vineri, 24 iulie 2009

Taine economice

"Obiectivul Guvernului nu trebuie să fie ieşirea din criză, ci diminuarea efecte lor crizei. Un program de ieşire din criză ar fi atât de scump şi cu rezultate atât de îndoielnice, încât nu merită asumat riscul ieşirii din criză. Ca să faci ce? Să fii singurul ieşit din criză. Şi unde vinzi ce produci? Că se pot pompa bani în societăţi să le punem să producă pe stoc. Să le dăm bani de la buget să producă. Şi atunci o să ne bucurăm că am stopat creşterea negativă şi o asemenea soluţie este extrem de scumpă. Noi nu suntem Statele Unite, nu suntem nici Germania şi nici Marea Britanie. Deci, opţiunea mea pentru a putea valorifica relansarea economică la nivel european este ca acum să facem cheltuieli minime în diminuarea efectelor crizei, în aşa fel încât la momentul la care se va relua creşterea economică să nu fim atât de împovăraţi de datorii încât să nu putem să beneficiem de momentul de reluare a creşterii."

"Sigur cea mai facilă economic soluţie ar fi reducerea cheltuielilor bugetare. Dar nu sunt adeptul acestei soluţii acum. Atâta timp cât există şi alte soluţii de a face faţă crizei decât reducerea salariilor, cred că trebuie să evităm acest lucru. Spre exemplu, investiţia în infrastructură." - Preşedintele Traian Băsescu de aici.

Nu pot concluziona decât că ţări precum China sau Polonia sunt nişte ţări conduse de imbecili care nu vor să intre în criză. Că Boc şi Pogea, care mai au să se împrumute de la cămătarii din Ferentari, nu respectă planul prezidenţial. Nu văd care din măsurile guvernamentale reduc cheltuielile, că peste tot risipa frizează patologicul sau ilegalitatea. Şi dacă nu reduci cheltuielile bugetare ce reduci, cum ajungi la cheltuieli minime? Care investiţii în infrastructură?

Domnule Preşedinte sunteţi incoerent. Ce se petrece de fapt cu banii vedem la Khris.

23 de comentarii:

Anonim spunea...

Domnule, nu mai aruncati cu petarde. S-ar parea ca nu stiti care sunt atributiile unui presedinte si mizati pe faptul ca nici altii nu stiu. Ce faceti aici e manipulare si nu informare. Nu sunt fan al presedintelui si observatiile mele sunt facute din respect pentru adevar.

RazvanM spunea...

"Nu pot concluziona decât că ţări precum China sau Polonia sunt nişte ţări conduse de imbecili care nu vor să intre în criză"

Aceasta concluzie este atat de stupida incat nu pot decat sa ma intreb pe ce criterii sunteti publicat pe hotnews... Daca asta-i tot ce poate da mai inteligent opozitia fata de actualul presedinte, tare mi-e teama ca tara asta-i in galeata rau de tot si va fi si dupa 2014.

Anonim spunea...

Da care sunt atributiile unui presedinte? Ale unuia jucator?

Problema e ca Base se baga de buna voie acolo unde nu-i fierbe oala. Si daca o face, macar sa o faca cu cap.

Florin Iaru spunea...

Este incredibil, domnule! Nici măcar umorul nu poate fi înţeles? Vă plîng. Ar trebui, prin urmare, să vă folosiţi exclusiv de cele 1000 de cuvinte de bază ale limbii române şi de propoziţiile de bază, tip "Ana are mere", pentru a vă face înţeles?
Din păcate, zelul portocaliu care scanează toate forumurile şi toate blogurile nu poate fi stopat.
Ba da, ştiţi care sînt atributele unui preşedinte, altcineva nu le ştie! Avem cel mai nenorocit şi disperat guvern din ultimii 20 de ani. Şi nu poate fi stopat!
Sînt înspăimîntat de datoriile pe care eu şi familia mea - familiile tuturor românilor - urmează să le plătim. Cred că Islanda, Lituania şi Ungaria vor fi, comparativ cu noi, istorii de succes!

RobertMuster spunea...

