miercuri, 26 octombrie 2011

Viitorul Europei

„Nimeni să nu creadă că alţi 50 de ani de pace în Europa sunt de la sine înţeleşi. Cade Euro, cade întreaga construcţie europeană”.

Aşa se arată muşchii. Muşchii madamei Merkel. Restul aici.

14 comentarii:

KingSnake spunea...

Este o amenintare, dar este si un adevar. Nu exista o cale pasnica de a se renunta la euro, cel mai cuminte scenariu fiind un haos generalizat. Nici macar in Grecia nu cred ca e posibil sa se renunte la euro intr-un mod civilizat. In Argentina a iesit "revolutie" doar pentru ca s-au blocat economiile in dolari ...

Dan Selaru spunea...

Lucrurile sunt simple. Grecia a dat faliment. Partea proasta e cu sistemul bancar fractionar. Dar se pot tipari bani ca in US. Se face inflatie si gata.

Logosfera.ro spunea...

Inflatie, inflatie, dar sa stim si noi. Nu ascunsa sub pres ca'n SUA.

Pongo spunea...

S-a incheiat de facto WWII. O luam de la cap. De data asta ar fi bine sa respecte pe "ze germans" si poate evita niste mizerie.
Generatia leaderilor care au prins razboiul a trecut, orice este posibil cred.

Adrian Năstase spunea...

Să nu ne plângem că nu ne-a spus din timp...

Constantin Gheorghe spunea...

Cine zice că inflaţia este generată de excesul de bani tipăriţi? Aşa, în SUA ar fi mai rău ca în Germanica înainte de Adolf. Nu, mai trebuie o condiţie pentru inflaţie: banii ăia să nu găsească mărfuri, în contra-partidă. Cum mărfuri sunt căcălău, Măria Ta, nema inflaţie! Iar unde e ceva mai multă inflaţie, ea are drept cauză subconsumul. Ca la Românica. Deşi există mărfuri, nema bani. Ăia de produc, şi ăia de vând, măresc preţurile, pentru că au costuri de finanţare, costuri de funcţionare, etc. Şi nici nu vor să-şi reducă marja de profit. Încât totul se varsă în preţuri, iar populaţia îşi amână consumul, de frica viitorului. Pe aici suntem...

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Dimitar spunea...

Este si un pic de misoginism in acest articol ?

Dan Selaru spunea...

Nu, dar nu prea-mi plac aia care hotarasc in numele tuturor. De ambe sexe fiind. :-)

Gabi spunea...

Daca germanii vorbesc de pace am incurcat-o.
Sunt curios, cum or sa impuna ei "pax germanicus" - mai bine zis cu ce.

Anonim spunea...

Pace cu forta, evidement: deja am acceptat redistribuirea avutiei.
http://donquijote-cronicarul.blogspot.com/2011/10/solutia-crizei-datoriilor.html

Dragos spunea...

Frumos, imi place . Felicitari si multa bafta incontinuare:)

alex@formidabilii.org spunea...

Mie imi place chestia asta cu Grecia si cu haircut-ul de 50%...

E super cum lumea zice "vai si au acceptat bancile 50% reducere a datoriei Greciei"? Asta inseamna ca in mintea omului e atat de infipta ideea ca bancile trebuie sa faca bani incat cu greu reusesc sa vada lucrurile altfel.

Bancile stateau de fapt pe o pierdere de 100% (daca Grecia chiar dadea faliment pe bune si nu avea "payment event" asa cum e clasificat acum) si de fapt nu au pierdut 50% ci au castigat 50% prin negocierile de saptamana asta- basca avand garantia intregii UE + BCE in spate.

Masaj erotic Arad spunea...

Asta inseamna ca in mintea omului e atat de infipta ideea ca bancile trebuie sa faca bani incat cu greu reusesc sa vada lucrurile altfel.