sâmbătă, 25 iulie 2009

À la guerre comme à la guerre

Există o urmărire a miniştrilor PDL. Nici nu apucă să se instaleze şi deja sunt făcuţi praf de presă. Vezi cazul Plăcintă, doamna în cauză încă nu ştim ce face în minister, dar asta e altă mâncare de peşte, e, în schimb, sub ochii ANI. Nu văd ce e rău în asta. Cazul Ridzi a deschis cutia Pandorei. După aparenta victorie, pe spatele gras al PSD sau PNL, curge o sudoare rece în ciuda caniculei.

Problema este că nu sunt anchetate şi acţiunile miniştrilor PSD sau ex-miniştrilor PNL sau UDMR. Sau problema e că în cazul respectivelor scandaluri circul media este mult mai mic? Aici trebuie să-mi aduc aminte că PNL a dat-o pe Monica Ridzi pe mâna DNA înainte de celebra comisie "Ana Pauker". Nu cred că PDL este lipsit de acest mijloc sau de informaţii. De ce nu trimite PDL toţi ex-miniştri PNL, actualii miniştri PSD şi pe cine mai vrea el pe mâna DNA? O s-o facă pentru că nu au de ales.

Că presa este părtinitoare este evident, anti-PDL. După viteza DNA în cazul Ridzi se pare că în Curtea Miracolelor care este Parlamentul României o să înceapă un măcel la care presa o să fie nevoită să participe, cine nu va relata de pe frontul Parlamentului n-o să existe. De data asta Traian Băsescu a început o acţiune în care nimeni nu mai are siguranţă, indiferent de partid sau trecut comun. Şi o să câştige en-fanfare alegerile. Peste cadavre tricolore de parlamentari sau miniştri.

Omerta a fost călcată în cazul Ridzi. Din acest moment nimeni nu mai este în siguranţă. Tolo ştie el ce ştie.

8 comentarii:

Cristian Banu spunea...

Eşti sigur că Traian este punctul de start? Mie mi-e că e destinaţia...

Dan Selaru spunea...

Da, e si tinta si autor. Cand a vazut ca n-o poate salva i-a dat lovitura de gratie.

Viorel spunea...

Dan,
Postarea trailer-ului este pur si simplu magnifica vis a vis de situatia existenta.
Ne retragem organizat. Scapa cine poate.

Anonim spunea...

base ar castiga en fanfare daca decizia le-ar apartine semidoctilor care (inca) il sustin; din (ne)fericire, ca si in 89, 90, 96, 2004, deciziile se iau in alta parte.

Dr.A spunea...

Faptul ca numesc la conducerea ministerelor baroni locali pe drept luati in vizor imediat de presa seamana cu vanatoarea moldovenilor propusi de Fenechiu in guvernul Tariceanu. Daca faci o statistica vei observa ca nu e adevarat ceea ce pretinzi. Cati baroni PDL-isiti sunt acuzati pe prima pagina a ziarelor ? Comparativ cu PSD, PNL, UDMR ... cand erau la putere ?

E foame de bani ... tinerele sperante din Fanar sunt scoase la produs.

Dan Selaru spunea...

La fel, Ridzi, Mantog, Pinalti, ala de la Cluj.

B spunea...

Cred ca pur si simplu pnl, psd si udmr vor sa masacreze pdl-ul si indirect sa il loveasca pe Basescu. Acesta incearca sa foloseasca 'divide et impera' dar nu prea ii mai merge pt ca i-a fript pe toti actorii de mai sus care vor ramane coalizati pana ce il vor mazili politic pe base si abia dupa aceea vor reincepe goana dupa ciolan...

Dan Selaru spunea...

Daca cineva se indoia de calitatile mele de medium politic dupa discursul lui Nutzi din Parlament astept omagii.