Ieri s-au întâmplat multe lucruri. Că Gabriel Oprea e prima victimă a unei coaliţii absurde nu ne spune nimic altceva, decât că, în afară de incompetent, Guvernul este şi instabil. Şi, cum am spus aici şi aici, coaliţia e absurdă şi nu avem alternativă, spre durerea noastră viitoare, clasa politică a făcut o greşeală, poate ireparabilă, pe termen scurt, prin acceptarea acestei alianţe contra naturii.
În PNL au început răfuielile post electorale, toţi sunt potenţiali preşedinţi, trist că nu sunt credibili, Geoană se luptă în PSD cu Mitrea, aici e de comentat, PDL-ul prin madam Elena Udrea vrea să facă Bucureştiul staţiune balneo-climaterică şi stă cuminte în tranşee.
Glasuri răzleţe aduc aminte că Euro este 4,26 lei cu bătaie spre 4,5. Who cares? Toate războaiele ruşilor au fost câştigate de iarna înfiorătoare de care ştiu atât de bine ruşii să se folosească. Şi fac şi PR. Ne comunică faptul că o să avem parte de o eră glaciară. Fiind cât de cât astronom cred că au dreptate. Să vezi atunci nevoie de gaze. Din păcate n-o să mai existe.
România încet,încet devine o lume dublă. Presa şi clasa politică de o parte. Populaţia de alta. Cele două nu se mai intersectează, susţin, colaborează, comunică. Suntem într-o situaţie economică dramatică. Guvernul trebuie să fie alături de noi. Nu. Ei au probleme cu secretarii de stat. Marii oameni politici se întorc de prin vacanţe şi sunt plini de idei, ranchiune, scenarii, palavre.
România, în acest moment, în afară de Cristian Diaconescu care face ce poate, nu este condusă. Nu avem Guvern. Nu avem coaliţie de guvernare, practic avem numai războaie interne de partid. Votul nu a adus nimic constructiv, suntem blocaţi. Ca să mă aflu în tonul comentatorilor de orice culoare, Băsescu este vinovat de toate. De data asta se poate să aibă dreptate comentatorii.
Câte energii inutile s-au consumat pentru palavrele partidelor din campanie, câte energii se consumă prin birocraţia noilor hotărâri guvernamentale. Câteodată simt că anarhia este mai bună decât Guvernele pe care, fără alternativă, noi le alegem şi ei le fac.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
7 comentarii:
Foarte fain spus :) Dar nu anarhia e solutia, zic eu ca o activista in plan civic :D, ci participarea. Nu democratia reprezentativa doar, ci cea participativa. NU doar critica si votatul ca penalizare, ci implicarea in luarea deciziilor, acolo unde asta e posibil.
Basescu e vinovat pentru coalitia asta. In rest, nu ma intereseaza ce a facut. Treaba lui.
Avea PSD-ul in genunchi. Putea sa le dea lovitura de gratie. PSD arata ca o haita de hamesiti, innebuniti de foame si iesiti la adulmecat, fara nici un fel de pricepere si simt politic. Dar mai ales fara nici un fel de jena, rusine sau frica de opinia publica, presa sau societate civila.
Dar Basescu nu, a ales sa si-i faca complici. "Coalitia pentru Romania"! Ha!
Nu cred in prosteala cu "coalitia se pregatea de 2 ani". Dar sint convins ca o sa votez contra lui Basescu, numai si numai pentru chestia asta. Pacat. L-am votat pina acum tot timpul.
Exact asta inseamna "a-ti da cu stangul in dreptul". Situatia si clasa politica romaneasca este exemplul perfect. Parerea mea! :) Nici macar nu-i de ras, stiu!
Situaţia e pe-aproape de spusele tale dar mai mult "se vede". Există o grupare în psd care iese la rampă, face declaraţii, se agită, influenţează, complotează, discreditează, contrazice cu scopul de a decredibiliza orice intenţie de guvernare în alianţă. Nu e nici un secret că-i vorba de Ilici Kaghebescu secondat de ciracul Poponel. Ei încearcă să fabrice realitatea că marea majoritate a partidului este de acord cu părerea lor.
Că PDL nu se amestecă în acest rahat este un merit după părerea mea. Dacă PSD vrea să guverneze cu PDL în interes naţional să-şi clarifice odată opţiunile politice sau să ne lase.
Ziua buna Dane. As sculpta nitel in ultimele doua cuvinte ale articolului (fara sa umblu la rezonanta) - ne, in loc de le, si fuck, in loc de fac. Ma rog, as lucra putin si la missdepresa Udrea... :)
Ziua buna, corect. :-)
Anarhia a fost precursoarea bolsevismului, asa am invatat la istorie (am avut un profesor tare bun, ii mai stiu numele: Grubea). Si e logic: dupa ce sunt lasati anarhistii sa se joace societatea simte nevoia de stabilitate si atunci se sare in extrema cealalta, se ajunge la dictatura. Dupa toate semnele unii fosti militari (sau numai comandanti) au impresia ca la noi deja e anarhie.
Trimiteți un comentariu