luni, 31 octombrie 2011

Şleauri economice

"Shleauri economice". Inspiraţia blogger-ilor împotriva conspiraţiei ideilor proaste din economie

Vineri, 4 noiembrie, ora 15, o dăm pe şleau cu economia, în direct pe Hotnews (şi apoi în reluare în întreaga lume, şi nu numai) on-line. Participă Dan Popa, Cristi Păun, Florin Cîţu, Bogdan Glăvan şi subsemnatul. Ne ocupăm de binefacerile "acordului" cu FMI.

De la început trebuie să spun că costumaţia mea (ştiu, ştiu) e oferită de mediaIQ, companie de monitorizare media online.

PS Dacă vreţi ceva serios de citit aveţi aici.

34 de comentarii:

Ovidiu spunea...

LOL, acum ești economist? :D

Dan Selaru spunea...

unde am spus eu asa ceva :-), o sa te invitam si pe tine o data daca dai spaga

Ovidiu spunea...

Eu la economie nu mă pricep, nu mă bag. Stau și îi ascult pe ceilalți. Să-i lași pe ceilalți patru să vorbescă, să nu te bagi peste ei cu prevestirile tale apocaliptice, bine? :P

Dan Selaru spunea...

acum ma copiaza toata lumea, de aia nu mai prevestesc nimic, scriu prea complicat pentru tine: :-)

Ovidiu spunea...

Nu prea complicat, ci prea complex!

Gamma spunea...

Drept sa zic ma mir ca ai avut curajul sa scrii pe bune despre problemele astea. Tot respectul , eu nu imi permit sa comentez cu numele real ca s-ar uita lumea urat la mine :)

O idee pentru unul din voi , poate demontati odata ideea WTI = pretul petrolului cand de fapt WTI e valabil acum doar pentru o mica parte din US

Constantin Gheorghe spunea...

Prietene, când vrei să suceşti gâtul ideilor proaste din economie, înseamnă că ştii care sunt ideile bune. Ceea ce, ţinând cont de halul în care arată economia, mi se pare o exagerare.
Cum ştiu şi ce gândesc vreo trei dintre economiştii de pe afiş, mă tem că ideile proaste vor fi combătute cu nişte dogme. Ceea ce nu mi se pare tocmai inteligent. Oricum, baftă! Ne vom distra!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
alex@formidabilii.org spunea...

Succes! Daca pot contribui cu intrebari/raspunsuri- cu placere.

Dan Selaru spunea...

@Constantin poti sa apari intr-o viitoare emisiune cu 2 dintre noi ca invitat. Nimeni nu se erijeaza in mafalda.

@Gamma esti prea lovit de teoria conspiratiei
@alex Te rog.

Flavian spunea...

Eu zic sa invitati neaparat unul ca dumnealui: Peter Joseph - From Consequences to Solutions

Altfel nu rezolvati nimic.. ;)

Gamma spunea...

@ Dan
Hehe , eu sunt anti conspirationist de felul meu , vorbeam ad literam , ca s-ar uita ciudat colegii de serviciu la mine daca ar sti ca eu cred ca in 2020 in loc de "iesire din criza" o sa avem ceva gen madmax .
Partea buna e ca m-as bucura sa nu am dreptate dar nu vad cum. Nici macar masinariile miraculoase din link-urile lui Flavian nu pot decat cel mult sa rostogoleasca bolovanul pana o sa avem criza in 2100 la 30 de mild de oameni din cauza epuizarii solurilor de ex.

Dan Selaru spunea...

Deci lucrezi la multinationala, te-am prins :-)

Flavian spunea...

Iti dai seama ca daca am avea energie gratis fara o modificare de constiinta si mentalitate n-am mai rezista 100 de ani.. ;)

Poate astai motivul pentru care n-am primit energie gratuita inca de acum 100 de ani cand Tesla ar fi vrut sa ne-o puna la dispozitie.

Dan Selaru spunea...

Flavian, nu mai crede toate aiurelile. Nu exista energie gratis. :-)

Flavian spunea...

Nici particule care merg mai rapid ca viteza luminii.. stiu.. stiu.. :)

Synthesis spunea...

@Dan Selaru
"Nu exista energie gratis". Asa-i! E luata din Eter, unde se afla in "cantitati" cvasi-nelimitate. Problema e ca omul obisnuit are ca sistem de referinta universul material fizic perceput doar prin niste simturi limitate, nu tot ce exista. De aici ii apar o parte din limitarile ideologice.

