miercuri, 14 octombrie 2009

Alegerile lui Traian Băsescu

Există un jucător de snooker celebru, Jimmy White, a pierdut de 6 ori titlul de campion mondial. Nici măcar statistica nu a fost de partea lui. Măcar din întâmplare trebuia să câştige, n-a făcut-o. La noi Mircea Geoană este simbolul eternului loc doi. Tocmai a ieşit din cursa electorală.

Ieri Traian Băsescu a pierdut pentru prima oară după foarte mulţi ani controlul situaţiei politice din România. A condus ostilităţile fără a avea frică de consecinţe 5 ani. Era mult mai sigur pe situaţia politică atunci când a fost suspendat, pentru că a fost suspendat nedrept. Azi nu mai e aşa.

Crin Antonescu a preluat conducerea jocului. Nu ştiu dacă Traian Băsescu e capabil să recupereze mingea, cred că da.

Traian Băsescu nu poate juca cu Emil Boc contra lui Klaus Johannis, e o diferenţă de clasă. Lipsa de persoane dispuse la dialog civilizat din partea PDL, de competenţă, de consideraţie faţă de adversarul politic, politizarea excesivă au adus PDL-ul în faţa propriei prăbuşiri. Traian Băsescu poate să supravieţuiască politic, poate să câştige alegerile cu condiţia detaşării de PDL, păstrat ca un grup de susţinători care să facă treaba administrativă dar care să nu-l reprezinte.

Dacă Traian Băsescu neglijează ceea ce PNL a reuşit, să doboare Guvernul, să coalizeze PSD, să aibă o propunere credibilă susţinută de toată lumea mai puţin PDL, are şanse să piardă alegerile, pe mâna lui Emil Boc. Emil Boc şi guvernarea sa sunt cei mai mari duşmani ai lui Traian Băsescu, depinde doar de el dacă înţelege.

PSD a renunţat la Mircea Geoană, el nu ştie, PSD este susţinătorul conştient sau nu al lui Crin Antonescu. Pentru că a trecut în trena PNL-ului. Propunerea PNL-ului aduce în memoria poporului ideea de neamţ care ne poate salva, PSD nu are alternativă şi a recunoscut-o, nici PDL nu stă mai bine. Dacă Băsescu se aliază cu această idee de ordine nemţească câştigă, dacă se leagă de PDL şi Boc are şanse să piardă.

Singurele concluzii care se pot trage sunt că Geoană n-o să ajungă preşedinte, Băsescu este în cădere, Antonescu în creştere iar situţia este fluidă. Realitatea este că nu contează prea mult viitorul Premier dacă are un mandat redus la două luni.

Traian Băsescu a ales greşit în decembrie 2008, dacă şi acum greşeşte s-ar putea să piardă tot.

PS Regulile comentariilor sunt aici, încălcarea lor se pedepseşte cu ştergerea fără avertisment.

60 de comentarii:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Deceneu spunea...

Cea mai buna miscare politica pentru PNL si pentru PSD ar fi sa-l propuna pe Klaus Johannis candidat comun la Presedentie, pentru ca ar asigura neutralitatea servicilor secrete, neimplicarea lor in lupta politica si ar castiga din primul tur.
Daca nu o fac Basescu are sanse sa revina si sa castige, victimizandu-se si acuzand parlamentarii sa s-au opus "micsorarii pensilor de lux", o idee cu care poate castiga.

Premierul va trebui sa ia masuri nepopulare, si masurile trebuie asumate de partidele politice parlamentare.
PD-L-ul in cunoscuta lui traditie va critica si va sustine populisme, la fel ca Geoana.
Cele doua partide ar trebui obligate sa guverneze in anul de criza 2010, sa-si puna in aplicare populismele sau sa se recunoasca incapabile, si PNL-ul sa astepte in opozitie, daca vrea sa mai ramana partid parlamentar.

Anonim spunea...

