luni, 30 iunie 2008

Şi acum despre sărăcie

Este incredibil cât de neinformaţi suntem, cel puţin eu. Banca Mondială consideră reducerea sărăciei între 2000 şi 2006 în România o poveste de succes aici. Am impresia că nici măcar guvernele implicate "nu ştie" că s-ar lăuda.

Sărăcia absolută, sub 2 USD pe zi, a scăzut de la 35,9 la 13,8, incredibil, şi asta fără să pierdem valorile bune ale indexului Gini despre care tocmai vorbirăm şi, mai mult, sărăcia relativă nu s-a schimbat, adică, nici mai mult nici mai puţin, s-a împărţit egal la toată lumea.

Acum de rău se poate spune că n-am reuşit să facem mai nimic în privinţa decalajului sat-oraş, la oraş a scăzut de la 25,9 la 6,8 iar la sat de la 47,8 la 22,3. Mă întreb dacă uşoara scădere suplimentară la sat nu e din cauza migraţiei populaţiei rurale peste graniţă sau la oraş şi trimisul banilor acasă?

Şi pe regiuni sunt discrepanţe, sunt pe site, în Nord Est e cel mai rău, Bucureştiul şi Transilvania ţin capul de afiş la scădere. Şi etnic sărăcia este localizată, vă las să ghiciţi la cine se găsesc procentele maxime. Şi.....

merită citit.

Niciun comentariu: