sâmbătă, 21 martie 2009

Sterling, investigaţie jurnalistică din pat IV

Scandalul Sterling săptămâna asta a adus 29 de articole. Aflăm că la 100 de kilometri de noi bulgarii au găsit gaze şi încep exploatarea la anul. Tăriceanu şi Iulian Iancu mută răfuiala din Justiţie din Sectorul 4 în Sectorul 6.

Iulian Iancu vrea să schimbe toate legile şi ordonanţele prin care a fost posibil contractul Sterling. Mă întreb dacă au efect retroactiv schimbările? Şi, ca de obicei, parlamentarii au mai făcut o comisie.

"Sterling Resources nu este atestata sa deruleze operatiuni petroliere, iar pentru activitatile de explorare din Marea Neagra nu detine acordul de mediu." - Gelu Maracineanu, preşedinte ANRM

"Serviciile habar n-au avut de celebrul contract Sterling. Dacă raportul Corpului de Control al Guvernului va constata nereguli la întocmirea Ordonanţei Sterling, subiectul va fi discutat în CSAT." - Traian Băsescu

"Este în plină cercetare. Acum se face expertiza economică cu privire la transformarea contractului de exploatare şi partajare a producţiei în acord petrolier şi de concesionare, pentru a se vedea cât şi cum a pierdut statul român prin tranformarea unui asemenea acord." - Emil Boc

Restul articolelor se învârt în jurul celor trei citate fără o concluzie.

Dacă nu are acord de mediu şi atestat nu este contractul lovit de nulitate? Serviciile sunt tâmpite sau cum sunt? Cât mai durează cercetarea cazului? Că se tot anchetează din 4 februarie.

Eu dacă-mi fac o cârciumă şi n-am atestat de la Sanepid, cârciuma e închisă pe loc şi eu iau amendă. Aici se face o comisie parlamentară, se cercetează de o lună şi jumătate. Şi se ajunge la CSAT dacă sunt nereguli. Păi sunt nereguli că le spune chiar şeful ANRM.

Cu un pietroi legat de gât Tăriceanu se scufundă. Şi în jurul lui se învârt rechinii. Noroc cu Legea răspunderii ministeriale modificată de Chiuariu.

2 comentarii:

Anonim spunea...

ne place sa fim furati :(

Anonim spunea...

lasa ca pe tariceanu l-au trecut ai lui la "portrete de fosti" asa ca nu-l vei vedea la coada la dna.