miercuri, 27 octombrie 2010

Concluzii după moţiune

Bucureştenii nu au ieşit la miting. Nivelul de trai din Bucureşti e mai ridicat, şomajul mai mic. Şi n-a venit nici prima factură la căldură. Dar în ritmul scăderii nivelului de trai o să vină prin primăvară momentul când n-o să mai fie nevoie nici de sindicate, nici de cei de la PSD, care azi au fost penibili, ca oamenii să iasă în stradă. Atunci să vezi. Şi o să vină momentul.

Opoziţia şi-a dovedit neputinţa, imaginea total falsă despre populaţie. Ponta mergând în fruntea coloanei a gonit posibilii participanţi din Bucureşti. Discursurile, puţine câte am văzut, au fost în general demagogice, şi din partea Puterii şi din partea Opoziţiei. Lipsa unei alternative a dus la căderea moţiunii.

Oricum, a fost încă un cui în coşciugul Guvernului Boc. Pentru că încă o dată Guvernul şi PDL-ul sfidează, majoritatea măsurilor luate sunt obligatorii, modul cum sunt puse în practică şi explicate este dezastruos.

Am auzit iar povestea cu creşterea economică din 2011, am auzit că n-o să ne lovească criza în 2009, că în 2010 o să avem creştere economică. Au făcut bugetul pe 2009 cu creştere economică de 4 procente, pe 2010 cu creştere de 2, şi tot aşa şi cu deficitul, au ratat toate, absolut toate proiecţiile economice. Să vedem Bugetul.

Când purtătorii de imagine, urmaşii lui Hoară, sunt Popoviciu şi Vişan nu poţi să ai aşteptări pentru o schimbare de imagine în bine în faţa populaţiei. Iar la TVR comentează Pătrăşconiu şi Pora. Boc recită aceleaşi palavre de fiecare dată. Nu se găseşte nimeni să-i scrie nişte discursuri în care să pună şi altceva decât lozinci. Când vorbeşte liber vorbeşte mult mai bine.

Cine face strategia de imagine a PDL-ului trebuie dat afară. Militarizarea de care suferă PDL-ul face din ce în ce mai rău.

Ponta este un dezastru. Nici pe el nu-l consiliază nimeni inteligent sau nu ţine cont de nimic. Antonescu se află în treabă.

"Tânăra generaţie" de politicieni este infinit mai slabă decât fosta generaţie. Blaga, Tăriceanu şi Năstase sunt cu mai multe clase peste Anastase, Gorghiu şi Bănicioiu. Trist. Nu prea ştiu ce facem.

A fost o zi tristă pentru toată lumea. PDL-ul se poate ruşina că a reuşit să nu aibă niciun vot de susţinere. Ponta şi Antonescu s-au făcut de ruşine, mai ales Ponta.

Sunt total dezamăgit de cei care au stat în bancă şi nu au votat. Şi aici mă refer în special la unguri. Ei sunt fair-play. Trebuiau să se ridice şi să voteze Guvernul.

Cea mai bună soluţie pentru România este acum să-şi dea Boc demisia şi să vină un alt Prim Ministru, sprijinit de aceeaşi coaliţie, dar care să fie lăsat să-şi facă singur Cabinetul. Şi cu un program de măsuri clar, nu pompieristic. E unica soluţie pentru detensionarea situaţiei.

N-o să se întâmple.

13 comentarii:

Deceneu spunea...

Lumea nu da doi bani pe liderii opozitiei, pentru ca pe ei ii intereseaza doar puterea.
Politicienii cu agenda lor, noi cu agenda noastra.
Intre cele doua nu exista nici o legatura.

Mitingul a fost unul organizat de PSD. A demonstrat ca in teritoriu PSD-istii inca au putere.
Populatia nu are de ce sa sprijine PSD-ul sa preia puterea de la PD-L, pentu ca nu crede in promisiunile de bunastare vanturate de Ponta.