Este foarte simplu - reduci mintal.
In tara asta toate se fac pe dos si sunt prezentate ca fiind pe fata. Este o tara atat de tampita si cu o populatie atat de indobitocita incat viitorul nu poate exista aici. Acum un timp nu venea criza si economia duduia. Duduia de ea nu numai ca nu duduia dar ofta din toti rarunchii si nimeni, dar nimeni, nu s-a repezit sa le dea una peste bot puslamalelor politice. Intre timp a venit coalitia dementa, a venit pogea cu genocidul firmelor mici si mijlocii, a venit gratiela cu tampenia ei, nastase tot cu joaca de-a uite procuroru nu e procuroru. Pe langa ei traim si noi cum putem, care mai putem. Ce e aia politica de criza? Ce e aia reforma, restructurare, re, re re? In curand nu vom mai canta decat simfonia de jale in mi minor si buzunarul gol, marca .RO. Si sa fim fericiti daca vom mai avea dupa ce sa cantam.

Anonim spunea...

@Florin Iaru
nu văd umorul deşi am impresia că sînt un om normal. Probabil este un umor de tip penelist care are relevanţă doar pentru unii subţiri ca voi.

Îţi transmit un 53.
Sper să rîzi. Aşa înspăimîntat cum eşti.

Anonimul fără bască

niku_elektriku spunea...

ce'i cu activizmu' asta, da ultima ora, a' lu' iaru ? sa bintuie forumurile/blogurile...
ordin da la partid?
lasa, draghe, ca'tz plateste conu' datoriile...
da avp ie mai greu

RobertMuster spunea...

Amice esti idiot!
NU e vorba de penele sau pedele sau pesede. E vorba de ce o sa bagi in gura in viitorul nu foarte indepartat, cand nici micii electorali nici alte po-pulisme nu vor mai curge de la partid.

niku_elektriku spunea...

auleooo...
sa rascoleste populismu'n mine, da doru' unui mic/doi, noroc ca mi'a marit partidu' nepopulist-liberal roman penzia

Ionut spunea...

Ce se petrece de fapt cu banii vedem la Khris.
Nope, vedem aici.

Dan Selaru spunea...

Vad ca am scapat fara injuraturi grele. :-)

Ionut spunea...

Nu pot concluziona decât că ţări precum China sau Polonia sunt nişte ţări conduse de imbecili care nu vor să intre în criză.
Nu sint dom'le imbecili. Au grija imediat si de ei sa-i destepte. Uite asa si asa.

Dan Selaru spunea...

Asa le trebuie daca n-au un plan ca al nostru.

Viorel spunea...

Nu cred ca mai este cineva in tara asta (in afara celor vopsiti in portocaliu) care nu stiu (banuiesc) ca asa zisii bani de infrastructura sunt de fapt bani de campanie via firme "pe spranceana".
Asa ca, cu tot respectul, marea gaselnita a iesirii din criza - investitiile in infrastructura - nu sunt decat o masura (made in Romania) de adancire a ei.
Cand se va face nota de plata? Dupa alegeri. Pana atunci ... fard, mult fard si putin creion dermatograf cu dobanda de 5%.

Viorel spunea...

.... era sa uit.
Liberalii au aplicat aceesi metoda in septembrie-decembrie 2008.
(asta ca sa nu fiu etichetat fan PNL)

Viorel spunea...

Dan, in alta ordine de idei, propun la tine pe blog un sondaj care sa raspunda la intrebarea:
Cade sau nu (si) capul lui Udrea?

Nu de alta, dar ar fi "elementul supriza" in lupta pentru Cotroceni a lui Base aducator de cateva procente.

Ionut spunea...

Asa le trebuie daca n-au un plan ca al nostru.
Ha, nici nu stiu ce li se pregateste.

AristotelCostel spunea...

@ primul anonim

E şi de datoria lui Băsescu să vă spună că dacă nu scad salariile bugetarilor şi pensiile... urgent, România se duce pe copcă.

Boc şi-a tăiat 20% din salariu, dar măsura trebuie multiplicată la 1 milion de alte cazuri... pentru început!

Dacă trebuiesc reduse cheltuielile, de ce-mi spune mie Băsescu că nu e de acord? Da'i pe tarlaua lu' mă-sa? El singur decide soarta României?

niku_elektriku spunea...

tantzooo...
costel a zis ca'l f'n'g pa basescu !
ce faci faaa ?

AristotelCostel spunea...

@niku

Base va rezolva. Eu doar am intrebat cum mai stati cu... oralu'.

Ionut spunea...

Eu cind iti spuneam ca nici nu stiu ce li se pregateste: uite aici

Dan Selaru spunea...

E cam groasa. Saracul. Si aia au crestere economica.

Ionut spunea...

Nu stiu cit e de groasa economic, oricum la astia habar nu ai cum e in realitate. Bag eu seama ca sint lucrati pe alte parti.