberam de fortele negative la care il poseda pe cel de la Cotroceni...