duminică, 5 octombrie 2008

Despre dictatură

"Totul ar fi pierdut dacă aceeaşi persoană sau acelaşi grup de oameni influenţi - nobili sau simpli cetăţeni, ar deţine controlul asupra tuturor celor trei puteri: puterea de a emite legi, de a executa deciziile şi de a da verdicte juridice." Montesquieu - Spiritul legilor

Parlamentul este organ legislativ.

Prin şantaj, datorită slăbiciunii actualului Guvern, Parlamentul obligă Guvernul să execute deciziile sale. Deci se transformă în putere executivă.

De nenumărate ori în ultimul an Parlamentul a luat hotărâri de natură juridică prin blocarea trimiterii în justiţie a diferitelor persoane.

Ce zicea băiatul ăla, Montesquieu, despre 322?

4 comentarii:

Anonim spunea...

Da, se pare ca traim in plina dictatura parlamentara.
Si cel mai grav e ca s-a creat un precedent pe care urmatorii alesi il vor urma fara nici o remuscare.Posibil sa fie si mai acerba dictatura de vreme ce vor fi alesi uninominal, iar partidele vor pierde mult din influenta de pina acum. Cine ce sa le faca?

filadel spunea...

Eu n-am nici un dubiu că trăim o dictatură. Partea proastă e faptul că dictatorul se ascunde după 322 de idioţi şi dacă ăştia sînt daţi deoparte există riscul ca ăla să rămînă.

Anonim spunea...

filadel, nu prea vezi bine dictatura aia. Iti dau un sfat: institutia se afla in Casa Poporului, numita abuziv "Palatul Parlamentului".

Dan > Parlamentul Romaniei exercita cea mai josnica forma de dictatura, ascunzandu-se dupa gargara cu "reprezentantii natiunii". Sceleratii astia ma umplu de revolta.

Anonim spunea...

Sfat? Imi cer scuze, o indicatie.