luni, 15 august 2011

Puţină matematică



De la TED.

PS La mulţi ani!

10 comentarii:

skortzy spunea...

Lame...

Realitatea si Antena 3 sunt mici copii pe langa nenea asta. A pornit de la bucatele de informatii partial adevarate si a ajuns la monstruleti algoritmici :)

Dan Selaru spunea...

Monstruletii sunt peste tot, si in fiecare moment undeva crapa. Nu stiu cat ai tu de a face cu ei dar ei exista :-)))

skortzy spunea...

Pe unii dintre ei ii scriu eu :)

Dar, monstruletii astia nu fac ce sugereaza nenea ala...

Dan Selaru spunea...

Suntem in aceeasi bransa, nu fac ai nostri dar nu stim ce fac ai lor. :-)

skortzy spunea...

Atunci stii ca nu risca nimeni sa lase monstruletii aia sa fie complet automati :)

Dan Selaru spunea...

Stiu, dar sunt cazuri cand singura solutie e sa opresti procesul, caz care poate sa conduca la pagube imense, si unii nu au curajul :-(

Pongo spunea...

Well, daca alea 8% disparute in "neant" ar fi fost considerate furt si utilizatorii de algoritmi ar fi facut parnaie proportional cu pagubele - ca in cazul comun- piata s-ar fi autoreglat in 5 -6 milisecunde- cat un click de mouse pe "stop" :-)
La fel si daca AIG sa zicem ar fi crapat, antrenand pe toata lumea dependenta excesiv de ei. Aia care ar fi rezistat s-ar fi autoreglat mama - mama si in loc de swapuri ar fi redus riscurile efectiv.
Numai ca nici nenii astia nici ailalti nu vor pati nimic, atat pentru faptul ca judecatorii sunt inculti tehnic cat si pentru ca probabil exista si o doza mare de frica. Care pana la urma e coruptie.

Asa incat, avand in vedere faptul ca (virgula) clasa medie nu mai stie de mult sa traga cu arcul, sa dea cu bata si sa ridice stranguri, cel mai putin riscant e sa ii spoliezi pe ei. Adica pe noi. Cat om mai rabda...

skortzy spunea...

De ce ar face parnaie cei cu algoritmii? Nu au facut nimic aiurea! Daca pe americani atat i-a dus capul sa permita tranzactionarea pe alte burse cand bursa "principala" este oprita, astea sunt efectele... E drept, totul s-a intamplat repede datorita algoritmilor.

Din cate stiu eu, totul a pornit de la un circuit break care a fost generat de bursa. Asa ca, cel putin in opinia mea, cei de la bursa sunt la fel de vinovati fiindca au implementat regula respectiva fara sa se gandeasca prea bine la consecinte.

Pongo spunea...

Eu zic ca e distrugere din culpa. Daca Bula si cu Strul isi dau foc la case poate fi ok. Dar daca si casa lui Itzic, care e intre ele, ia foc, atunci e o problema.

Si sunt chiar indulgent. Pentru ca mai mult ca sigur din "rally"-ul care a urmat prabusirii fix aceleasi firme au castigat la greu. Intamplator, desigur.

Turambar spunea...

De ce trebuie ca cei care discuta despre cyberreality si despre inteligenta artificiala si despre singularitate (nu a pronuntat cuvintul, dar conceptul era acolo, in sclipirea ochilor lui) trebuie sa semene la fatzau cu William Gibson? It's an esthetic requirement, or what? :blink: