luni, 4 octombrie 2010

Maimuţa cu numărul 100

Dacă armata americană începe să se îngrijoreze de lipsa petrolului hai să mai punem nişte benzină pe foc. Cu traducere.









Filmul l-am luat de aici. Pentru cei care au timp. Cine ştie cine e maimuţa cu numărul 100? La un moment dat o să aveţi timp, de nevoie.

Nu-l luaţi total în serios dar să râdeţi de el e periculos. Dacă vă apucaţi atunci aveţi răbdare până la sfârşit, ca să înţelegeţi ce e cu maimuţa. O bună critică a filmului aveţi aici. Poate că e paranoic, dar paranoic era şi în 2006 când spunea că vine criza. Un personaj tragic. Dar să vorbim serios.



de la TED. Din 2003.

9 comentarii:

Dragos Popa spunea...

e un subiect neinteresant Dane, mai bine revenim la Madalina Manole si Elodia ;-)
mai avem pana la masa critica, dar s-ar putea sa nu mai fie cartofi cand s-or strange suficiente maimute....

Unknown spunea...

pacat ca nu a practicat ceea ce predica: sa-si ia o bucatica de pamint si sa traiasca acolo. poate nu ajungea sa intirzie cu chiria...

tragic, indeed. povestea cu maimutele a fost tare. a meritat sa astept 80 de minute. desi fimul e captivant, dupa ce se termina am fost... si, ce? am mai auzit astea, le stiu. probabil nu la fel e pentru cei pe care i-a luat ca din oala...

fumeaza prea mult.

Pongo spunea...

Interesant. Insa nu contine numele alea despre care aminteam mai demult..

Mici observatii : Carter ("bunul" presedinte amintit in film) a introdus o lege prin care orice centrala de produs energie electrica trebuie sa se opreasca intr-un intreval de 15 minute. De atunci nuclearele si-au incheiat cariera in SUA.
Bush (omu "negru":) a venit la putere anuntand un program de constructie a 1000 de centrale nucleare in SUA plus depozit permanent al deseurilor- injurat pe toate fronturile, inconstient, nu e posibil, par smuls din cap tot tacamu'.

S-a intamplat ca a venit 11 Sept. din "cer" si goana dupa petrol a continuat ca sa zic asa...

Dan Selaru spunea...

@JC, nu era pentru tine, tu esti la numarul 51 :-)

ALTmatei spunea...

http://www.ted.com/talks/lang/eng/richard_sears_planning_for_the_end_of_oil.html

se pare ca e destul pentru toti. :D

alex@formidabilii.org spunea...

Parabola aia cu maimutele e rasuflata. Sunt maimutoi din-astia destui in istorie, se numesc lideri de opinie (sau manageri daca tot discutam de bancuri cu maimute). Mie de exemplu imi place Constantin I.

PS: nu stiam ca serviciile secrete au trecut de la "mass-media" la "personal targetting" si au intrat pe abordari de nisa lacrimogene :) Scuze pt tirada dar mie nu imi plac oamenii care nu sunt sinceri.

alex@formidabilii.org spunea...

Pt claritate, PS-ul se refera la nenea ala care fumeaza mult.

Brad Florescu spunea...

Filmul pare produs de masinaria de "official opposition". Majoritatea ideilor expuse nu-i apartin, e doar o trecere in revista a unor informatii publicate si ras-publicate.

Am vazut tot filmul asteptand sa-mi dau seama ce vrea sa ne vanda. Cand a ajuns la faza cu Obama, scurt si cuprinzator, mi s-a facut parul maciuca.

Trebuie sa aflam care e adevarul din spatele jocului astuia. Poate ne zici tu, Dane, ca ai sapat mai mult pe subiect.

Eugen Popp spunea...

Am vazut filmul acesta documentar prin primavara. Conceptul de peack oil este interesant, insa posibilitatea ca intreruperile din furnizarea unei resurse sa traga dupa sine intreg colapsul societatii nu este chiar asa plauzibil. Lucruri ce par inspaimantatoare si de neconceput pentru occidentali (hiperinflatie, lipsuri generale), sunt concepte foarte cunoscute romanilor. Noi am avut zeci de ani de lipsuri generale de resurse strict necesare (comunism) si alti zece ani de hiperinflatie (anii 90) si nu a mai murit nimeni. Ba chiar actualii bloggeri, atunci am crescut.

ps: Parabola maimutei 100 o gasiti pe coloana principala aici: http://monkey-100.blogspot.com
pps: desi urmaresc de mai mult timp blogul tau, titlul identic cu al meu m-a determinat sa fac si prima postare :)