Naivitatea dumneavostra este induiosatoare. Neamtul salvator este un profesor de fizica ce are de-a face cu economia tot atat de mult cat are si domnul Boc. Succesele domniei sale in calitate de primar se datoreaza in mare masura unui context favorabil - Sibiul nu e chiar Slobozia in materie de patrimoniu, banii pompati in restaurari cu ocazia capitalei europene au venit in mare masura din afara, nu din bugetul local, expertiza la fel. A fost in principal o actiune de recuperare a unei parti de istorie de catre cei care au creat-o - nemtii. Plus ca este o diferenta intre a fi primar - un manager obligat sa se miste intr-un cadru impus - si a fi premier - cand esti obligat sa creezi un cadru. Am cazut din lac in put. Daca chiar vroiau un tehnocrat apelau la Daianu... De fapt isi doresc doar un p'afarist docil care sa nu-i deranjeze prea tare.

RazvanM spunea...

Basescu, Boc, PD-L sunt niste imbecili, PNL, Crin, Tariceanu si, in general, toti ceilalti, sunt niste domni. Multumesc, m-am lamurit.

Constanteanul spunea...

salut . nu am gasit un e-mail asa ca scriu aici. Buna . Poate te intereseaza un link exchange cu www.constanteanul.info : Id meu este : sunt_bloggerul_ro

Mircea Predut spunea...

domnule anonim de la 9:48, aveti dreptate, toate argumentele dvs arata tocmai de ce johannis este bun ca prim ministru. putea fi si manager de vidanja publica, orcium este mai bun decat toti golanii politici care se preumbla acum prin fata camerelor de luat vederi. este un manager, a atras fonduri europene si n-a cheltuit banii publici, pai nu asta vrem noi de fapt de la guvern? vrem sa creeze cadre, pentru ce? daca johannis isi negociaza bine postul, ori nu se vor intelege, ceea ce este cel mai probabil, ori vom avea un prim ministru adevarat.

br3b spunea...

Am vazut de dimineata la revista presei ca EVZ titreaza ceva de genul:

Traian Basescu catre PDL: "Voi sunteti nebuni?! Cum sa propun un premier abia respins de Parlament?"

Se pare ca totusi, omul politic Traian Basescu are si IQ-ul politic peste partidul sau, nu numai procentul de vot.

br3b spunea...

Erata: era Gandul preluat de Realitatea.

http://www.realitatea.net/basescu-catre-pd-l--voi-sunteti-nebuni-cum-as-putea-nominaliza-un-premier-care-abia-a-fost-demis_640532.html

br3b spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
calif spunea...

ideea unui guvern de tehnocrati pentru 7-8 saptamani mi se pare cea mai mare idiotenie posibila! Isi imagineaza cineva ca Johannis va renunta la primarie pentru a fi premier pentru cateva saptamani? Ce tehnocrati seriosi renunta la joburi pentru a fi timp de cateva saptamani ministri?
Nu stiu daca un guvern de tehnocrati ar fi preferabil unui guvern politic. Insa in ambele variante, viitorul guvern trebuie sa fie unul pentru minim 2 ani. Teoria ca dupa alegerile prezidentiale trebuie sa vina un nou guvern mi se pare abuziva. Nici viitorul presedinte, oricare va fi el, nu va putea schimba premierul. Iar daca nu se va ajunge la anticipate, parlamentul va ramane acelasi. Un guvern investit acum de catre parlament poate functiona foarte bine pana in 2012.

Fam. Socaciu spunea...

am o nelamurire (traiesc de multi ani inafara Romaniei, nu mai cunosc asa de bine situatia politica din tara):
peste tot citesc in presa, la fel si in articolul dumneavoastra ca noul guvern va fi unul interimar, pana la alegerea noului presedinte. De ce asta? Nu cred ca e vreo lege care prevede ca presedintele poate sa dea jos guvernul cand vrea dansul, nu? Mi se pare mult mai logic ca noul guvern sa reziste (daca excludem o noua criza politica, fireste) pana la urmatoarele alegeri parlamentare. Va multumesc.

br3b spunea...

Alta e situatia amuzanta cu iluzia tehnocratilor:

Alegem un tehnocrat a carui viziune e sa mareasca taxele pentru a strange bani la buget?

Sau alegem un tehnocrat care micsoreaza taxele pentru a atrage investitori straini?

:D Tehnocratii vor lua pana la urma astfel de decizii 100% politice.

PS: scuze pentru repetitia de mai sus (internet varza aici), sterge te rog unul din cele 2 mesaje.

Unknown spunea...

\
Eu cred ca nu a pierdut nimic. Din contra. A inceput atacul la vechiul lui electorat, cel care poate sa ii asigure cistigarea turului 2 (pentru ca turul 1 deja e jucat). Cel dezamagit de miscarea din decembrie. Cel tradat. Cel impuscat in picior.
Doar nu crezi ca toate mutarile astea nu a fost calculate si rascalculate de mult... nu?
Se pare ca El Capitan a petrecut muuuuulte nopti pe punte jucind sah. Cu sau fara un pahar de votca alaturi...
Iar Crin... saracu'... e biet copil de mingi. Si de reusit, n-a reusit nimic. Doar a jucat impecabil mingea care i-a fost ridicata la fileu. De un servant diabolic de bun.

Anonim spunea...

Mircea Predut,
Va rog sa comparati nivelul investitiilor din Cluj cu cele din Sibiu si sa trageti concluzia "evidenta" conform logicii dumneavoastra ca Boc este mai bun decat Johannis.

Anonim spunea...

Vlad Tepes , germanii de Hohenzollern si-au vandut mini regatul dupa revolutia de la 1848 cu acte in regula Prusiei .A fost o tranzactie comerciala ,au pastrat doar numele si rangul . in rest sau mutat la bloc si au trait linistit pana cand o tarisoara balcanica din cauza ca carcotasii boieri pamanteni se certau intre ei si madam europa se saturase de ei le-a impus acest domn scapatat care tocmai isi vanduse propriul regat !!!!
Se repeta istoria .Boierii pamanteni se urasc atat de mult incat mai bine dau tara la un etnic german decat sa fieu unul de-al lor .Ce tara e asta ?

Anonim spunea...

Acţionar la AB Research Grup, cu 50% părţi sociale, este Bulai Alfred - secretar de stat in guvernul Taricean si Presedinte al Agentiei de Strategii Guvernamentale (Agentia de Strategii Guvernamentale)
Credibilitatea acestui studiu este 0 (ZERO.

Anonim spunea...

Propunerea lui Iohannis este o recunoastere a nivelului partidelor politice care-l doresc. Apeleaza la un nume si o origine sperand in sustinerea germana. Problema este insa interesul lui Iohannis pentru acest post?? De ce vrea numai 2 luni???

nocty spunea...

basescu este un abil politician si nu cred ca o sa piarda ocazia sa isi atace adversarii politici pentru greseala de a anunta un guvern de tehnocrati care o sa aiba sustinere numai doua luni. o sa anunte faptul ca nu este de acord cu un asemenea guvern, nu o sa il nominalizeze pe boc premier si o sa il lase interimar. in felul acesta o sa isi faca rost de timp pentru a-si aduna aliatii necesari unei majoritati.

Mircea Predut spunea...

@Anonim: probabil ca Boc a facut mai multe in cluj, nu contest. poate e mai usor cand ai in spate un buget sustinut de o masinarie de partid.
si poate e mai important daca reusesti sa faci ceva cand nu ai prea multa sustinere politica, mi se pare o dovada de abilitate si bun management.
personal, nu realizarile guvernului boc le contest, ci jocurile politice si cardasiile cu oameni dubiosi pusi in functii de conducere. "spune-mi cu cine te-nsotesti ca sa-ti spun cine esti".

PS. am votat pdl la ultimele alegeri, chiar ultimele pentru mine :)

Alex2009 spunea...

Acţionar la AB Research Grup, cu 50% părţi sociale, este Bulai Alfred - secretar de stat in guvernul Tariceanu si Presedinte al Agentiei de Strategii Guvernamentale (Agentia de Strategii Guvernamentale)
Credibilitatea acestui studiu a fost, deci, asigurata ! La fel ca si sondajele celebrei case de sondare CCSB la care actionar este Camelia Voiculescu (67%).

Unknown spunea...

Partial de acord. Intr-adevar, PNL a manevrat excelent, mai intai cu motiunea de cenzura pe care PSD-ul lasat in ofsaid nu a avut incotro si a votat-o, si apoi cu propunerea lui Johannis ca prim-ministru, la care iarasi PSD nu a avut ce face, lasandu-se prins in trena PNL care si-a asumat rolul de lider al opozitiei. Dar propunerea lui Johannis ca potential premier mai transmite un mesaj subtil, si anume ca nu au in partid un om capabil de a prelua functia de premier, iar acest mesaj a fost insusit si de PSD. Ramane de vazut ce se va intampla, e posibil ca Antonescu sa-i ia fata lui Geoana la prezidentiale, dar in final ne pune intr-o lumina proasta pe toti. Inseamna ca nu avem pe nimeni capabil sa preia functia de premier, trebuie sa ne lasam pe mana unui om pe care nici pregatirea, nici experienta profesionala relevanta nu-l recomanda ca "tehnocrat" si in plus mai este si angajat politic, e drept doar intr-o formatiune cu bataie locala. Ne punem toate sperantele in el doar pentru ca e neamt, ceea ce denota o gandire simplista si primitiva. Suntem cam jalnici.

Anonim spunea...

PNL a stiut de cand a plecat de la guvernare ca nu ar vrea sa se intoarca mai devreme de ceva ani(doar stiau exact ce perioada vine). Iar astazi PNL nu face decat sa joace pe puncte sau procente, iar daca se poate de ce nu si pentru postul de presedinte. De aceea vin cu un independent pentru premier, de acea Iliescu se declara deschis astazi sa negocieze si cu PDL. PNL are pretentii mari in speranta ca ceilalti nu le vor accepta si astfel vor sta departe de aceasta perioada tulbure numarand linistiti procentele pe care le vor obtine...Cum sa creasca partidul pana la viitoarele alegeri? Ori stapan la borcanul cu miere=organizatie in teritoriu mai puternica ori in opozitie=poate singura alternativa la viitoarele alegeri.... Iar guvernul a fost doborat de PSD, sa crezi altceva e cel putin exagerat.

Anonim spunea...

Hai sa revenim cu picioarele pe pamant. Toti fac presupuneri plecand de la premisa ca politicienilor romani de azi chiar le pasa de popor. Ce gluma de cacat, pacat ca o traim zilnic.

Anonim spunea...

"Lipsa de persoane dispuse la dialog civilizat din partea PDL, de competenţă, de consideraţie faţă de adversarul politic, politizarea excesivă au adus PDL-ul în faţa propriei prăbuşiri. Traian Băsescu poate să supravieţuiască politic, poate să câştige alegerile cu condiţia detaşării de PDL, păstrat ca un grup de susţinători care să facă treaba administrativă dar care să nu-l reprezinte."
Cred ca este exact invers. Basescu nu este dispus la un comportament civilizat, politizeaza excesiv si nu are consideratie fata de adversari. El a imprimat aceasta atitudine de berbec propriului partid. Daca se detaseaza de PDL nu mai are nici o sansa.

Anonim spunea...

Mircea Predut,
Comentariul meu nu era pro sau contra PDL, ci doar constatam ca domnul Johannis nu e cu nimic mai "tehnocrat" decat era domnul Boc. Daca vrem tehnocrati si ne preocupa problemele economice atunci ar trebui sa punem pe cineva care chiar are tangenta cu domeniul. In acest sens m-as gandi la persoane ca Daianu, Isarescu, Mihai Tanasescu, Lucian Croitoru si or mai fi si altii, dar nu as apela la Asociatia Primarilor de Municipii:)

Kolukul spunea...

Crin abia a readus egalitatea cu Geoana prin acest gest. Abia acum au sanse egale. Unul din ei va intra in turul 2 si are o sansa sa il invinga pe TB.

Sincer, mi-e frica de ce poate inventa TB, avand in vedere tot ceea ce a inventat pana acum: lacrima Stolo, speech-ul despre fraudarea alegerilor din 2004, "draga Adriane" din confruntarea televizata din turul 2 din 2004 si altele.

Anonim spunea...

rămâne de văzut cât este de competitiv Johannis, în context larg. cea mai mare parte din populația româniei habar n-are cine este primarul sibiului șamd. nu votează doar cele câteva mii/zeci de mii de oameni informați

Kolukul spunea...

cum adica nu voteaza decat cei informati? ce sa voteze, ca premierul nu se voateaza, se desemneaza!

Anonim spunea...

@ Mircea Predut
Boc a fost in mare parte primar in guvernul Tariceanu. Banii, ca si la Sibiu, au venit in mare parte din fonduri UE.

Anonim spunea...

@ Kolukul - dl Selaru vorbea despre alegerile prezidentiale si strategiile si optiunile lui T. Basescu in contextul desemnarii de catre PSD+PNL a lui K. Johannis pt pozitia de prim-min. la 22 nov m-am referit. citeste cu atentie te rog

Kolukul spunea...

@camilstoenescu

tot nu inteleg: cine sa voteze pe cine? ce legatura este intre cei ce il stiu pe KJ cu cei care il vor vota pe Basescu?

Fam. Socaciu spunea...

chiar nu vrea sau nu stie nimeni sa raspunda la intrebarea mea referitoare la calitatea de interimat a noului guvern?

Anonim spunea...

@ Kokului - nicio legatura, lasa. fiecare cu a lui

Anonim spunea...

basescu va propune ca premier pe regele mihai.
adica... cine-i mai "tehnocrat" pentru functia de premier decit un fost rege:pppp

Anonim spunea...

Vreme de 5 ani Basescu nu a condus poltiica din Romania ci si-a batut joc de ea, fie ca a fost vorba de adversari, aliati sau chiar propriul partid. In privinta premierului pe care trebuie sa il numeasca, nu cred ca va indrazni sa il puna pe Boc din nou.

Dan spunea...

Pentru ca spre Cotroceni este cam greu sa mai privesti fara sila, am aruncat de jur imprejur o privire. Am gasit un singur candidat care vine cu planuri, masuri, programe si nu doar cu antipatia generala pe care Basescu a reusit sa o atraga. Mircea Geoana reuseste sa duca discutia cu un pas dincolo de dorinta de a fi presedinte si cu un pas dincolo de "nu-l mai vrem pe Basescu".

Anonim spunea...

Boc nu-si mai are rostul in parlament,iar daca Base mai are tupeul sa-l mai puna iar.....si-a dat singur foc.....

Anonim spunea...

Multi oameni nu au priceput ce se intampla de fapt aici. Basescu nu a vrut ca PSD-ul sa fie la Interne in timpul campaniei electorale pentru a le ingreuna furtul de bani publici pentru pomeni electorale.

Ca guvernul a cazut, pe el il doare-n brisca, deoarece guvernul interimar poate sa continue sa existe pana dupa alegeri. Apoi nici nu mai conteaza, deoarece Basescu, care oricum va castiga, poate sa isi impuna Premierul pe care il doreste sau se ajunge la alegeri anticipate, iar asta nu isi doreste niciun parlamentar.

Cat despre Johannis ca Premier sau chiar Presedinte :O Lume buna, el nu este tehnocrat, ce expertiza are de merita sa il numesti tehnocrat? Ar fi tot un guvern politizat, Johannis fiind la picioarele celor care l-au propus ca premier.

Kolukul spunea...