UDMR-ul nu are de ce sa sustina motiunea, pentru ca nu li s-a oferit nimic concret, dimpotriva in 2009 PSD-ul a pus conditia "fara UDMR". Maghiarii au platit o polita la alegerile din decembrie 2009, cand au votat cu Basescu sau nu s-au prezentat la vot, ceea ce a dus la esecul lui Geoana.

O analiza originala a esecului motiunii in Ţeapa şi tiranul din Bursa

Unknown spunea...

coane, excelent. felicitari pt un articol amar, dar adevarat.

Ninulescu spunea...

Sa fim seriosi..nu mai avem scapare, lumea e acu democratica pe veci si am atins iluminarea, nu mai sintem pe vremea barbarilor care foloseau violenta, daca Tudor Vladimirescu, Horia, Closca si Crisan si Iancu Avram luptau democratic adica intrau in greva foamei si protestau pasnic altul era destinul nostru... de aceea zic..EI sint de vina pentru situatia actuala, lor li se datoreaza criza.

Dan Selaru spunea...

Ninule, never say never. Sa-mi aduc aminte de pensionarii care au rupt gardul asta vara? Tu nu stii babele din Bucuresti, alea care se bat la moaste. Maine se muta la Cotroceni cu aceeasi devotiune.

Mocaciun spunea...

Cum ramane cu Pambuccian si minoritatile? Ei ce extraterestrii reprezinta? Sunt 18 voturi, cu 1 mai mult decat necesarul...

Dan Selaru spunea...

Varujan a pierdut cel putin cateva voturi.

Dan Selaru spunea...

http://www.zf.ro/eveniment/fmi-ia-in-calcul-pentru-2011-un-al-treilea-an-de-scadere-economica-7590834

Gata cu cresterea economica pe 2011.

Laurentiu spunea...

"Cea mai bună soluţie pentru România este acum să-şi dea Boc demisia şi să vină un alt Prim Ministru"

Departe de mine vreo comparatie intre Ion Antonescu si Emil Boc, dar ar exista si posibilitatea ca in eventualitatea oferirii conducerii Statului - opozitia sa refuze. Au facut-o ditamai Maniu si Bratianu, care nu si-au asumat o raspundere imensa, lasandu-l pe Antonescu sa se descurce, (in schimb au latrat... de numa'), as ca de ce nu ar fi valabil acest mecanism si acum?

Dan Selaru spunea...

Sa-mi aduc aminte la ce dezastru ne-a dus?

cezar spunea...

Gata cu cresterea economica pe 2011.

Ei, asta ramane de vazut, si anume, undeva prin trim. I din 2012, cand vor fi fate publiitatii statisticile pe 2011.
Corect ? :)

OM spunea...

Unele corecte, unele aproape corecte, concluzie probabil adevarata.

Dar nu inteleg de ce tocmai Gorghiu. In afara de faptul ca arata prea bine ca sa faca politica, fata asta chiar a facut lucruri mai destepte decat toti colegii ei la un loc. Ea este cea care a initiat toate sesizarile de neconstitutionalitate REUSITE ale opozitiei. Adica i-a dat lui Boc peste bot de vreo patru ori, exact acolo unde doare. In plus,mi se pare ca i-a aparat in justitie cu succes (si gratis) pe membrii Corpului de Control al PM dati afara abuziv de Boc. Ce mai vreti de la ea?

Dan Selaru spunea...

Ok, David sau Adomnitei, ea mi-a venit prima in minte, poate tocmai ca-i draguta. :-)

Paul Slayer Grigoriu spunea...

Foarte bun comentariul, totusi am un amendament: de unde pana unde a fost UDMR vreodata fair-play? Tot timpul s-au dat dupa cine le putea oferi un ciolan mai consistent. Asa se face ca n-au lipsit de niciun guvern si in afara de istericalele marca Vadim, nimeni nu le-a facut vreodata o critica coerenta.