joi, 3 noiembrie 2011

Emergenţa în acţiune (P)

Ăsta e primul articol în care fac reclamă. Dar şi reclama se poate face în multe feluri.

Acum 3 ani şi jumătate mi-am făcut un blog, ăsta. Am scris pe blog şi am început, din comentarii, să cunosc şi alţi oameni. Cu unii dintre ei am rezonat, cu alţii nu. Cu trecerea timpului între noi s-au creat legături care au depăşit lumea virtuală. S-a creat o reţea de legături care în absenţa Internetului şi a libertăţii de exprimare nu ar fi existat.

Prin propria voinţă mai mulţi dintre noi, fără o conducere, fără un lider, am hotărât să facem o emisiune în care, în calitate de blogări, să ne expunem părerile despre situaţia economică a României. Eu, nefiind economist, sunt vocea poporului, altfel o dau economiştii în condiţionalităţi şi nu mai înţelege nimeni nimic.

Speranţa noastră este ca împreună să facem mai mult decât suma noastră. Să existe sinergie.

Ce o să facem şi ce nu o să facem în emisiune.

Nu reprezentăm nicio instituţie, suntem în calitate de blogări, reprezentăm doar conceptul de "Şleauri economice".

Nu o să dăm sfaturi economice, nu o să sugerăm direcţii de investiţii, nu încercăm să dăm soluţii. Puteţi să consideraţi totul un pamflet serios, e un demers foarte serios făcut cu cât mai mult umor, atât cât permite situaţia.

Nu ne considerăm deţinătorii adevărului absolut, dar de prea multe ori ni se aruncă minciuni în faţă, cineva trebuie să le demonteze. Ne vedem mâine la ora 15, pe Hotnews la, aici bat tobele,

9 comentarii:

Mircea spunea...

V-am privit sueta. Prefer sa va citesc separat, salata de idei si opinii e greu de digerat. Prea multe ingrediente amestecate au rezultat intr-un terci fara un gust definit si fara valoare nutritiva. Timida tentativa de a raspunde intrebarilor puse in pagina de pe hotnews a fost rapid omorata de incercarile voastre de a discuta 1000 de subiecte in doar o singura ora.

Mircea spunea...

PS

Inca un link interesant pt tine, Dan:

http://www.sciencenews.org/view/feature/id/335383/title/Beware_the_Long_Tail

Dan Selaru spunea...

Multumesc pentru opinii, orice lucru e perfectibil, suntem practic cinci oameni de pe strada.

Deceneu spunea...

Cred ca ar fi bine sa fie pregatita discutia inainte, ca sa fie mai concisa, mai clara si mai coerenta.
O analiza ar trebui sa plece de la efecte spre cauzele care le-au provocat, sau de la masuri la efecte.
Daca la urmatoarea intalnire discutati despre criza, ar fi bine sa punctati de ce efectele crizei se amplifica in Romania si in Polonia nu? Nu traim in acelasi mediu economic mondial?
Prin ce se deosebeste economia Romaniei de cea poloneza ca o face pe a doua mai stabila?

Conteaza si tinuta, personajelor si a dezbaterii. Niste oameni tolaniti in fotolii care stau relaxati la o sueta, nu inspira credibilitate si seriozitatea pe care o sugereaza analistii "crispati" din jurul unei mese rotunde.
Ori sunteti procupati de subiectul pe care-l discutati, ori faceti o emisiune pamflet si atunci dezbaterea va fi considerata ca atare de cei care o urmaresc.

Dan Selaru spunea...

Incrancenati se gasesc pe toate drumurile, ceva organizare, nu prea multa avem nevoie :-)), suntem la prima actiune, pana ne gasim pasul mai e. Si pana ne gasim publicul, nu putem convinge pe toata lumea, multumim pentru sugestii :-)).

berenger spunea...

iote ce-mi afiseaza nenea chrom: romaniadeieri.blogspot.com contains content from www.athenian-legacy.com, a site known to distribute malware. Your computer might catch a virus if you visit this site.
Google has found malicious software may be installed onto your computer if you proceed. If you've visited this site in the past or you trust this site, it's possible that it has just recently been compromised by a hacker. You should not proceed, and perhaps try again tomorrow or go somewhere else.
nu-i frumos

Dan Selaru spunea...

L-am scos, nu e de la mine. E de la ei. Merci.

Anonim spunea...

Danutz, felicitari !

Anonim spunea...

oamenilor, dragilor, felicitari. in primul rand pentru initiativa, care este laudabila. in al doilea rand pentru emisiunea propriu zisa, care a iesit bine (nu va descurajati daca unul altul mai comenteaza, asteptarile noastre nu sint pt spectacol ci pt substanta); si nu in ultimul rand pentru curajul vostru - de a mai crede ca fiecare dintre noi contam undeva, cu putin..!
dati-i inainte!