duminică, 9 ianuarie 2011

Ce ne spune FMI

"In completing the review, the Executive Board also approved Romania’s requests for a waiver of nonobservance of the end-December 2010 performance criterion on general government domestic arrears and for a waiver of applicability of the end-December 2010 performance criteria on the general government overall balance, the general government guarantees and for the target on inflation at end-December 2010." - Fondul Monetar Internaţional

"Toţi directorii executivi ai FMI au salutat modul în care a fost realizată consolidarea fiscală în 2010 şi au recomandat ca Guvernul să acţioneze ferm pentru reducerea arieratelor şi pentru îndeplinirea unor măsuri de reformă structurală, care să conducă la reducerea solidă şi permanentă a arieratelor, atât la nivel guvernamental, cât şi al întreprinderilor de stat...

Tocmai în acest context s-a făcut recomandarea ca autorităţile române să acţioneze mai ferm în perioada următoare pentru reducerea arieratelor’, a precizat Mihai Tănăsescu. ‘Boardul FMI a salutat decizia autorităţilor române de a avea un nou program, de tip precautionary, cu Fondul Monetar."
- Mihai Tănăsescu - reprezentant al României la FMI.

Adică, am ratat toate ţintele macroeconomice şi în 2010, luăm iar bani, ăia din România serbează Sfântul Ion, totul e bine.

7 comentarii:

Informatii-economice spunea...

:))
"Stim ca sunt mult mai usor de indeplinit kpi-urile calitative decat cele cantitative... asa ca preferam sa va evaluam calitativ si sa va dam in continuare bani ca altfel nu prea va mai descurcati sa furati ceva prin tarisoara aceea. Vine ce-i drept momentul in care trebuie sa ne platiti iar atunci va fi un alt guvern pe care il vom putea strange mai usor cu usa!
Mai aveti monopoluri de privatizat si autostrazi de construit? Firmele noastre asteapta!"

Eu cam asta citesc de aici:)

Anonim spunea...

waiver of applicability inseamna ca datele nu erau diponibile la ora aia, nu ca nu erau bune. Invatati va rog putina engleza inainte de a trage concluzii pe marginea unui text.
Despre arierate da, nu au fost respectate criteriile.

Ștefan A. spunea...

Se cheama troc in natura . Ei se fac ca ne indreapta , noi ne facem ca aplicam toate "indicatile" .
Exista deja acest acord de anul trecut .
De retinut ca la inceputul crizei mondiale , USA si UE au stabilit clar ca nu va fi lasata balta nici o tara. Ce reprezinta 20 miliarde euro de imprumut international cind sint tari care au primit (sau vor primii) sute de miliarde de euro de inprumuturi pentru a nu da faliment in curind ? (pe termen mediu , este absolut sigur ca vom asista la o reasezare a datoriilor unor tari . Cu reduceri din pix de 30 - 50 % a acestora . Momentan tratativele se fac in zona : cine va plati aceste anulari de datorii ? (cine si cit va pierde intre cetateni , banci , firme de asigurari , banci centrale )

Dan Selaru spunea...

Pentru inflatie si arierate se stiau, de ce ar fi diferit pentru restul. :-)

AristotelCostel spunea...

Anonimu' latrau portocaliu, prostovan ca Boc, nesimtit ca Basescu, "profesionist" ca Vass si "moral" ca Ionut Popescu spuse...

waiver of applicability inseamna ca datele nu erau diponibile la ora aia, nu ca nu erau bune. Invatati va rog putina engleza inainte de a trage concluzii pe marginea unui text.

textul manipularii originale, oranjgutane, arata asa:

“waiver of availability”, adica nu au existat date disponibile, pentru ca d-abia au trecut 5 zile din anul asta. Te-ai facut de tot rahatul, bine ca nu te citesc multi!

Cum e zoaielor băşiste cu engleza?

... dar cu moralitatea?

Alex Nicolin spunea...

FMI e o institutie politica al carei unic scop este extinderea influentei Marelui Licurici prin indatorarea statelor, care sunt fortate apoi sa acorde privilegii companiilor americane. Sustinerea in orice conditii a guverenelor ineficinte si corupte, dar aservite intereselor americane este o lunga traditie a acestei institutii. In final hotul cheltuieste, dar prostul plateste ...

alex@formidabilii.org spunea...

Dom'Costel, ai mancat ceva stricat azi sau iar n-ai castigat la loto?

"that’s called a waiver of applicability. It means basically that all the data necessary to assess the target were not available to us."

Sursa: http://www.imf.org/external/np/tr/2009/tr110909.htm

Invatam...stim. ;)