joi, 9 aprilie 2009

Superman


"Magistratii Tribunalului Dolj au facut publica ieri, dupa trei ani, motivatia deciziei prin care, in octombrie 2006, au respins emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Constantin Iancu si ale complicilor sai. Argumentele judecatorilor: "S-au prezentat la declaratii in fata instantei si nu au antecedente penale."" - România Liberă

Doar Superman şi Batman mai pot aduce normalitatea în ţara asta.

4 comentarii:

Turambar spunea...

Da, dar neaparat desenatzi de Alex Ross, ca altminteri nu au aceeasi eficientza in prins criminali shi jokeri

:D

http://www.alexrossart.com/


http://images.google.ro/images?q=alex%20ross&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=ro&tab=wi

Băşcăliosul spunea...

Motto-freedom(n) de expresie:

Ce e-n guşe, şi-n cătuşe,
Pe feţe spoite-n stele
Şi-n expresii jucăuşe:
Deturnarea ...spre “perdele”.
*
1.Nu-i nicio îndoială că avem de-a face cu o practica judiciară neunitară, cea mai simplă, directă şi evidentă formă de deconspirare a sistemului judiciar corupt până în măduva ciolanului. Cauze similare sau chiar în situaţii juridice perfect identice ( în una şi aceeaşi pricină- cu acelaşi obiect- în aceeaşi situaţie de fapt, între aceleaşi persoane, având aceeaşi calitate procesuală) au fost soluţionate diferit (contradictorii, diametral opuse) de parcă avem judecători activişti după legi şi toane diferite sau complete de amnezici. Mai mult, în aceleaşi instanţe sau chiar cu aceiaşi judecători, cu consecinţe grave, imposibil de remediat sau de compensat. (cunosc şi pot proba ccazuri concrete).

Evident, totul se explică prin interesul exacerbat, nesimţirea cronică (şi independentă), ale clanurilor de judecători (ei doar se susţin şi se acoperă din ce în ce mai tare, pe măsură ce creşte înălţimea instanţei- fără acoperirea instanţelor superioare, niciun aranjament n-ar mai fi posibil). Peste toate astea tronează complicitatea membrilor CSM ( declarativ, se laudă că vor (în)tocmi planuri şi vor lua măsuri de unificare a practicii ...soluţiilor potrivnice, de fapt ei întreţin prin indolenţă şi complicitate această bună ...stare a robelor cu judecăţi de valoare contradictorie, însă acoperitoare de tip mafiot).


2.Traian Băsescu ar trebui să-i cheme în judecată pe cei care îl calomniază şi îi afectează imaginea publică (idem cea a instituţiei prezidenţiale), când susţin că a aranjat arestarea lui GB şi să ceară de la fiecăre calomniator în parte aceeaşi sumă de 100.000 lei (pretinsă şi de Tariceanu în cazul Sterling). Măcar sub acest aspect preşedintele poate să contribuie la ...unificarea practicii judiciare. În plus, e mai uşor de aflat suma adunată de la to(n)ţi, printr-o simplă înmulţire cu aceeaşi sută de mii.

O altă unificare ar fi cea cu practica lui Iţic, cand împrumuta de la Strul 5.000 lei de fiecare dată când avea o şedinţă, cu explicaţia că “altfel vorbeşti când ai un ban în buzunar”. Zombi-prezenţii de pe ecrane, când nu prezintă nicio probă în susţinerea acuzaţiei, altfel vor vorbi când vor dori să rămână cu 100.000 lei în buzunar.

CNA-ul, format dintr-o gaşcă de milogi ai banului public, nu are de gand să “vorbească altfel” cu banii băgaţi în buzunare şi să-şi justifice activitatea, de teamă să nu-şi depăşească productivitate jalnică, de o zvâcnire pe lună. Când CSM-ul s-a lamentat recent, a scos zvăcnirea planificată, dar când preşedintele e atacat sistematic, fără nicio urmă de probă, în tăcerea complicităţii „jurnaliştilor” (nu mai aplică nici regula prefăcătoriei, că ar pretinde probe), bezmeticii micului ecran par să zburde sub protecţia CNA-ului, dotat cu singura regulă, nr 1:
-„Nu avem nicio regulă, deja e prea mult şi cu asta unică”.

In aceste cazuri, o soluţie anti-criză poate fi şi desfiinţarea paraziţilor de teapa celor din CNA, doar are practica unitară cu a altor paraziţi dotaţi cu aceeaşi „productivitate”.

3.Îmi trece cam des prin cap “soluţia unică”, adică atât de unitară încât se potrivieşte să explice toate deturnările ...spre predeaua cu autor “cunoscut-TB” în aranjarea arestării lui GB- tot fără nicio probă-însă nu din acest motiv nu o precizez, chiar dacă m-aş contrazice cu pretenţia probării doar din partea altora. E prea îndrăzneaţă,dar tot spun că gravitatea ei este extremă şi urmăreşte să caute pretexte prezente pentru o răzbunare viitoare. Prea multe fapte abuzive şi sistematice converg spre unicitatea unei astfel de explicaţii, repet, se potriveşte la toate, inclusiv la atacurile cu perdele contradictorii şi prin ameninţări diverse. Sunt convins că Traian Băsescu nu are nicio contribuţie în arestarea lui GB, dar asta nu exclude aranjamentul altora-în stare de orice-dimpotrivă, şi chiar se impune deconspirarea lor şi a planului mizerabil, prin fermitatea cu care ar trebui să se facă verificări şi să se adune probe în cât mai scurt timp.

Comparaţia motivărilor în discuţie confirmă o dată în plus, de parcă mai era nevoie, că avem de-a face cu o justiţie demnă ...de titlul “Superman de Super-ban” , bun de văzut în acest “Supeb-an”.

Urmează pe ecrane “Actorul şi sălbaticii” şi , pe aceeaşi idee fixă, “Liniştea din adâncuri”. Deja rulează ecranizarea după romanul săriţilor „Pe Dom(n)ul liniştit” (de M. “Socolov”).

Anonim spunea...

As lasa si eu un coment asa lung calui Bascaliosu da mie lene. OK?

robin spunea...

Dadatroll, nici pe mine nu ma da harnicia afara din casa, dar comentariul Bascaliosului e chiar bun. Merita citit.

Asa e, unificare practicii judiciare ar clarifica multe lucruri in justitie si ar reduce considerabil abuzul/coruptia/incompetenta deciziilor judecatoresti. Lucrul asta e cerut de ani de zile de UE, dar se taraganeaza. Aici un rol important l-ar fi avut CSM, daca era ceea ce tb sa fie.