vineri, 3 octombrie 2008

Ce să facă Traian Băsescu acum?

Încrâncenarea presei şi a partidelor, altele decât PDL, împotriva lui Traian Băsescu a făcut ca puţinele voci care-l susţineau să devină nişte paria, un soi de scursură de pe vapor.

Când, acum ani buni, a vrut un guvern cu susţinere politică solidă în Parlament s-a spus că vrea să reintroducă dictatura. Când a condamnat comunismul numai scuipat n-a fost. Când acum 3 săptămâni a anunţat că ne aflăm în pragul unei crize economice Parlamentul nici măcar nu l-a auzit.

Şi acum?

După votul absolut iresponsabil din Parlament, se cere convocarea CSAT. Unde sunt cele 9 procente de creştere economică? Se transformă în praf. Noi suntem proşti, am greşit nenea Băsescu şi vrem la anul ce vine să mai avem o ţară din care să furăm.

Astea sunt primele măsuri luate de Geoană prin şantaj cu mâna lui Tăriceanu. Chiar el, Geoană, ne-a spus-o. Şi nici nu s-au pus în practică şi cele 9 procente au dispărut din valoarea leului. Pentru că investitorii ştiu că între campanie electorală şi respectarea promisiunilor e o mare diferenţă.

Aceşti oameni s-au comportat ca nişte părinţi care au vândut pantofii copiilor ca să-i cumpere unuia trenuleţ. Şi vine iarna.

Ce să facă Traian Bîsescu acum? Să ia trenuleţul profesorilor şi să recupereze pantofii sau să ne lase desculţi pe toţi şi să ne pedepsească pentru prostie. Şi asta în timp ce-l înjurăm.

10 comentarii:

filadel spunea...

Ilar să-i cerem lui Băsescu să fie deştept în locul nostru. Ce te poţi aştepta de la o populaţie asistată? Deja trebuie să gîndească altcineva pentru noi.

Anonim spunea...

Io m-am gandit ca a fost o strategie...Acu', dacă promulgarea depinde de penita lu' Basescu si iel nu semneaza pentru ca nu e iresponsabil, poate pierde din popularitate...Depinde cum va judeca fiecare...

Viq spunea...

Va promulga.
N-are de ales.

Singura sansa este sa se schimbe guvernarea la alegeri.
Iar cea care va sa vina sa puna piciorul in prag.

Dupa cum se prefigureaza trebile, ne asteapta niste ani de foc. O minte limpede si o mana hotarata ar avea sansa sa duca barca la mal.
Vor trebui luate niste masuri extrem de nepopulare. Poate cu aspect sinucigas pe termen scurt. Dar nu cred ca este alta solutie rationala.

Anonim spunea...

Bai, nu inteleg de ce a votat PDLul legea, daca vroiau sa scufunde PSD si PNL ii lasau numai pe ei sa voteze si se retrageau de la vot. Trebuie sa fii idiot sa crezi ca o crestere de 50% a salariilor (de 5 ori mai mare decat PIBul) este sustenabila plus ca antreneaza celealte sectore: functionarii, santatatea. Profesorii universitari au devenit cei mai bogati oameni in Romania. Sa lucrezi la stat e brici in perioada urmatoare cand sectorul privat o va lua in jos. Vai de cei care au credite la banci...

suntem in pragul unui colaps: nu avem autostrazi, se circula foarte greu in tara si afecteaza businessul, bucurestiul este blocat dpvd al traficului si basca, suntem in mijlocul unei crize globale. ati vazut cu cat a cazut bursa la americani ieri? Toata lumea vinde, nimeni nu mai tine banii in stocuri, toti vor lichiditati. Nici adoptarea planului Bush in senat nu a temperat temerile...

haha, guvernare liberala...liber la cresteri salariale!

Eu zic sa votam PSDul si PNL la alegeri, sa ii traga in jos piatra ce si-au legat-o singuri.

Dan Selaru spunea...

Suntem pe locul trei in lume dupa caderea bursei din ultimul an. Toata lumea schimba leii in euro. O sa ne intoarcem la inflatia cu 2 cifre. Ce face Mugurel?

Anonim spunea...

Da, e foarte ciudata tacerea lui Mugurel, cel care a tacut si in mandatele Iliescu-Constantinescu, cind bancile cadeau ca popicele.

Cit despre Basescu, incep sa cred ca omul vede in viitor. Cred ca 95% din ideile lui au fost confirmate mai tirziu.
Daca ma gindesc numai la obsesia lui cu Marea Neagra si
"conflictele inghetate" care ma agasa de cite ori o pomenea...Daca ma gindesc la pozitia lui fata de Rusia si siguranta energetica a Europei... Daca ar fi fost facute alegeri anticipate acum ar fi fost un guvern care sa fi rezistat presiunilor...Daca ma gindesc la Cioroianu...Daca ma gindesc la avertizarile lui din 2006 sa nu ajungem in situatia Ungariei...Daca...

Dan Selaru spunea...

Daca...

Anonim spunea...

Trebuie sa facem cumva sa iesim pe strada! Daca o sa ne uitam la ei cum asista prosteste la scufundarea provocata tot de ei, se cheama ca suntem complici. Sau, chiar daca nu suntem complici, n-am mai avea dreptul sa criticam, din moment ce i-am lasat sa faca ce vor, caraind slab, doar intre noi...

Dan Selaru spunea...

Dom doctor sa iesim noi doi merge la o bere dar nu vad cum s-ar ralia cineva unui demers facut de un doctor si un matematician. Eu ies oricand. Si mai aduc inca vreo doi cu mine.

Anonim spunea...

Ce face Mugurel?
Eu am impresia ca Mugurel i-a cam tras presu' lu' Vosganian de l-a dat in bilbiala. Si ii arata putin pisica. Speculatii, desigur. Mai vedem