sâmbătă, 24 septembrie 2011

De ce sunt unii bogaţi şi alţii nu











De la TED. Drumul spre prosperitate, pe care unii l-au urmat, alţii îl urmează chiar acum iar noi ne străduim să-l ocolim de fiecare dată. Din păcate nu are traducere.

13 comentarii:

Florin spunea...

Interesant.

Anonim spunea...

excelent!

"because they have laws and rules invented by reason"

si nu religioase, absurde si iluzorii.

Dan Selaru spunea...

religioase, doctrinare, absurde, necinstite samd

Anonim spunea...

Este prosperitatea materiala ceea ne dorim cu adevarat? Dupa ce am vazut prezentarea asta am dat peste o alta prezentare care arata reversul medaliei:

http://www.youtube.com/watch?v=FX1YdIkT1os

Gamma spunea...

Ohh , ce porcarie !!!
Deci solutia la faptul ca saracim ar fi sa facem jdemilioane de copii ,sa ne rugam si sa stam saraci dar bogati in suflet . Mirobolant ! Si de-a dreptul logic /sarcasm . Vezi Africa .

Nu - problema vesticilor este ca revolutia tehnologica a incetinit si colac peste pupaza dupa ce ca nu mai inoveaza ca pana acum si-au exportat ca tampitii know-how -ul in asia . Ca tampitii pentru ei in ansamblu caci patronii si populatia au fost incantati cat timp a avut loc tranzitia. O data terminata incepe egalizarea .

Anonim spunea...

Pentru cei interesati, in Aprilie-Mai a fost un serial documentar pe BBC - The End of West - care a avut 6 episoade tratand fiecare episod motivele expuse aici, pe larg, cu forte multe info si detlii.
Sa nu uitam ca UE - constructie UE - nu se incadreaza in regulile expuse in prezentare si sa ne gandim ca totusi poate avem norocul sa vedem cum UE va dispare!

Anonim spunea...

@Gamma
Problema este ca revolutia industriala se bazeaza pe combustibili fosili, care nu sunt in cantitati infinite. Daca privim la scara speciei umane, s-ar putea sa observam ca a fost doar o paranteza. O spun oameni mai destepti ca mine:

http://www.youtube.com/watch?v=omVXo3qYSt0

Pongo spunea...

Voiam sa scriu mai pe lung, dar pe scurt explicatia e aici:
http://stirileprotv.ro/stiri/international/bbc-i-a-intors-spatele-lui-dumnezeu-cum-vrea-sa-stearga-2-000-de-ani-de-istorie.html

Legile alea pline de "reason" nu au aparut din neant. Unii au crapat ca sa poata fi posibile. Acum se sterg usurel, pe sub nasul nostru.

Gamma spunea...

@ Anonim de la 13.26

Oh, stiu asta , am auzit de peak oil cu mult inainte de criza . Vorbeam de asiatici care au ajuns sa "fure" de la "noi" putina crestere economica care mai este posibila in acesti ani .
Btw- am fi putut sa trecem la o civilizatie sustenabila cu energie din regenerabile dar numai daca nu ne-am fi inmultit atat. Suntem mult prea multi si culmea unii cred ca ar trebui sa ne inmultim si mai tare . Facepalm...

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
impricinatul spunea...

Declinul Occidentului s-a scris mai de multisor.
Cat despre noi, e chestia cu printipurile carevasazica nu se egzista.

Dan Selaru spunea...

Pe care le-am baut :-)

myron spunea...

"because they have laws and rules invented by reason"
Excelenta exprimare, intr-adevar, mi-a placut si mie la o prima auzire, insa ma intreb daca exista un acord rezonabil cu privire la semnificatia acestui termen (reason): nazistii si-au urmat reason-ul cand au hotarat ca pot face usor si rapid de foarte multi bani ucigand o populatie destul de bogata in medie si care nu putea riposta (nu avea nici macar un stat care sa o apere)? Din punct de vedere strict economic - au facut o *afacere* cu profit inmiit! (ma intreb unde pot duce ideile de acest gen care din punct de vedere strict economic sunt justificate, insa din punct de vedere uman - inacceptabile - cel putin pentru o parte a omenirii: istoria ne-a aratat ca la marile genocide umane, care au fost facute tocmai in urma unor asemenea calcule *pragmatice* in care a contat doar atingerea scopului propus)