marți, 21 decembrie 2010

Titulescu despre Schengen

"Dacă vreţi o politică externă bună, daţi-mi o politică internă bună!" - Nicolae Titulescu

10 comentarii:

Alex Nicolin spunea...

Si "Micul Titulescu" ce zice? :)

Dan Selaru spunea...

Minusculul Titulescu, spune corect. :-) Bate campii!

Anonim spunea...

Ce jegosii dreacu?! Ba, astia n-a auzit de DNA? Solutia diplomatica cea mai buna ar fi o flegma pe fata lu Angelika pasarica si un dos de laba la-nghesuiala in botu lu piticu francez. Se aduce Funeriu cu garsoniera de la OTV, se calculeaza viteza mainii pe care studiile de biochimie onanistica combinate cu pixelul albastru nu o confirma ca fiind reala, directia flegmei care nu putea sa vina decat de la premierul portughez si cand ies aia doi din sala sa-si aranjeze meclele Baconschi voteaza rapid in locul lor. Case closed. Putem sa trecem, fara buletin.

Anonim spunea...

Rusine, Franta si Germania!

Anonim spunea...

E clar, e aranjamentul mogulilor.

Acuma redevenind seriosi: e doar o consecinta a politicii externe dezastruoase a administratiei Basescu (nu doar a lui, unele slugi au vini si mai mari).
Auzeam ieri pedeii pe forumuri ca "e nedrept, in 2004 Romania era mult mai putin pregatita de Nastase si a fost admisa in UE". Da stimati prieteni - asta asa e pentru ca intotdeauna exista un set de reguli scrise si inca unul de reguli nescrise. Daca injuri profesorul in parcare ai sanse foarte mici ca atunci cand intri la examen asta sa fie 100% corect si sa respecte regulile examenului. Natura umana e diferita. M-ai jignit - nu-i nimic, va exista o situatie cand vei depinde de decizia mea.
De la preluarea mandatului Basescu a avut a atitudine total anti-diplomatica fata de marile puteri ale Europei. I-a injurat si cand era in opozitie (tainul...)iar apoi i-a sfidat permanent (in cursul razboiului din Irak s-a atins apogeul) crezand in o stupida axa inventata de el (USA-UK-Romania :-) ). "Partenerii axei" l-au ignorat insa. Tot cu mama Europa trebuie sa ramanem... Basescu trebuie sa inteleaga regulile diplomatiei si sa le aplice intocmai cu inteligenta. Atitudinile sale nu fac decat ca fanii sa exclame permanent "Le-a zis-o !!! Ce cool !" dar fac mult rau Romaniei. Basescu trebuie de urgenta sa ia inapoi la Cotroceni un consilier de politica externa de talia lui Plesu si sa dea afara cateva slugi cate-i fac de fapt mult rau. Smcheria da bine la popor dar este dezastruoasa cand incerci sa o aplici pe plan extern. Nu credeam ca am sa zic asta vreodata dar criminalul de Ilici (cu toata scoala lui la Moscova) ii dadea ceata lui Baselu la diplomatie.

camil spunea...

nu-i nicio tragedie, am fost mereu ultimii care s-au urcat în tren. inclusiv pe vremea lui Titulescu și a „camarilei”

Anonim spunea...

Tabloul european interbelic era cu totul altul decat situatia de acum. Singurul tren pe care l-am prins cu adevarat a fost in 1916. Dar eram condusi de un rege neamt. Nu de un rege inchipuit si bufonul lui. Nu e tragedie. E comedie. Nu e dragutz Base cand se rasteste el la fraierii aia de frantuzi si jarmani? Io tot nu inteleg ce cautam noi in UE. In mod normal trebuia sa intram in Magreb.

alex@formidabilii.org spunea...

@camil: "nu-i nicio tragedie, am fost mereu ultimii care s-au urcat în tren. inclusiv pe vremea lui Titulescu și a „camarilei” ". Nu e intotdeauna rau sa fii ultimul, pana si in Biblie se spune "cei din urma vor fi cei dintai" nu? :)

Intr-adevar nici eu nu vad nici o tragedie, in afara de faptul ca turistii chinezi nu ne vor vizita asa de curand (ca le e lene sa scoata mai multe vize cand vin in Europa, merg doar pe unde e valabila viza Schengen).

@Dan: excelent citatul.

@Alex Nicolin: chiar am ras la comentariul tau :)

Deceneu spunea...

Si Plesu a declarat cand era ministru de externe, ca politica externa se face in Romania si depinde de realizarile interne. Ministru de externe doar (re)prezinta politica tarii.
Daca nu ai ce sa prezitini degeaba ai diplomati buni.
Asta nu insemana ca Roamnia are diplomati.
Faceau misti FSN-istii de cei 15.000 de "specialisti" ai CDR, dar ministrii CDR chiar au facut politica in comparatie cu ai PSD sau PD-L.

Alex Nicolin spunea...

Solutia e clara - Mircea Geoana ministru de externe. Na! ca sa moara Tituletzu de ciuda si cancelariile occidentale de ras :)

"UE ... ti-am spus!" T.B. 2000