luni, 8 septembrie 2008

Nea Nelu la jubileu în China













Cu deosebită onoare am aflat azi de nepreţuita invitaţie a conducerii Republicii Comuniste Chineze a tovarăşului Ion Iliescu la sărbatorirea jubileului, de 50 de ani, a primei vizite în republică. Urăm succes, fructuoase discuţii şi măreţe realizări fostului nostru preşedinte, reprezentant de seamă al poporului român.
Pentru că Nea Nelu o să lipsească din ţară 10 zile vreau să suplinesc, pe această cale, difuzând mici perle ale gândirii ctitorului democraţiei româneşti. Din când în când.

"Educaţia fizică şi sportul, într-adevăr, în zilele noastre, trebuie să devină o problemă de interes naţional. Aceasta e valabilă nu doar în lumina rezultatelor de la ultima Olimpiadă şi nu doar în ce priveşte sportul de performanţă, ci, mai ales, trebuie pornit de la stadiul în care se află educaţia fizică şi sportul, ca fenomen de masă şi mai ales sportul şcolar şi universitar. Aceasta este o componentă şi o condiţie de asigurare a dezvoltării sănătoase a tinerilor şi populaţiei ţării, în general."

Ion Iliescu

Trăiască prietenia chino-română!

Şi n-am nimic cu China, ba chiar mă bucur de vizita lui Nea Nelu, de-ar fi cu vreun folos, cred că este singurul care se poate înţelege cu chinezii. Momentul trebuia imortalizat.

4 comentarii:

Anonim spunea...

aici e comentariu meu:
http://uhitto.wordpress.com/2008/09/08/domnul-tziao/

Dan Selaru spunea...

Ce sa zic, de dreapta amandoi.

Unknown spunea...

LOL! Excelent! :D

Anonim spunea...

Eu am mai multe de impartit cu China rosie, da nu voi intra in detalii. Vreau doar sa salut initiativa laudabila a tovarasului Ion Iliescu. Daca mai traia Carmaciul, i-ar fi dat lacrimile.

Traiasca prietenia dintre poporul chinez si poporul roman!*

* am apreciat insa mentionare de catre Mao a ocupatiei sovietice a Basarabiei romanesti. Sinistrul comunist, intrat in acel moment,in plin conflict cu URSS-ul, a spus ceea ce national-comunistii nostri de rahat nu au fost in stare sa zica. I-a apucat dragostea de Basarabia abia la ultimul congres si asta pentru ca Gorbaciov il critica prea dur pe Ceasca.