sâmbătă, 26 iulie 2008

Nesimţire transfrontalieră cu iz de petrol

Din când în când apare la televizor un cocălar în cămaşe roşie, colan la gât, ochelari pă frunte şi faţă de taximetrist bazat care la stop se bagă în faţă peste linia de tramvai şi claxonează cu nesimţire.

Deci cocălarul respectiv, cu o aroganţă de parlamenar, ne spune în ce căcat am fi dacă Petrom nu şi-ar plăti impozitele. Parcă Petrom ne face nouă o concesie că le plăteşte, noi restul suntem nişte, vezi Doamne, susţinuţi economic, cărora Petromul le aruncă firimiturile.

Bă Petrom, tu ne vinzi petrolul nouă, românilor. Chiar dacă l-ai aduce din Venezuela, banii pe care trebuie să-i dai statului român sunt de la noi, nu i-ai făcut tu cu mintea ta de austriac cu apucături de imperiu scăpătat, au ajuns la tine de la noi.

Iar bă Petrom, petrolul ăla pe care-l vinzi e din subsolul românesc, vândut ţie de un alt derbedeu arogant, propun să schimbi în reclama cu pricina cocălarul cu deputatul cu cazierul nepătat de motorină, Adrian Năstase.

Nesimţirea este dublată de mentalitatea de boier care nu-şi bate şerbii, e mărinimos. Nu se găseşte niciun politician cu sânge în instalaţie care să-ţi dea dracu miliardul âla jumate din contractul tău beton şi să te trimită acasă să-ţi extragi petrolul din Austria.

Trăiască mersul pe bicicletă!

PS: Mă întreb care-i agenţia de publicitate care a făcut oroarea aia şi mai ales cine-i prostul care a aprobat-o. Pentru contabilul şef de la Petrom, bă, în Romania plătitul impozitelor e obligatoriu, al şpăgii facultativ, nu invers cum crezi tu.

23 de comentarii:

Anonim spunea...

Da, complet de acord cu ideea articolului :):)

Dan Selaru spunea...

Merci, ca m-am enervat.

Anonim spunea...

ABSOLUT de acord!
De MULT voiam si eu sa comentez ref. la cocalar, la mutra de activist de partid cu care se holbeaza la camera dar - mai ales! - la mesajul tupeist!!!

Adica face PETROM vreo "favoare" ca-si plateste impozitele - sau ca nu a dat rafinariile la fier vechi? PTIU!

Multumesc pentru articol! imi statea pe limba sa scriu eu ceva de genul asta, m-ai scutit de un efort! ;)
Mai bine sa le dea! ca tot nu a facut investitiile pentru reducerea poluarii la ARPECHIM si a trebuit sa-i amendeze!

Dupa ce, dracu' stie cum, au reusit sa obtina contractul ala dubios de privatizare (nu am probe ca ar fi dat spaga, asa ca nu spun pe fatza ca au dat spaga - desi logic! era singurul mod de a obtine un contract in termenii aceia) acu' fac pe ingerashii? Au luat aproape gratis rezervele de petrol ale Romaniei (intr-o perioada care se vedea CLAR ca e inceput de criza) si acum dau un maruntis de 150 000 euroi pentru, cica, "proiecte de responsabilitate sociala", unor ONG lihnite - adica probabil a suta parte din profitul lor pe o SINGURA ZI???

Si au tupeul sa vorbeasca de "investitii", cand (tot in contractul de privatizare) au obtinut ca, d.ex., pentru poluarea produsa in fondul forestier, cel care plateste depoluarea sa fie ROMSILVA??? Asta CONTRAR principiului (scris clar in Legea Mediului) ca "poluatorul plateste"???

Numai cand AUD vocea cocalarului la TV mi se pune pata - ce sa mai zic, daca-i mai vad si mutra!

PETRON sucks!

Anonim spunea...

Campania e stupida, adevarat. Insa nu mai putin adevarat e ca respectiva campanie e o reactie de aparare a unei companii (mari, da; mamut, da; monopol, da) care se vede prinsa la mijloc intre caftelile politicianiste.
Intre prostia campaniei si stupiditatea nesimtita a politicienilor, o aleg pe prima.

cezar spunea...

"I want to know God's thoughts... the rest are details." Albert Einstein
Ah, ce aroganta... geniala, ca sa zic asa !

Cat despre petromul nostru, macar ne lasa vietile. Cand navaleau turcii si austriecii pe vremuri, pe langa resursele naturale ne mai luau si capetele. Asa ne spune,cel putin,istoricul nostru oficial, Sergiu Nicolaescu.

Anonim spunea...

Pai vezi? Ia - parafrazand reclama - daca ar exista cate 5-6 din astia care scrie ca tine la mia de locuitori, este ca s-ar mai trezi lumea din mahmureala si n-ar mai hali pe pita asemenea brasoave petromizde?

Anonim spunea...

