luni, 16 mai 2011

a hard day's night

Recunosc paragina în care am lăsat blogul. Dar evenimentele din ultima vreme mă fac să trag nişte concluzii. Scurte.

1. US au atins limita de îndatorare. O să urmeze ceva freamăt pe pieţe.

2. Circul DSK este nepreţuit. Să vedem cât o să-i coste pe greci. Ştirea asta o acoperă deplin pe prima.

3. Noi am ieşit din recesiune, ştiu şi în ce am intrat dar sunt doamne de faţă aşa că nu spun.

4. Boc este Prim Ministru până la alegeri. Că n-a lăcrimat Preşedintele degeaba la amintirea răutăţilor lui Petre Roman. Cel debarcat cu minerii. Ce vremuri.

Ne vedem la următoarea criză, adică în curând. Vă las cu Peter Sellers

12 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca aceasta "cealalta criza" nu va fi in curand, adica nu in anul de gratie 2011. Deci se va amana pe intervalul 2012-2015. Ce ma face sa cred asta? Pai oricat se invart in jurul cozii americanii pana la urma se vor indatora peste limita pe care o au acum. Mai mult, americanii intentioneaza sa puna taxe pe combustibil in genul celor din Europa. Asta va micsora cererea de petrol a SUA dramatic si va stabiliza timp de un an intreaga lume. Sunt atat de optimist de aceasta masura incat aproape cred ca in toamna nu va mai fi foamete, asa cum credeam pana acum. Deci si foametea se amana pe anul 2012.

Anonim spunea...

" Ştirea asta o acoperă deplin pe prima."
Asta ar fi o explicatie plauzibila pentru scandalul DSK

MIhai spunea...

unele dintre teoriile conspiratieic create in jurul cazului DSK sunt haioase :) Una porneste de la numele victimei lui Strauss Kahn. “Se știe că identitatea unor persoane folosite de serviciile secrete trebuie construită. Menajera ”violată” provine din Ghana, o țară în care arhivele nu au rigoarea celor occidentale, deci se poate ușor crea un personaj fictiv care ar fi emigrat de acolo. Prenumele cameristei este Ophelia, ceea ce trimite la un personaj de teatru, iar numele, Famotidina, pare o glumă, deoarece este denumirea unui medicament împotriva ulcerului. Celebrul Pepcid, cum este vândut pe piața americană, a fost dezvoltat de o companie japoneză în anii 70 ai secolului trecut, ajungând să ceară aprobare de vânzare în 1979. Culmea, ”victima” lui Strauss Kahn figurează ca fiind născută la 17 ianuarie 1979, în același an în care ajungea la FDA și pastila care îi dă numele de familie!”

Mihai spunea...

aici era dezvoltata teoria cu pricina> http://www.dcnews.ro/2011/05/teoria-conspira%C8%9Biei-in-cazul-strauss-kahn-acuzatoarea-are-nume-de-medicament/

Dan Selaru spunea...

Foarte tare. :-)

Pongo spunea...

Ce e drept, i-a "vindecat" pe astia de la FMI.

Dorin spunea...

Se pare ca americanii au gasit solutia pe termen scurt pentru debt ceiling: baga mana in fondurile de pensii:)
Mai lasa un pic pietele sa fiarba in asteptarea continuarii sau nu a QE.

ra spunea...

Spun bravo pentru blog cu speranta ca te vei ocupa mai mult... Nu cred ca lucrurile sunt atat de simple cum incerci sa le explici. Baieti destepti americanii ca au totusi o limita, se vor descurca. Circul DSK - o fumigena, dar nu in zona indicata. Nu stiu cand n-a fost Ro unde spui? Care-i noutatea? Fii mai prezent si intrerupe tratamentul cu sarma ghimpata (cu simpatie)!

mihai spunea...

Citeam azi pe zerohedge cum ca Japonia e in buda cu cresterea economica iar pe americani cu atingerea gradului de indatorare permis de congres ii paste inca o recesiune, QE3 e mai greu de impins acum pe gatul populatiei de Lorzii Wall-Street. Desi cu inflatia ce urmeaza, nu e exclus ca chiar populatia Americii sa ceara in masa repornirea tiparnitei iar promotorul unui asemenea curent sa fie chiar unul ca pampalaul ala de Trump, lipsit de minte.


Articol interesant:
http://www.zerohedge.com/article/guest-post-austerity-and-critical-mass

Iar ca va reveni si la noi/UE (precum si-n restul lumii - decalaj de 1H sau 1Y fata de US) recesiunea/austeritatea si/sau nuante de inflatia sub orice forma, de.../hyper..., este evident.


Marfurile urca, hartiile in jos, macar crestere economica pe cifre sa fie, Lorzii fericiti, masele satule sau macar cu entropie scazuta.

Doamne, ce vremuri interesante traim!

unmihai spunea...

si da, ar 'trebui' sa scrii mai des, se intampla asa de multe.

Uite, de exemplu ce ne paste, vom munci de la nastere pana la moarte. Intai cu educatia formala fortata, apoi cu munca pana la limita asteptari de viata "life expectancy". Pensie ce-ti mai trebuie?

http://www.economist.com/node/18529505

alex@formidabilii.org spunea...

Un offtopic, daca te intereseaza subiectul:

http://www.emilstoica.ro/o-dilema-statistica.html

Anonim spunea...

Fiindca te-am vazut aici:
http://capitalismpepaine.wordpress.com/2011/06/03/sua-se-prabuseste-intr-o-luna/#comment-6416 , fiindca vad ca il ai pe Giurgea in blogroll si fiindca te stiu de blogger vechi, te-as ruga sa iti dai cu parerea despre "descoperirile" mele notate aici:
http://libertateadeexprimare.wordpress.com/2011/06/04/mihai-giurgea-si-prof-andrew-marculesco/

Am aflat de existenta lui Giurgea acum citeva saptamini pe internet si, dupa cum o sa vezi daca o sa citesti ce am scris, omul se pare ca e un mic specialist in alba-neagra. Ca si Theophyle, faimosul Theophyle. Aia care il invita sa conferentieze prin America si Germania sint ori personaje inventate de el insusi, ori parteneri la alba-neagra pe internet. Merci.