joi, 22 decembrie 2011

După 22 de ani

Cui se adresează Boc când spune că alegerile sunt o "dispută sterilă"?



Un click pentru mărire. Între 18 şi 29 de ani aproape o treime din populaţie vede unipartidismul ca fiind de dorit. Cei peste 60 de ani, votanţii dovediţi ai lui Ion Iliescu, văd în proporţie de 18 procente unipartidismul de dorit. Ca dovadă că au învăţat ceva în 22 de ani, dar nu au fost capabili să-i înveţe pe cei tineri nimic.




Încă o dată avem dovada că suntem o ţară...

6 comentarii:

Ștefan A. spunea...

Mai degraba e demonstratia ca democratia este doar una "originala" care nu rezolva problemele societatii . Coruptia , angajarea/promovarea doar pe pile, cunostinte,relatii , imitatie de justitie impartiala sint simtomuri vizibile . Ce poate invata despre democratie un tinar nascut si crescut in o astfel de societate strimba ?

Dan Selaru spunea...

Stiu ca e tragic sa vezi ca viitorul e la fel de imbecil ca si trecutul.

berenger spunea...

sunt cifre care sperie si mai tare in sondajul ala: de exemplu ca 46% dintre romani considera ca parlamentul trebuie sa fie compus EXCLUSIV din membrii partidului castigator al alegerilor.

camil spunea...

păi vorbim de viitor de parcă ar fi ceva disjunct de trecut, când e de fapt consecința directă și firească a acestuia. sau pe filiera părinți-copii-nepoți...

Pongo spunea...

Viitoru' suna prost, deci. Sau poate e vorba de tineri neexperimentatzi care e sinceri. Restul stiu sa minta frumos, "corespunzator".

Testokick spunea...

2 partide au si americani, Anglia la fel... si? Indiferent de marioneta sau sistem e aceeasi placa cu libera alegere. America(guvernele) se inchina la banca federala care este privata de altfel iar Anglia se inchina reginei si bancii centrale. Deci unde e smecheria cu dualitatea din acest sondaj de modelare a opiniei? Asta se doreste? Sa fie ca in cacamerica? Pai oricum se va ajunge la asta.
Give me all the money and I don't care who make the laws.
Ghiciti geniul.