luni, 7 septembrie 2009

Interesele naţionale

În acest week-end am avut parte de nenumărate injurii între cele două partide care cu onor ne conduc.

Toată acţiunea a avut loc la adunările de tineret. Păi se ne mai mirăm de calitatea tinerilor politicieni când cei bătrâni se gratulează ca la uşa cortului? Viitorul este la fel ca prezentul, poate chiar mai sinistru.

A-l compara pe Boc cu Ştefan cel Mare este la fel de penibil ca şi comparaţia cu Muc cel Mic. Broaştele sar din gât şi sunt număraţi chiloţii salvamarilor. Serviciile secrete au ajuns subiect de troc, ba-s la mine, ba-s la tine, de ce vrei mă să-mi iei serviciul secret?

Nenumăratele minciuni populist - demagogice ale clasei politice plus circul la care asistăm neputincioşi pervertesc sistemul de valori, interesul faţă de procesul politic şi cresc lehamitea faţă de democraţia noastră balcanică.

În bătălia lor electorală din frica de a pierde voturile ungurilor pe nimeni din coaliţia de guvernare nu interesează pretenţiile de autonomie teritorială din Ţinutul Secuiesc.

Dacă subiectul Comisarului European nu era încă subiect de scandal a fost pus pe tapet de Adrian Severin. Păi ce negociere în numele României să se facă dacă noi nu suntem în stare să alegem un om?

Firme cu capital românesc au început să plece. Legile electorale se modifică pe şest.

Interesele naţionale nu sunt subiecte politicianiste, iar atunci când acestea devin trebuie schimbaţi politicienii nu interesele.

PS Regulile comentariilor sunt aici, încălcarea lor se pedepseşte cu ştergerea fără avertisment.

3 comentarii:

Anonim spunea...

total de acord cu tot ce ati scris. se pare ca liderii politici au o agenda proprie, cu totul disjuncta de tot ceea ce e cu adevarat important pentru romania (cum ar fi de pilda economia pe butuci). iar in legatura cu subiectul comisarului european, gasesc curios ca tocmai dl Severin a gasit de cuviinta sa vorbeasca despre interes national si patriotism. isi mai aduce cineva de Tratatul cu Ucraina din 1997, impreuna cu al sau Acord Conex? intrebarea cine era ministru de externe in acea perioada este una pur retorica

niku_elektriku spunea...

ai dreptate in tot ce spui, cu toata revolta selectiva.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.