Agentie - Leo Burnett
Persoana de decizie - Mona Nicolici (dc va uitati in fata sediului petrom e o vaca multicolora - aia e)
Aprobator - un austriac satisfacut... probabil....
Atat timp cat nimeni nu face presiune pe companii sa investeasca in comunitate nici nu o sa o faca. Clientul are o putere fantastica, dar daca noi nu profitam de ea tot degeaba.
Date concrete: daca am boicota petromurile o zi, ar insemna o pierdere de 10 ori mai mare decat intreaga campanie de "bun simt si responsabilitate"

Dan Selaru spunea...

Fraţilor eu am blog de mai puţin de o lună, m-au pus cetăţenii pe Hotnews, asta e, am rămas cu gura căscată, dar ăia de la Petrom o merită.

Anonim spunea...

Bun :)

Anonim spunea...

oare de ce in tara asta toata lumea considera ca detine adevarul absolut? ti'ai pus vreodata problema, tov. selaru, ca derbedeul arogant nu e singur si mai exista si alti derbedei (inclusiv in presa)? ai luat vreodata in calcul prezumtia de nevinovatie, lasand la o parte deciziile unei justitii confuze si corupte? se pare ca nu. dar da bine daca batem campii.
subscriu in schimb la partea cu nesimtirea petrom.

Anonim spunea...

nu stiu la care spot va referiti aici, dar eu am stat in tara mai putin de 2 saptamani vara asta si am prins unul cu un tzaran intr-o dacie. respectivul (ca sa vezi ca se simt si cu musca pe caciula) zicea ca nu conteaza cum a dobandit austriacul compania si ce zice gura spurcata a presei, conteaza "ca da de lucru la oameni si ca investeste "mancatz-ias" bani multi in ea". am cautat in zadar reactii prin presa la o asemenea campanie de publicitate, dar era liniste totala, ma bucur ca apare in sfarsit o reactie

Anonim spunea...

Foarte tare frate!!!

Oai hai sa ne unim odata mai multi ....da multi si sa facem ceva. Se poate frate !!! daca pornim de la premiza ca nu se poate nu facem nimic doar constatam si placizi induram!!!! haideti odata romani mamaligari!!!

cezar spunea...

'Da bine daca batem campii?'
Cum iti permiti ? Vrei sa-mi spui ca daca am fi fata in fata ai avea tupeul sa-mi spui vorbele astea ?!
Mare curaj frate sa bati vorbe in tastatura.

Dan Selaru spunea...

Nu voi modera comentariile atata vreme cat nu se trece la obscenitati. Cum de-mi permit. Asa bine ca platitor cinstit de impozite.

cezar spunea...

Vezi ca vorbeam de ala de mai sus :))

Dan Selaru spunea...

Sorry

Procuroru spunea...

Problema este că noi, prin conducătorii noştrii le-am permis să ne exploateze resursele Patriei şi să îşi bată joc cum vor de noi cu preţul la carburanţi.

Anonim spunea...

inchipuiti-va un astfel de spot publicitar in rusia!
ce s-ar fi intamplat in secunda 2 cu austriecii si cu aia care si-au vandut resursele !
nastase s-ar fi simtit puternic sustinut din spate...de o teapa!

Anonim spunea...

nu stiu cati dintre romani stiu cate mii de miliarde reprezentand obligatii neachitate la bugetul general consolidat i s-au STERS (SCUTIT) petromului, si ei au tupeul si nesimtirea sa vina cu astfel de reclame!!!

81ack spunea...

'pentru ca romania va creste prin bun simt si responsabilitate'

de fiecare data cand ma apuc reclama la TV le trag si 2-3 injuraturi.

pai creste Romania, dar nu prin bunul lor simt care lipseste cu desavarsire.

PETROM-u' extrage petrol un pic peste jumatate din cat vinde din tara. Pentru el plateste redevente statului, calculate la 35$/barilul. Uitati-va peste pretul petrolului pe piata acum si faceti o socoteala sa vedeti cati bani intra in buzunarul nesimtitilor de austrieci.

Mai faceti si alta socoteala... OMV dupa, ce a cumparat PETROM-ul, a avut 'bunul simt' de a vinde catre PETROM statiile OMV pe care le detinea. In acest fel, oamenii si-au recuperat o parte din banii pe care i-au dat statului pentru achizitia PETROM.

Eu refuzam sa particip la o asemenea reclama...

UNDE E MA NESIMTITILOR BUNUL SIMT SI RESPONSABILITATEA?

HUO!

Anonim spunea...

Reclama poate fi reclamata la CNA pe motiv ca legea este obligatorie in romania nu facultativa. De aici obligativitatea platii impozitelor

Anonim spunea...

Nu cumva OMV nu mai e de mult un grup austriac ci rusesc?

Dan Selaru spunea...

E inca austriac la vedere. Ce e prin burta nu stiu.