miercuri, 6 mai 2009

O tehnică de manipulare

Nicu [anonim]

Ma bucur ca apar si sondaje corecte ! Presedintele este net in fata asa-zisilor sai contracandidati. Eu cred ca are chiar mult mai mult - este iubit de popor si la alegeri va matura pe jos cu asa-zisii "baieti fini".
Sa moara gaozarii de ciuda ca tot veninul varsat de ei nare efect si toti petrodolarii au fost dati pe degeaba. Parca vad gaozarii cum vor srie pe aici la comentarii tone de prostii contra Presedintelui. Ati luat tzeapa !!!!

Tent [anonim]

Mda. Din nou gaozarii n-au ce face si lovesc in apropiatii Presedintelui pentru ca nu pot lovi direct in acesta. In loc sa cautati subiecte din astea cu lupa mai bine ati munci cinstit undeva. Presedintele e iubit de popor si vom matura gaozarii astia de doi lei carcosati odata cu alegerile din toamna.

Vali [anonim] i-a raspuns lui Catalin

Ce teapa o sa luati voi toti obsedatii antibase! O sa ma tavalesc pe jos de ras cand o sa va vad mutrele stalcite de ura si obsesie proletaro-fascista cand o sa vedeti rezultatele!

Dan [anonim]

Presedintele tarii va tine o declaratie... nici nu stie nimeni ce vrea sa zica dar apar carcotasii de 2 lei, gaozarii platiti de Patriciu, Vantu si Voiculescu si scriu si ei ce-i duce capul. Bai gaozarilor, va zic una dar buna: Presedintele are de partea sa majoritatea poporului, daca nu va convine atunci VALEA ! Astia care comenteaza pe aici miros de la o posta a bani de la trusturi....

Toate aceste comentarii sunt luate de pe Hotnews din trei articole de ieri. Există trei variante. Prima este că omul, sper că nu aveţi îndoieli că e unul singur, e puţin dus. A doua variantă este că e de la PDL, pentru mine e improbabilă, nu pot să cred că PDL-ul angajează asemenea personaje care-i fac deservicii. Ultima variantă, e angajat de opoziţia PDL-ului pentru discreditarea acestuia. Nu că nu se străduieşte PDL-ul s-o facă singur.

Dacă acum au apărut asemenea personaje nici nu vreau să mă gândesc în ce mizerie o să ne scăldăm în campaniile care vin.

Şi, mă întreb, dacă nu ne aflăm în prima variantă, pe care nu o cred pentru că un asemenea personaj poartă acelaşi nume de obicei când postează, vezi judex1 de exemplu, chiar cred cei care plătesc asemenea personaje că funcţionează? Dacă e angajat de PDL nu, dacă e angajat de alt partid cred că da.

Şi se observă atacurile la PNL şi lipsa atacurilor la PSD. Deci am aflat şi cine plăteşte comentariile. Şi vă asigur că şi autorul posturilor şi cel care a impus tehnica sunt băieţi deştepţi. Folosirea obsesivă a cuvintelor ţeapă şi găozar, iubit de popor, enervează, agresează şi scoate în relief tocmai defectele Preşedintelui Băsescu. E, de fapt, o contra susţinere. Primele două au ca scop îndepărtarea nehotărâţilor, ultima expresie influenţarea nehotărâţilor.

Când cineva susţine violent un subiect îndepărtează susţinătorii moderaţi din preajma lui şi chiar de obiectul susţinerii lor şi balansează într-o direcţie favorabilă contracandidaţilor opinia celor nehotărâţi. O tehnică de manipulare.



PS Am rămas acelaşi opozant al Guvernului Boc dar asta nu înseamnă că accept asemenea porcării.

6 comentarii:

Cristi spunea...

teoria conspiratiei...

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gabriela spunea...

Sincer, cred (dincolo de senzaţia de râsu-plânsu)că dacă energiile şi pasiunile care se consumă pentru aiuritoare comentarii în presa online, fie ele manipulatoare sau nu, s-ar utiliza pentru muncă în folosul comunităţii, tuturor ne-ar fi mult mai bine. Îmi place blogul tău pentru stilul alert şi ironia fină....că de autosuficienţă şi mârlănie (reţeta pentru Prostul ideal !) avem parte suficient 24 de ore pe zi. Keep up !

LiaLia spunea...

Dane, off topic, ţi-am scris ceva ca răspuns :) De comentariile manipulatoare, eu chiar mă întreb: pune cineva botul pe bune??? Că sunt stupide ca idee, nu mai vb de limbaj sau idei "subliminale".

Anonim spunea...

evident ca sunt destui care le iau drept bune si "pun botul". altfel ar trebui sa credem ca otv are audienta 0, ceea ce nu e cazul. am vazut oameni instruiti care le iau drept lucruri autentice.

articolul nu e o aplicatie a "teoriei conspiratiei" pentru ca manipularea e evidenta si sunt destui bagati in ea.

Anonim spunea...

Nu cred în această teorie. Mai degrabă este vorba despre nişte oameni care au primit misiune să posteze comentarii favorabile lui Băse şi o fac şi ei cum îi duce IQ-ul.