Intrebare capcana: Daca nu exista "free lunch" cum zice englezu', atunci din ce a aparut Universul? Din altceva care era pe gratis, cumva? Din aceasta dilema nu puteti iesi! :)

Flavian spunea...

Un centimetru cub de "vid" contine atata energie cat ar avea toate stelele din toate galaxiile cunoscute comprimate in centimetrul respectiv.. la care se mai adauga vreo 40 de zerouri. Parca asa zicea nenea ASTA... ;)

Dan Selaru spunea...

Flavian, numai aiuriti.

Gamma spunea...

Subscriu . Va rooog , e pentru propria voastra credibilitate , cand dati peste ceva bombastic cu iz de motor cu apa verificati va rog daca exista jucaria , daca are ceva teorie de partea ei si daca o a 3-a parte cu ceva prestanta a verificat-o .Teoria musai trebuie sa aiba si ceva matematica prin ea nu e deajuns sa zici ca "folosim cristale de dilitiu si antiprotoni :).Altfel intrati pe profilul jucatorilor la Caritas ,ca si ala era un business "secret" care initial mergea de minune .

Flavian spunea...

Vezi daca n-ati urmarit filmuletul ?

Dane, aiuritii sunt de obicei la catedra. Si ne-au aiurit destul pe toti. Inclusiv la faza cu viteza luminii. Ai uitat deja ce explicai pe aici despre asa-zisele "legi" din fizica oiciala.. ? Ori avem incredere in ea, ori o facem de cacao. Ori suntem golani.. ;)

Anonim spunea...

asta inseamna ca e de bine, Einstein era si el un aiurit. de fapt toti marii fizicieni au fost niste aiuriti pe care nu-i baga nimeni in seama la vremea lor.

Dan Selaru spunea...

Tot face marea unificare. O avea dreptate. Doar ca teorii de astea apar tot timpul, s-au chinuit cu stringurile 20 de ani, s-au scris vrafuri de articole stiintifice. In momentul cand o sa avem un test fizic si o sa dea rezultate atunci o sa vorbim. Hartia suporta multe.

In vremuri tulburi apar toate aiurelile.

gamma spunea...

In plus nu uitati ca avem deja o modalitate bine fundamentata stiintific pentru obtinerea unei cantitati imense de energie din ...apa. Fuziunea. Cred ca e cunoscuta de 100 de ani si tot nu avem ceva viabil economic, ce va face sa credeti ca o teorie scoasa din eter o sa rezolve instant problema asta . Teoria ca teoria , practica ne omoara :)

Synthesis spunea...

@Gamma
"Teoria musai trebuie sa aiba si ceva matematica"
Natura nu foloseste matematica ca sa functioneze si totusi functioneaza (Nici un fenomen fizic nu rezolva ecuatii integro-diferentiale (sic!)). Matematica o folosesc doar oamenii pt a modela (a se citi aproxima) realitatea pt o anumita aplicatie practica. Daca X face ceva care merge si n-a construit si aparatul matematic nu inseamna ca nu exista.
Cauta torrentul "Energy from the Vacuum" de 18 episoade. Acolo ai o parte de explicatii si experimente concrete. Acea forma de energie este o forma primara din care deriva celelalte (termica, mecanica, em, nucleara, etc). Vreti sa intelegeti? Puneti mana si experimentati. Cel mai simplu 1)cu bobine caduceu (vezi a)http://jnaudin.free.fr/html/sclxmtr.htm si b)cartea "Slim Spurling's Universe") sau 2)punand in contact o substanta para-magnetica si una dia-magnetica (Ex: orgonita). Vedeti ce efecte au asupra fiintelor vii, asupra diferitelor substante, etc. Desi teoria main-stream zice ca n-ar trebui sa se intample nimic deosebit totusi se intampla. Si, va rog, sa nu-l mai luati pe "NU" in brate ca nu faceti decat sa bateti pasul pe loc. Eu unul scriu aceste randuri in cunostinta de cauza, adica in urma unor experimente facute de mine. Daca ramaneti la stadiul de frunzarit carti de fizica "interesante" sau "la moda" si doar faceti compuneri literare la nivel mental, fara a face macar cateva experimente, nu veti intelege mare lucru, si puteti ramane cu convingerea ca sunt doar niste simple aiureli. Insa experimentul este judecatorul suprem! Spor!

