miercuri, 30 septembrie 2009

O soluţie ilogică

Nica, împricinatul, a căzut răpus de palavrele oarecum lipsite de responsabilitate, oarecum pentru că n-a precizat cine o să bântuie cu autobuzele prin ţară la alegeri, eu bănuiam PSD-ul, şi în privinţa responsabilităţii cred că palavrele cele mai iresponsabile aparţin marelui şi tragicului Pogea, el e campionul aberaţiilor. Prin comparaţie Nica e doar "oarecum iresponsabil".

Dar de ce nu ne uităm la fapte? Că o vorbă nu ucide dar sistemul sanitar da, drumurile da, căile ferate, Doamne ajută, n-au produs decât răniţi, Poliţia mai ucide şi ea şi au început şi sinuciderile pe motive economice. Dacă ne uităm la morţii actualei guvernări Nica se bate cu Bazac pentrul numărul de victime. Din acest punct de vedere trebuiau daţi afară Nica, Bazac, Berceanu, Pogea ca şi onor Boc ca minte luminată şi conducătoare a întregii şandramale numite Guvern. Şi simultan cu Boc tot Guvernul că de aia e răspundere unitară.

N-am introdus în ecuaţie dramele create, copiii care nu mai au asistenţi sociali pentru că n-au mai fost plătite salariile, salariile neplătite şi copiii care depind de aceste salarii, (care credeţi că e metoda prin care se ating deficitele bugetare cerute de FMI?), bolnavii care se chinuie pentru că n-au medicamente, milioanele pierdute din cauza grevei magistraţilor şi altele şi altele.

Dacă Nica era dat afară după furtul armelor de la Ciorogârla, după cazul Gigi Becali, după nenumăratele spargeri cu autor necunoscut eram de acord, trebuia dat afară din februarie, dacă avea demnitate după Ciorogârla îşi dădea demisia. Acum însă, din senin, fără avertisment este mazilit.

Onorabilitatea cerută de un parteneriat cerea ca Emil Boc să se întâlnească în particular cu Nica şi să-i spună să-şi dea demisia în mod demn, n-a făcut-o. Boc a ieşit public şi a dat un ultimatum. Ce fel de partener eşti dacă dai un ultimatum fără o discuţie anterioară?

Comportamentul de partener al PSD-ului a fost execrabil, Geoană a fost de o iresponsabilitate funestă pentru coaliţie. Şi nu de azi, de ieri, de la început.

Traian Băsescu a venit cu soluţia ridicolă a unor personaje exterioare actualei coaliţii de 74 de procente, Bruce Willis e bun? Asta nu e mediere. Boc a fugit de la Cotroceni prin fundul curţii, penibil. Dan Voiculescu aduce totul în derizoriu afirmând că Boc a invemtat penultimatumul.

Dacă Boc este responsabil îşi dă demisia pentru că Preşedintele nu i-a semnat propunerea de revocare, Geoană îşi ia miniştrii şi iese de la Guvernare sau propune un ministru în locul lui Nica şi tace pentru totdeauna.

Ca să nu lungim pelteaua, ce s-a petrecut în decembrie 2008 din cauza tuturor actorilor politici a fost în afara normalităţii şi acum plătim. A fost o soluţie ilogică. Şi ce poate face omul poate şi desface. Nu mă interesează alegerile care vin, sunt o falsă problemă. Problema noastră este dacă putem menţine democraţia în viitor.

PS Regulile comentariilor sunt aici, încălcarea lor se pedepseşte cu ştergerea fără avertisment.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Si apa curge din pahar dupa o ultima picatura!!!

Anonim spunea...

de felul meu sunt destul de optimist, dar circul politic în care se zbate de un an românia mă obligă să-mi reconsider poziția. am senzația că atât de puțin contează cine va fi președinte peste 2 luni, țara asta nu va fi mai bine guvernată, doar se vor schimba poate niște figuri.

Bogdan Glavan spunea...

Toata lumea mogulilor a sarit in sus protestand ca pe timpul lui Nica rata infactionalitatii a fost mai mica decat vremea inaintasilor sai ministri. De fapt, era vorba de cresterea ratei, nu de rata in sine.
Adica, pe timpul lui Nica am asistat la o DESINFLATIE a infractionalitatii. Propun ca, pt. acelasi motiv, sa scapam si de Isarescu et. comp., ca de ani de zile suferim de desinflatie.

Deceneu spunea...

@Dan "ce s-a petrecut în decembrie 2008 din cauza tuturor actorilor politici a fost în afara normalităţii "

Eu nu cred ca de la ce spui mai sus ni se trage scandalul politic.

Nu-i incaiera programele de reforma sau doctrinele incompatibile, se lupta pentru functii. Ministerul de iterne a facut si alte victime inaintea lui Nica.

Ambele partide au acelasi lucru in minte, sa-si capatuiasca falitii cat mai mult. Sunt doua partide cat se poate de compatibile, prea compatibile chiar.

Drama roamnilor este ca nu au alternativa si sunt obligati sa aleaga intre "luptatori" cu aceleeasi mentalitate, pentru ca pe cei care priveau politica altfel, i-au eliminat din viata politica.

Politica in Romania nu-i o competitie cu masuri in interesul cetatenilor, este un razboi.

De la asta ni se trage, de la permanenta "corida politica" care "ne ocupa tot timpul", nu de la faptul ca traim in Romania.

Anonim spunea...

pe ce lume traiti???

"Acum însă, din senin, fără avertisment este mazilit."


chiar asa??? sa moara veta??

Anonim spunea...

Ninica in particular a zgonit minciuna ca vor fi fraudate alegerile? se vede de la o posta cu cine tzii.

Dan Selaru spunea...

Cu cine, ca-s curios?

alex.dumitrascu spunea...

Povestea asta o sa ramana asa cum este pana la alegeri.
Spre rasul curcilor, Basescu nici nu o sa semneze demiterea lui Nica, nici nu o sa o restituie lui Boc.
Repet, spre rasul curcilor.