vineri, 5 decembrie 2008

Scenariul 8311,2

Gigi Becali intră în Guvern la Agricultură, Copilul Minune la Cultură, Vadim la Sănătate, Ghervasuc la Economie şi Finanţe. La Educaţie şi Cercetare intră Talpeş. Mai am puţin.

Nea Nelu la Tineret, Sport, Culte şi Stagnare, ăsta e un minister nou de mare importanţă. Justiţia, aici o să fie un grup, toţi cercetaţii din Parlament. În fiecare luni dimineaţa are loc o bătaie în nămol televizată şi sub arbitrajul Mihaelei Rădulescu şi dată la Dani Oţil în emisiune, cine câştigă e ministru săptămâna aia şi numai el are voie la DNA.

Mai am ceva de dat? Relaţia cu Parlamentul e la Mihaela Rădulescu şi Dani Oţil, mai mult la Mihaela Rădulescu. La Cânt e Ştefan Bănică, ca să avem şi parte de bârfă. Guvernul e susţinut de Minorităţi altele decît..., restul sunt toţi în opoziţie.

Programul de Guvernare e scurt şi scris cu litere atât de mici că nu poate fi citit, oricum nu interesează, este votat în unanimitate mai puţin Minorităţile altele decât...

Iar Prim Ministru este, bătăi de tobe mici şi trompeţici, nenea ăla ales şi în arest la Braşov reprezentat de gardianul care ţine cheile arestului.

Deja am negociat, plecăm la Cotroceni.

Minorităţile altele decât...

PS: La 10 şi 10 avem Guvern că atunci vine gardianul de la Braşov, la Transporturi n-avem ministru că putem să nu facem autostrăzi şi aşa, la Externe negociem cu Monica Columbeanu, a zis că intră dacă-i facem un podium de prezentare suspendat de acasă până la Palatul Victoria. Am minţit că l-am făcut. Nu s-a prins.

PSPS: Guvernul l-am făcut în gară la Işalniţa, la bufet, sub acoperirea lui Hrebe care umbla cu paparazzi după el prin Bucureşti.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Domnule, nu esti serios. La Justitie - Norica N. sau Adrian Nastase, la Cultura - Vanghelie, la Viziune - G. Becali, la Culte si Minoritatzi - CVTudor, la Educatie si Maniere - Valentin Stan. Mai am, dar tre' sa fug.

P.S. Ma ia cu frisoane, ma astept la horror-Cabinet.

Dan Selaru spunea...

Putem sa facem doua, o zi unul o zi altul.

Anonim spunea...

Da de ce sa facem guvern!?
Nu avem unul?

Dan Selaru spunea...

E o moda.

Anonim spunea...

Revin. Am meditat. Sa facem guverne la bascalie e usor. Amuzant, da usor. Propunerea mea e mai constructiva: hai sa facem guvern 'pe bune'.
Eu zic: Monica Macovei la Justitie, Ungureanu la Externe, Mircea-je-ne-sais-quoi de la Cluj la Educatie (primul de-l pusese Basescu), domnul acela arab - acum secretar de stat - la Sanatate. Ma mai gindesc la restul si la PM.

Dan Selaru spunea...

Pana acum sunt de acord. Blaga la Interne. Stolo sau Ionut Popescu la economie. La Relatia cu Parlamentul trebuie sa fie unul destept. Varujan Pambuccian la Telecomunicatii.

Anonim spunea...

Dar PM?
Fie mina de fier (gen Blaga), fie economist (Mugur, Ionut Popescu). Fie both, daca ai, eu nu.

Da, Varujan la Telecom. Desi, e foarte destept, poate la Relatia cu parlamentu. Now, I'm wondering, though, daca nu e prea naiv si nepregatit pentru increngatura de nemernicii din Parlament si din Birourile Permanente (ca aia sint, de fapt, adevaratii leaderi).

Da' cine la Finante?

Dan Selaru spunea...

Mi-a fost profesor, nici pe departe, judeca intotdeauna rational si ia hotarari cu capul nu cu portofelul. Nu e deloc naiv, e de 12 ani in Parlament. PM? Nu stiu.

Anonim spunea...

M-am suparat. Pai, am macar efleurat eu ideea de portofel, in legatura cu Varujan? Tocmai, am spus ca nu stiu daca poate tzine piept animalelor alea, care te pulverizeaza cu bazooka in timp ce tu le dai bunadimineata si ei mimeaza ca itzi raspund. Mie tipul mi se pare extremement intelligent si de buna calitate umana, mai bine sa nu-l sacrificam pt.PM. Mai bine Ministru.
Daca ii dam lui Blaga PM, cine ia Internele? Daca ii dam lui Mugur PM, cine ia Banca Nationala? Daianu e la BXL. Si am motive sa stiu/cred ca nici Monica nu va vrea sa revina la MJ in Romania, deit cel mult pt. o perioada FOARTE scurta.
Nu-i dam ceva si lui Razvan Ungureanu? Si eu as pune-o la treaba si pe Mioara Mantale, mi s-a parut serioasa si reliable. Ce parere avansatzi?

Dan Selaru spunea...

Cu mioara Mantale nu. E greu sa facem previziuni. Daianu ar putea intra el la Economie si Stolo PM. Dar nu cred.

Anonim spunea...

N-o cunosc pe MM, doar putinul pe care l-am vazut la TV. Ce e cu ea?