joi, 11 iunie 2009

De la Gheorghe Cristescu - Plăpumaru la Monica Iacob - Ridzi

În ultima vreme Gazeta Sporturilor desfăşoară o anchetă asupra numirilor care, sub oblăduirea ministrului Monica Iacob-Ridzi, sunt făcute în Direcţiile Judeţene de Sport.

"Asistenta medicala, carciumar, profesor de economie, om de afaceri, consilier personal, profesor universitar (doctorand la Facultatea de Geopolitica), politist, lider de organizatie PSD sau PDL de femei, sef de organizatie de tineret, inginer cu specializarea calitatea produselor alimentare..." plus un silvicultor, un patron de cârciumă şi un stripper. Că a mai dat şi campioni mondiali afară, e un fleac.

Dar nu ăsta e subiectul. Nu ştiu cine sunt cei daţi afară, în orice caz noii aleşi nu au fost selectaţi pe criterii de competenţă. Totuşi, în locul unei campioane mondiale, o asistentă medicală e cam mult chiar dacă ultima are un carnet portocaliu sau roşu.

Doamna Ridzi a spus, şi până acum nu a dezminţit, următoarele cuvinte:

Vreau sa va spun ceva, dar sa nu iasa din aceasta sala. Atentie ca sintem vulnerabili! Din nefericire, exista presa sportiva care e cu ochii pe noi.

Ce deduc eu din spusele doamnei Ridzi?

1. Că metodele de conducere sunt conspirative. Lucrurile trebuie păstrate în interiorul uni cerc de iniţiaţi.

2. Că doamna în cauză este perfect conştientă că faptele care se desfăşoară sub oblăduirea dânsei nu sunt tocmai în regulă, dar ele trebuie duse până la capăt.

3. Există forţe, presa sportivă, care se opun mişcărilor din minister. Aceasta nu trebuie să aibă acces la fapte.

4. Deplângerea existenţei presei, sportive în cazul ăsta, este un fapt care atentează la ideea de democraţie, batjocoreşte drepturile omului, pur şi simplu ne descrie o mentalitate totalitară.

Această doamnă este o persoană tânără, dar care are bine învăţate regulile clandestinităţii şi ale conducerii dictatoriale. Cum, presupun, că n-a activat în organizaţii subversive de grădiniţă în vremurile comuniştilor, cred că aceste metode conspirativ - politice au fost dobândite în cadrul partidului în care activează, PDL. Că aceste "valori" sunt comune partidului, este poziţia de ministru pe care doamna Ridzi o ocupă.

"Valorile" sunt comune şi PSD-ului, şi pentru acest partid doamna Ridzi împarte prada.

Iar ideea "cine nu e cu mine e împotriva mea" e tot de sorginte totalitară.

PS Una e să faci "găozar" un jurnalist şi mult mai rău să deplângi existenţa presei, peştele de la cap se împute iar ucenicul depăşeşte profesorul.
PPS Gheorghe Cristescu - Plăpumaru a fost primul şef al Partidului Comunist Român.

Niciun comentariu: