marți, 25 august 2009

Lorzii războiului sau puii congelaţi

Sorin Roşca Stănescu a dat cu bomba ca să-i taie lui Băsescu....


Imad Kebir este un personaj real. Numele apare într-un document al Naţiunilor Unite şi este într-adevăr un dealer de diamante şi apoi de arme care a activat în Angola şi a vândut arme organizaţiei UNITA. Mai este cunoscut sub numele de Imad Bakri şi este de origine libaneză.

Numele lui Imad Kebir este legat de Victor Anatolyevich/Bout. Acesta transporta, Bout, de toate şi oricui, inclusiv pui. A fost prins cu ajutorul Poliţiei Române. Imad Kebir folosea avioanele lui Bout pentru diferitele lui transporturi de arme cu destinaţia Africa având ca sursă arme din Europa de Est. Ca şi Bout. Ambii au furnizat arme organizaţiei libaneze Hezbollah.


Transporturile erau efectuate prin intermediul firmei aviatice Air Cess. "Investigatorii ONU au descoperit ca Flying Dolphin (firmă românească) facea parte din reteaua aviatica Air Cess, inregistrata de Viktor Bout in Belgia." Firma Air Cess era interzisă în România. Se afirma că o parte din armele traficate de Bout aveau ca sursă România. Asociaţii ceceni ai lui Bout aveau o firmă la Constanţa. De asemenea Flying Dolphin a cumpărat de la Tarom două avioane IL în 1998. Mai mult, la Otopeni a fost reparat un avion aparţinând lui Bout. Apar în poveste şi legături ale lui Bout cu PSD prin Adrian Tărău. Arme româneşti apar în Irlanda, Columbia, Congo.

Traficantul de arme Bout se pare că avea legături cu prietenul nostru Omar Hayssam dispărut în peisaj despre care se spune că este agent sirian. Şi care se pare că era în 2008 în Liban. Plecarea de sub nasul SRI a renumitului sirian este cel puţin dubioasă. Din primăvară merge zvonul că este arestat în Siria. Documente DIICOT atestă faptul că se ocupa şi cu traficul de armament, spune Ovidiu Ohanesian. Cu plecarea lui Hayssam au plecat şi toţi şefii de prin serviciile secrete. "Radu Timofte, şeful SRI, Gheorghe Fulga, şeful SIE, şi Virgil Ardelean, şeful Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, au demisionat în urma unei şedinţe de analiză privind eliberarea lui Omar Hayssam. La fel a procedat şi procurorul general Ilie Botoş."

Firma ROMAGRO CEREAL SRL are asociaţii precizaţi de SRS. Unul dintre ei este Bakri Imad Abdul Reda, cetăţean belgian cu domiciliul în Liban. Corneliu Purcărea este în 2005 citat ca director la Romagro Cereal şi recunoaşte că-l cunoaşte pe Imad Bakri.

Firma Metro Trading Company din Belgia se ocupă cu transportul diferitelor produse printre care şi pui. Că are ceva legături cu România se vede pe site unde sus în dreapta pâlpâie un punct pe care scrie România.

Purcărea şi investigologul Ciuvică foloseau puii pe post de exemplu la televizor.


Este clar că în toată povestea asta sunt băgate serviciile. Dar, fără alte documente, a spune că Băsescu a făcut şi a dres e cel puţin prematur.

E probabil că Bakri de la început este tot ăsta de la noi dar nu e sigur, mai există unul care are o proprietate la Craiova. E unul dintre cei doi, e altul? Există numai unul? Nu există nicio dovadă că explozibilii nu au fost distruşi. Care e dovada că au fost exportaţi? Şi că totul a fost făcut cu sprijinul sau sub oblăduirea lui Traian Băsescu? E clar că s-a făcut sau se face trafic cu arme dar nu mai mult. Trebuie să avem toate dubiile posibile într-un asemenea caz. Pentru că intoxicările vin din toate părţile.

S-ar putea ca din presupuşii lorzi ai războiului să rămânem cu nişte pui congelaţi. Cum s-a întâmplat de atâtea ori când James Bond-ul mioritic a fost în misiune. Până una, alta PSD-ul a cam fost sponsorizat de Bout, Băsescu cel mic a cărat nişte containere. Să ne spună organele dacă au supravegheat operaţia şi dacă Mircea Băsescu a fugit cu tractorul încărcat. Azi.

Dacă povestea e adevărată toată credibilitatea noastră în NATO e apă de ploaie şi asta e grav indiferent de viitorul preşedinte. Povestea nu mai e electorală, ţine de siguranţa naţională şi trebuie infirmată sau, spre nefericirea noastră, confirmată, nu lăsată în coadă de peşte sau de pui.

PS Regulile comentariilor sunt aici, încălcarea lor se pedepseşte cu ştergerea fără avertisment.

12 comentarii:

Bugsy spunea...

Despre Imad Kabir aka Bakri lucruri fff interesante aici: www.axisglobe.com/hezbollah4.htm, si in special, capitolul acesta: Russian Weapons to "Free Jerusalem"

Tio spunea...

Ce importanta mai are daca T.Basescu incaseaza bobirnace?
A inceput ofensiva de toamna.

Se de unde ideea asta ca totul e "trafic de arme". Din cite stiu eu exista si "export de arme" legal, pe fata etc etc.

Ca doar nu l-au pus pe Nistorescu la Cotidianul de poamana.
Ce manager adevarat renunta la traficul generat de blogarii de la Coridianul?

calif spunea...

povestea asta suna atat de SF incat n-au crezut-o nici macar telespectatorii fideli ai hantenei3.
Evident ca totul va fi infirmat de catre toate institutiile!

Anonim spunea...

Goebbels ar fi mândru de SRStănescu !

br3b spunea...

Apreciez efortul acordat articolului.

Insa ma gandesc, ca si comentatorul de mai sus, daca nu cumva acest "trafic de arme" este de fapt un banal "comert de arme" iar noi ceilalti nu cunoastem procedurile specifice acestui tip de comert (care indiferent de situatie va fi intotdeauna controversat).

Mi-e teama sa nu cadeam in ignoranta celui care striga "Ahaaaa!" cand de fapt doar descopera niste proceduri comerciale uzuale pentru domeniul militar.

Acuzatia e intr-adevar una foarte serioasa, iar felul cum a fost ingurgitata de presa e si mai ingrijorator. Inteleg ca orice nebun de pe net are dreptul sa scrie ineptii, dar propagarea lor iresponsabila e undeva spre penal si siguranta nationala.

Pe aceasta cale vreau sa subliniez profesonalismul Hotnews.ro si EVZ.ro, singurele care au tratat sceptic si analitic aceasta petarda aruncata de srs. Felicitari celor doua redactii!
Paradoxal, dupa 5 ani, am ramas cu aceleasi doua siteuri de stiri ca si in 2004.

Tio spunea...

Da br3b, 2 site-uri... cu indulgenta...si asta in vreme ce avem o groaza de jurnalisti cu potential pe tusa, si chiar o groaza de amatori cu talent, care ar putea face ceva pt a schimba situatia.

Alex Mazilu spunea...

va salut.
un email se poate?
multumesc.

VDN spunea...

Realizez cu acest prilej potentialul urias al ROMANIEI in lume daca si-ar coagula energiile pe directia convergenta a interesului NATIONAL !

Anonim spunea...

de unde si pana unde e dovedit ca imad teroristul e acelasi (data si locul nasterii) cu imad din romcereal ? de ce nu si cu asta (http://www.facebook.com/imad.bakry)?

atatea franturi de informatii, unele reale, altele inventate, incat materialul lui srs nu are nici o valoare jurnalistica.

Anonim spunea...

nu mai spun ca in viziunea lui srs, toti cei retinuti in scandalul popoviciu, sunt victimele lui basescu. adica au fost bagati la racoare ca sa se stearga urmele. asta dupa ce ZIUA si SRS au facut la fel de mare scandal in martie cum ca Popoviciu si ofiterii arestati erau de fapt prietenii lui Basescu. Pai ofiterii aia ori il protejau pe Basescu si prietenul sau Popoviciu, ori il lucrau pe Basescu?
Probabil ca asta vine dupa facultati...

Viorel spunea...

Omoram aseara telecomanda pe Realitatea - Antena 3 si priveam indirjirea cu care toti se aruncau pe noua pista arme/Mircea Basescu/Traian Basescu. Toata lumea "detinea" documente si se lansau ipoteze grave atat la adresa sigurantei statului cat si la adresa conducatorului iubit.
O mare parte din oamenii astia au aprobat in unanimitate, cu doua saptamani in urma, ceea ce spunea Bogdan Teodorescu - citez cu aproximatie - "Elena Udrea este acum pe prima pagina, iar Traian Basescu va face totul sa treaca acesta problema intr-un plan secund". Repet. In unanimitate.
Mai vorbeste cineva de Udrea? Mai exista comisia parlamentara? Mai lucreaza ea? Mai vine Udrea in fata comisiei? Bugetul "nesimitit" de la Ministerul Turismului paleste in fata noului subiect.
Declaratiile lui Basescu "daca se mai baga frati'miu in firme dubioase ......" si " de dusmani poti sa te aperi dar de propriul frate nu" nu au facut decat sa victimizeze personajul Traian Basescu - strategie la care, recunosc, se pricepe de minune.
Tine cineva pariu ca in clipa de fata zburdam pe o pista falsa?

Anonim spunea...

ma-ndoiesc de veridicitatea celor spuse de srs mai ales ca personajul e unul dubios, iar prestatia lui antibasescu e notorie. totul suna a campanie electorala si sunt curios doar unde se mai poate ajunge. pesemne la descoparirea ca tb e asasinul din umbra a lui jfk in timp ce era cuplat cu mama lui merlin monroe dupa tata...