luni, 29 august 2011

Mineritul ca utilitate publică

Art. 10(1) Prin derogare de la prevederile art. 6 din Legea 33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, cadrul juridic pentru reglementarea măsurilor în scopul asigurărilor terenurilor necesare desfăşurării lucrărilor miniere pentru exploatarea substanţelor minerale utile este cel prevăzut la art 10(2) – 10(17).

Art. 10(2) Se declară de utilitate publică lucrările miniere pentru exploatarea substanţelor minerale utile, care se execută în baza unei licenţe de exploatare.


Toată povestea modificării Legii Minelor aici.

Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!

3 comentarii:

parvan spunea...

si ca sa treaca legea in CD sau ca sa obtina licenta de exploatare ar fi fost nevoie de exhibitionismul zgandariciului national care sa creeze atentie/adversitati in opinia publica?

Ceva nu e logic in explicatia asta :)

Dan Selaru spunea...

De adversitate nu mai pot ei. Cum ia unul spaga cum incepe sa vada beneficiile. Logic, nu?

parvan spunea...

Daca era in spaga-beneficii ...logic era s-o faca fara sa cotcodaceasca (mai ales ca au majoritatea in CD si controlul pe eitentii de licente). Masochism gratuit e un pic ilogic.

PS: Daca insa trebuia sa li se transmita un mesaj lasilor care vand la pret mic si lasilor care nu cumpara la pret mare ... iesirea publica are logica:).
PS2: Iar daca reusesc sa spuna ca (si) ailalti sunt raii ... cand vor avea nevoie de pret mic pentru rascumparare ... va fi logic sa strige ca ei sunt salvatorii mediului/istoriei iar ailalti sunt "rusinica".