marți, 25 noiembrie 2008

Lista ruşinii naţionale

Cum mătuşa Tamara e considerată nemuritoare iar nepotul invincibil, încerc pe această cale să trag niţel eşarfa de pe ochii Justiţiei, pe 30 noiembrie cazată la Mizil, poate-l zăreşte şi pe baricadatul din Parlament. Justiţia populară sau cea divină reprezentată de redistribuirea mandatelor.

După ce i-am numărat, toată naţiunea, ouăle timp de patru ani, cred că a venit momentul să-i lase pe cei de la DNA să le numere. Dacă nu ouăle măcar următoarele obiecte aduse din China cea cu două sisteme:

"ciucuri draperii, peruci, biciclete, aparate de curăţat scame, aparate de tăiat ouă, maşini pentru tăiat tăieţei, flori şi legume artificiale, strecurători, clopoţei, ceasuri breloc, rafturi sculptate, maşini de gătit cu gaz, statui din fier şi bronz, pămătufuri pentru şters maşina, armuri, coif, cocori şi elefanţi decorativi, sacoşe din rafie, paftale, jardiniere, tocătoare de bucătărie, scaune cu dragoni de jad, fotoliu cu dragoni, ligheane din bronz, instalaţii din piatră, pagode din piatră, fierbătoare, perne, hamace, clanţe, scotch, clopoţei, instalaţii pentru pom, palmieri artificiali, prăjitoare pâine, lampioane, oale sub presiune, pitici de grădină, abajururi, candelabre din piatră, brazi pentru Crăciun, oale inox, ligheane, ladă de zestre, insecticid, prăjitoare pâine, seturi prosoape, ceas deşteptător".

Lista asta, absolut aiuritoare, e de la DNA şi a apărut în presă. Ea nu trebuie uitată pentru că reprezintă nivelul României în materie de mizerie politică. Dacă era un cont în Elveţia era mai puţin ruşinos decât un coif lângă o oală sub presiune asezonate cu cocori artificiali şi ligheane din bronz, toate apărate cu preţul ridiculizării democraţiei din România de Parlamentul acestei ţări.

Fiecare vot dat altui candidat la Mizil, că e de la PNL, PDL sau UDMR, face să dispară din lista de mai sus câte un obiect. Votaţi ca să nu mai fim o ţară în care se face trafic cu pagode, fierbătoare şi palmieri artificiali.

Pentru o zi, 30 noiembrie, mi-aş dori să trăiesc la Mizil, să fac să dispară o strecurătoare din lista ruşinii naţionale.

21 de comentarii:

Viq spunea...

Excelent post.

Anonim spunea...

Lista pe care o prezentati este halucinanta. In opinia mea, ea spune multe despre familia Nastase si, mai ales, despre pretentiile de intelectual fin ale dlui Nastase.

Anonim spunea...

Imaginea reală,grotescă de cleptopolitician de nădejde pentru second-romania mizeriei şi a furtului

Anonim spunea...

Din pacate, dl. Nastase va fi ales deputat. Ca el, mai sunt multi altii care vor fi alesi.
Asa numitul electorat urban (tineri, oameni cu studii superioare etc.) nu va merge la vot. Va sta acasa sau va merge la munte, ca tot e liber de 1 Decembrie. Dupa aflarea rezultatelor, va incepe sa maraie si sa carcoteasca pe bloguri ca "poporul asta nu se va trezi niciodata", "tara de pensionari si inculti" etc. Nimeni nu se va intreba daca are vreo responsabilitate in tot ceea ce se intampla. Bine spune cineva ca Romania e o tara de nevinovati...

Anonim spunea...

Tare as vrea sa vad o minune, macar la Mizil. Desi sunt cam batran sa mai cred in minuni, nu pot decat sa spun: Hai Mizilul, hai ca se poate..

Anonim spunea...

Cica Dana ajunsese sa redecoreze Vila Lac 1 ca viitoare resedinta prezidentiala chiar inainte de alegerile din 2004.
Daca lista aia e reala, nastase e un politician cocalar. Din pacate, se pare ca se gasesc destul de multi alti cocalari care sa-l retrimita in parlament.

Dan Selaru spunea...

E reala, eu am mai dat-o o data, e luata din rechizitoriul DNA, ala de a ajuns in Parlament.

inador spunea...

Este intr-adevar halucinant.Un bazar mai autentic n-am mai vazut.Am ras,da'parca era mai nimerit sa plang.Vorba Norei:un cleptopolitician.Oare nu avem destui cleptomani neaosi,ne mai trebuie unul si "oriental?"

Dan Selaru spunea...

Am pus si link-ul.

inador spunea...

Si ma oripileaza statura lui de intelectual subtire si educator de generatii tinere.Sa nu pui mana pe o pusca,topor,sapa....or prastieeee!

inador spunea...

Anonim,ba,sa crezi in minuni ca, n-are varsta!

Anonim spunea...

Dan
La lista ruşinii naţionale poţi adăuga liniştit şi alte obiecte:

mizilenii.

Dan Selaru spunea...

Nu sunt de acord.

Anonim spunea...

Dane, de ce te scoasara astia de pe hotnews din pagina principala??
Nu cred ca le placu prea mult post-ul tau !!!

Dan Selaru spunea...

Nu de aia, sunt doar 4 locuri. Si vin in ordinea aparitiei, erau 5 dar nu era suficient de dinamic si scrie hymerion despre toate draciile economice.

filadel spunea...

Atunci am răsuflat uşurat!

Dan Selaru spunea...

Faci misto, ai?

filadel spunea...

Pe jumătate. Am mai văzut şi-n alte dăţi lipsa şi-mi puneam întrebări despre Hotnews. Ştii tu, muzica sferelor!

Şi chiar meritai un loc acolo, fără falsă modestie.

Dan Selaru spunea...

Ba, daca mai vorbiti cu persoana a doua plural ma supar.

Anonim spunea...

Am o fantezie: Nastase si Patriciu jucand intr-o reclama la berea "Noroc".

Anonim spunea...

extraordinar de prost tot ce e scris. Si nu cred ca de vina e tineretul intelectual pentru ca trebuie sa tinem cont ca toti sunt hoti in frunte cu presedintele nostru. Deci inainte sa spunem sa votam un alt partid eu zic sa ne gandim daca avem pe cine vota...