Dan Selaru spunea...

Cred ca o sa incep sa sterg aiurelile astea cu energia scoasa din palarie.

Synthesis, las la o parte faptul ca postezi anonim, arata-mi instalatiile alea unde produci tu energie gratis, cum aprinzi tu becuri din nimic. Pana atunci abtine-te, te rog.

Daca vrei sa nu te sterg vino cu instalatia, aprinde becul si public experimentul, gata cu aiurelile.

alex@formidabilii.org spunea...

Eu citesc acum din Cristoph Schiller- Motion Mountain vol 6, pe care am "descoperit-o" tot pornind de pe blogul lui Dan Selaru (cred ca a dat link la vol 1 intr-o postare legata de termodinamica).

Sunt multe teorii, insa legat de testarea acestora:
- nu exista instrumente suficient de precise; plus ca instrumentele sunt facute/fabricate din materie deci sunt "setate" din start sa inregistreze modificari materiale astfel ca o parte din informatie- potential relevanta- se pierde.
- ce e mai important, se pare ca la dimensiuni Planck distinctia intre vacuum si materie, intre energie si non-energie samd este inexistenta. Nu exista timp, nu exista informatie. Nu pot exista rezultate (deocamdata cel putin).

Synthesis spunea...

@Dan Selaru
Mentionez ca de obicei apreciez ce scrieti pe acest blog si nu postez la mishto.
Un exemplu de instalatie simpla, facuta dupa patentul lui Tesla pe care o poate verifica oricine are chef:
http://www.nuenergy.org/alt/tesla_energy.htm (ca idee de principiu). De remarcat ca functioneaza si in timpul noptii, ceea ce inseamna ca nu avem energie din ioni veniti de la Soare. Energia asta obtinuta din Eter nu are aceleasi proprietati ca cea curenta de la priza. De. ex. rezistentele se racesc... Am recomandat un torrent
Bonus: (comparati cu primul link)
http://keelynet.com/biology/darklife.htm)
Trebuie sa intelegeti ca tocmai aceasta forma de energie sustine inclusiv viata aici pe Pamant.

PS: N-am cum sa postez altfel
decat anonim. N-am blog, site, etc Iar nr. de telefon nu-l dau :)
PS2: Nu-nteleg de ce nu stergeti si aberatiile economice care se posteaza? De ce cand abordam subiectul "energie" intr-un mod neconventional trebuie sa "stergem"? Daca vin cu un dispozitiv in fata dvs o sa sariti ca e o excrocherie si ca sigur am vreun truc, ceva ascuns, cu care ii pacalesc pe creduli. De aceea prefer sa postez ideile de principiu prin care oricine este cu adevarat interesat poate sa o ia de la zero cu intelegerea si experimentele.

Dan Selaru spunea...

Dar de ce nu faceti voi un blog unde sa aratati lumii cum e cu energia din eter. Nu aici.

Synthesis spunea...

OK! Urmeaza sa facem si un astfel de blog. :)
Am inteles! Nu va place subiectul si, in plus, "Romania 'obiectiva'"e mai mult un blog de economie. Dar trebuie sa recunoasteti ca un astfel de lucru schimba regulile jocului economic si implicit continutul blogului acesta pe viitor. :)

alex@formidabilii.org spunea...

Nu, doar subiectul postarii era diferit. Dan, scuze de interventia off-topic.

Dan Selaru spunea...

np :-)

John Galt spunea...

Flavian, tu daca te mai joci mult cu VIDUL ala si strici ceva eu o sa ma supar asa de tare pe astia ca voi si va trimit direct in GAURA AIA NEAGRA a ratiunii, ce merge inapoi in timp, de nu va vedeti!

Pai se poate? Stricati voi Universul mult si vedeti ce capac dupa cap o sa va dea. Vai, stai ca a disparut lumea, scuze n-am stiut. Ce sa-ti povestesc.

Auzi la el, vrea sa fure curent electric din vid. Si DATORIA CINE O PLATESTE MA? Noi?

S-a umplut lumea de smecheri, mai mai.. :D

Anonim spunea...

Va rog faceti un efort pentru calitatea sunetului, mesajul nu ajunge la receptor daca nu are o calitate decenta. Subiectele si retorica sunt interesante dar fara sunet e mai greu sa urmareste, cere efort si nu toti suntem dispusi la asta. Va rog faceti ceva!
multumesc