Hai sa-ti explic de ce TB il va numi pe KJ premier: daca nu il pune, se opune noii majoritati parlamentare. asta inseamna ca tot ceea ce a construit, adica politicianul apolitic, cum perfect a intuit CTP, s-ar prabusi. TB are sa fornaie si are sa injure in barba, are sa tranteasca tot ce ii iese in cale, dar va fi nevoit sa-l numeasca pe KJ ca premier. Altfel va fi etichetat ca insigator la dezordine politica si asta ii va fi mortal. Mai bine ne-am uni creierele si am propune oameni pentru guvern, sa-i inspiram pe toti cei din aceasta noua majoritate parlamentara. Eu il vad perfect pe Ion Iliescu pn functia de ministru al muncii si pe Emil Constantinescu ca ministru al educatiei. Un guvern in care ar intra fosti presedinti ai Romaniei af fi un adevarat pansament de criza pentru spaimele romanilor, ar insemna un efort general pentru iesirea din criza.

Dan Selaru spunea...

Azi am avut treaba, am aruncat cate un ochi ca sa nu se degenereze.

KJ poate sa ramana PM cat are sprijin parlamentar. Gubernul Boc actual este un Guvern interimar. Noul Guvern nu. Indiferent ce PM are.

Eu i-am spus lui TB sa iasa pe post sa-l pupe pe KJ si sa accepte tot. Asa castiga alegerile. Daca nu-l pune mai vorbim.

Anonim spunea...

HAI SA NE LAMURIM - CEEA CE AM VAZUT LA TELEVIZOR IERI SI ASTAZI, A FOST EXPRESIA FORTEI SI VICTORIEI LUI MIRCEA GEOANA SI C. ANTONESCU IMPOTRIVA LUI TRAIAN BASESCU. Sunt convins ca nu este comod pentru :) toata lumea sa recunoasca - nimeni nu s-ar fi asteptat ca PSD sa sprijine motiunea si...s-a intamplat. S-a intamplat o super concentrare de forte si astazi Traian Basescu trebuie sa danseze cum i se canta. Sigur...el va face cateva nazuri ca pana la final sa accepte aceasta experienta noua :) in spatele usilor inchise. DACA DORITI SA VI SE CITEASCA BLOGUL, INCERCATI SA FITI OBIECTIV - FARA "LACUL DOI", ASTAZI VA INROSEATI PALMUTELE IN RAFALE DE APLAUZE PENTRU BOC SI BASESCU. SA VA MAI SPUN CEVA STIMATE DOMN - IERI, REGINA BALULUI A FOST PARLAMENTUL. PARLAMENTU ESTE CEL CARE FACE DIFERENTA DINTRE DICTATURA SI DEMOCRATIE :) NU VA BATETI JOC - MIRCEA GEOANA VA INTRA CU SIGURANTA IN TURUL 2 - ASTA INSEAMNA CA MIRCEA GEOANA VA FI VIITORUL PRESEDINTE AL ROMANIEI:)

Anonim spunea...

Eu nu inteleg de ce toata lumea se bucura de nimic. Guvernul oricum ar fi picat la un moment dat. Iar cum Basescu nu e obligat sa numeasca Prim Ministru pe cineva anume, poate sa faca in asa fel incat sa se ajunga la alegeri anticipate.

Dan Selaru spunea...

Geoana a facut prima miscare in care mi-a castigat respectul. In rest vedem la vot.

Catalin spunea...

Ma bucur enorm pentru batalia pe care a castigat-o PSD-ul ieri. Sper ca in decembrie Mircea Geoana sa castige razboiul asa cum este normal!

Anonim spunea...

Ce nu intelegeti este ca nu s-a dat nicio batalie ca sa castige cineva. Ce s-a intamplat a fost un calcul bine pregatit.

Kolukul spunea...

de catre cine, Alicuza?

Anonim spunea...

Pai de catre PDL si Basescu. Ei asta au avut in vedere. Pierd guvernul, dar nu ii au pana la alegeri pe PSD la Ministerul de Interne.

Kolukul spunea...

si ce faci cu ministerul de interne? daca imi spui ca fraudezi alegerile, te rog sa-mi explici cum. multumesc.

Anonim spunea...

Nu este vorba numai de frauda, ci si de folosirea structurilor Ministerului pentru campania electorala. Sau de unde crezi ca se dau bani organizatiilor locale de partid bani pentru campanie? Etc...

