vineri, 12 iunie 2009

Concurs



De data asta vă rog să comentaţi ce vă sugerează fotografia de mai sus. Pentru că, în general, nu ştiu cine mă citeşte şi de ce, de data asta, schimbăm locurile. Aveţi o temă dată, dezvoltaţi. Cel mai sugestiv comentariu o să devină post de sine stătător.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Friptura la tava cu costita(PDLEBA)si cartofi,legume(PSD&co.) :)

Logosfera spunea...

Ce vad eu: oameni de la partide de toate felurile si culorile (legumele) care tanjesc sa inghita banii de la buget (ciolanul). De fapt, tava (poporul) este cea care face ca toata mancarea sa nu se imprastie. Poporul care-i tine in brate pe politicieni, care se roaga in fiecare duminica pentru bunastarea lor, care se multumeste cu firimiturile si grasimea ramasa pe tava (micii si berea la alegeri).

Desigur, poate fi doar o simpla tocana :)

Bilbofil spunea...

Ce imi sugereaza? Nostalgia dupa mincarea la cazan a cuiva care are bani, cel putin pentru mincare.

In sine, cartofii la cuptor cu cotlet sint o in acelasi timp mincare care se poate gati in cantitati mari in cantine - si teoretic iese cu atit mai bine cu cit cresc cantitatile - si o mincare de calitate, "cu carne". Deci mincarea de cantina pentru ocazii (sarbatori nationale, inspectii), eventual mincarea buna de birt/autoservire ieftin/a.

Tava insa pare sa fie mica, probabil se pot calcula 3-5 portii mari, cu zgircenie poate citeva in plus. Ingredientele nu par sa fie nici ele strict traditionale. E greu de spus ce ierburi stau pe cartofi si in sosul de bulion si ulei (untura), dar se vede clar porumbul, un import culinar al ultimului deceniu.

Mai ales la mincarea de cantina/birt, socotelile clare fac prietenii buni. Insa in cazul acestei tavi, este greu de imaginat cum se pot imparti echitabil doua coaste la minim 3-5 portii, astfel incit si carnea si oasele sa fie echitabil distribuite. Fie cei de la urma vor "apuca" doar cartofii, fie unii isi vor lua carnea macra si le vor lasa celorlalti placerea de a se minji jupuind carnea de pe oase...

Pentru a rezuma, pe un sit de limba romana poza imi sugereaza un apetit pentru ieftin/la comun independent de puterea de cumparare, dezinteres pentru logistica echitatii combinat cu afinitatea pentru evolutiile modei.

Anonim spunea...

Ca sa fie concurs trebuie sa precizezi regulile, Dan :)
Citesc regulat si cu placere (deh, ne leaga si ceva amintiri profesionale comune), asa ca ai cel putin un abonat la textele, video-urile si fotografiile pe care le postezi pe blog.
MiB

Dan Selaru spunea...

E fara porumb.

Viorel spunea...

De fapt, cred ca este situatia Romaniei in sine. O vedem (sau mai bine spus ne este descrisa) dar inca nu-i simtim mirosul.

Alin Farcas spunea...

Eu il vaz pe Oprescu, la un an de la investitura. Adica asta: http://www.alinfarcas.ro/2009/06/12/oprescu-ti-as-mandat-sorine/ :))

Băşcăliosul spunea...

Specialitatea casei ...poporului:
Ghiveci cu ciolan afumat, de oaie.

Modul de preparare:
Legumele autohtone se iau pe alese, se pun pe cîte un fund statornic, pentru tocat grosolan, apoi o iau pe ulei la foc mic şi îndelungat, timp cât stau la pândă să le pice ciolanul care se asortează cel mai bine cu preparatul rezultat, după taiat şi spănzurat în carcase de notorietate, strâns legate de stâna fără stăpân.
Se serveşte şi la palate, pe uşa din dos, până când suveranii se satură.

De două decenii nu sunt semne că s-ar fi săturat careva, fiindcă la mulţimea de gură-cască, suverană-populară, n-au ajuns decât tacâmurile, resturile rămase ...de la promisiuni şi desertul de provenienţă turcească, în cubuleţe sau praf, la alegere.
Poftă bună!