Kolukul spunea...

dar cum poti lua bani fara sa se simta? uite, Ridzi a fost prinsa, iar Udrea aproape a fost prinsa. Iar acum sunt toti cu ochii pe ei.

Eu cred ca banii adevarati nu vin de acolo. Si in nici un caz acum. Banii de alegeri se strang incet in timp, ca banii de nunta.

Anonim spunea...

:)
ce naiv esti...

Kolukul spunea...

Sunt anti paranoic! : no offence. incerc sa fiu cu picioarele pe pamant, nu sa caut conspiratii peste tot.

Anonim spunea...

aaa
la bani ma refeream. MI poate sa aiba mai multe "intrebuintari" habar n-am care a fost miza exacta de data asta.

dar banii... :)o mare parte din ei vin de la zecile si sutele de angajati politic din toate domeniile pentru care a venit momentul "cotizatiei". si nu e una mica. si de aia geoana&co au urmat PNL-ul... trebuia sa faca ceva, orice ca sa justifice taierea unei creci asa de mari de sub picioarele partidului (sale:D)

Kolukul spunea...

Deci vorbim de "parandarat". Adica partea din banii pe care eu ii aprob catre tine de la stat ca tu sa risti in locul meu si sa-mi vari sus-numitul plic indarat in buzunar. Pai la parandarat se lucreaza de la inceput: se fac liste cu cine ce raspunderea a avut si ce buget a avut pe mana.

de-asta zic ca de la interne nu-ti iese parandarat. Iti iese de-o interceptare gratis, de info, telefoane, d-astea.

de-asta zic in naivitatea mea ca nu-ti trebuie internele decat sa te dai mare prin judete. bani obtii din exploatari de resurse naturale, acolo-i marele jaf.

Anonim spunea...

Se poate observa usor ca Basescu este in criza si actioneaza in disperare de cauza.Nu vad de ce ar trebui sa ne intrebam atat sau sa ne inchipuim fel si fel de scenarii cand totul este de atat de simplu:putem avea un premier care are sustinere transparenta 65% in Parlament.Foarte simplu!Intr-adevar ca nu ii convine dlui. Basescu este cu totul altceva... Iar ideea ca Geoana a iesit din cursa prezindentiala mi se pare total eronata, avand in vedere ca "vioara intai" in acesat opozitie este el, iar toata lumea vede acest lucru.

flo spunea...

interesante statistici.. facute de presa. concluzia mea este ca presa are un rol neagtiv in gandirea limpede a omului de rand (care voteaza). acum doar 2 zile sondajele de opinie privind preferintele alegatorilor aratau total altfe. ele se schimba in functie de ce blog sau stire scrisa sau cine stie ce program tv urmareste "cobaiul".. nestiind ca majoritatea sunt finatate politic. in perioada asta totul este cumparat si totul este un joc mare de carti. sunt directori de trusturi media bagati in politica, sunt reporteri de duzina cumparati cu 100euoro pe stire si sunt incusiv persoane puse sa comenteze, in favoarea unui anumi partid, pe blogori si pe alte ziare on-line. toate astea zapacesc populatia.
m-am abatut de la subiect... dar ganditi-va mai bine inainte sa scrieti prostii comandate in presa, ca poate il puneti iar pe basescu presedinte...

Kolukul spunea...

@flo
Zau ca nu te cred ca cineva da cuiva o hartie de 100 euro ca sa spuna ala ceva. Asta ar insemna o mare incredere in ceea ce va spune ala. Asta ar insemna un fel de mercurial al lucrurilor ce se spun. Da-mi voie sa considez superflu ceea ce tu afirmi. In rest, te apropii de adevar, cand vorbesti de isterie.

Dan Selaru spunea...

Nu confunda reclama negativa cu lipsa reclamei. Castiga orice fel de reclama.

sea eagle frameless pontoon spunea...

tot basescu o sa iasa

Paul-Sorin Tiţa spunea...

Suntem în mijlocul puhoiului crizei economice, bat valurile crizei politice, iar unora le arde de samba.
http://www.pntcd-cluj.ro/paul-sorin-tita/blog/luntrasul-dus-cu-pluta