Ritmul în care se petrec evenimentele depăşeşte orice comentator. Traian Băsescu emite variante zilnic. Acum Traian Băsescu, în urma unor discuţii cu FMI, vrea să păstreze Guvernul Boc până după alegeri. Nu cred că asta e o surpriză. Boc nu mai vrea dar asta nu-l împiedică să repete măgăria Guvernului Tăriceanu şi să scoată bani pe ultima sută de metri.
Acum trei zile Traian Băsescu desfiinţa Parlamentul, a retractat. Ba era Guvern politic, ba nu era necesar un Guvern politic ci unul de tehnocraţi.
O să apară probleme constituţionale cu miniştrii interimari care depăşesc termenul de 45 de zile dacă rămâne Guvernul Boc demis. Bulibăşeala o să fie şi mai mare.
Criza politică nu pare să aibă o soluţie simplă. Bunul simţ ne spune că există o majoritate parlamentară. Daca majoritatea face să cadă posibilul Cabinet Croitoru soluţia normală este numirea lui Johannis şi terminarea circului. Nu cred că o să fie cazul. Niciunul nu-i mai deştept şi nu cedează. Rămânem cu Guvernul Boc 2 şi-un sfert.
Că propunerea lui Cioloş este o imbecilitate acum recunoaşte şi Băsescu. La ce a folosit această propunere aiuristică?
În vremea asta situaţia economică se înrăutăţeşte şi viitorul sună rău. FMI ne comunică faptul că nu mai trece pe la noi până n-avem un Guvern legitim. Începe plata datoriilor iar previziunile sunt sumbre. Dobânzile reale sunt astronomice. Peste 50 de procente.
O analiză a posibilelor drame care pot urma avem aici. Balamucul e prea mare ca să încerc să-l urmăresc. Există multe lucruri mult mai interesante.
PS Regulile comentariilor sunt aici, încălcarea lor se pedepseşte cu ştergerea fără avertisment. Nu sunt ziarist, n-am legătură cu mogulii sau partidele.
luni, 19 octombrie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
19 comentarii:
In concluzie, situatia evolueaza "in a heteroclinic tangle".
Wow, cel mai destept comentariu de pana acum. Merci, tare.
nu sunt prea multe de adăugat. ne așteaptă „vremuri interesante”...
Foarte interesanta evolutie a RO din 89 pana azi: de la zero lei datorie la 20 de miliarde de euro datorie. In schimb avem zero km la autostrazi. Ambele chestii sint "realizari" ale lui Basescu. Sint convins ca e mandru de el. Ce e mai nasol e ca jumate din electorat e la fel de mandru de el.
foarte interesant modul in care scrieti. "obiectiv" capata noi sensuri.
In prima parte ne concentram pe declaratiile lui Basesc vs zvonuri despre alte declaratii.
Apoi ne minunam de cheltuielile statului. Oare care au fost cheltuielile cu ajutoare de caldura in ultimii 10 ani?
Trecem la analiza constitutiei. Unde este gol e loc de mai bine, nu? Mai bine pentru cine? Cuvantul "majoritate" capata noi sensuri. Cine nu e cu Basescu este automat intr-o majoritate impotriva lui. Ce mai conteaza ca pana si curtea constitutionala a zis altfel. Azi, obiectivi, liberalii si socialistii fac majoritatea.
Ciolos, singurul candidat din partea Romaniei. De 3 luni se screm toti sa mai gaseasca alti candidati. N-au gasit. PNL si-aduce aminte episodul penibil cu Vosganian, Geoana stie ca n-are de unde sa scoata un om care sa fie inteligent, dar si cu chef de munca... in PSD. Tac toti pana face Boc anuntul, dupa care incepe tzigania. Obiectiv vorbind, ce treaba are Basescu in toata povestea asta?
Sa mai continuam? Pai merita.
Imprumutul de la FMI pus langa dobanzile la credite de consum. Asta din cate stiu eu intra la manipulare ieftina.
Dramele/bombele... 9 din 10 sunt consecintele guvernarilor anteriore puse in carca unui guvern care conduce de cateva saptamani. Deh, verticalitate Realitatea-Catavencu style.
Oare comentariul meu va rezista pe blogul obiectiv al domnului Selaru? Nu voi afla niciodata. Norocul meu ca exista adblock la firefox.
Asta nu-i guvernul Boc 2 si-un sfert, ci Boc 2 pe sfert, adica Boc pe 2 - calcul corect, zic eu, daca avem in vedere ca jumate din ministri au plecat.
Dar poate-am gresit pe undeva, cu fractiile nu-i de glumit!
așa, ca fapt divers, din decembrie anul trecut până acum vreo 2 săptămâni parcă a guvernat o coaliție, dacă îmi amintesc eu bine. la fel și cu ultimii douăzeci de ani, destui președinți și guverne s-au perindat, fiecare dându-și propria măsură a incompetenței. prezentul nu avea cum să facă excepție de la acest lanț al slăbiciunilor mioritice
am lasat comentariul mentionand heteroclinic tangle, nu numai pt ca ilustreaza foarte bine situatia, ci si pt a verifica daca dan selaru, cel care pe hotnews.ro povestea despre proiectul data mining journals, este acelasi cu dan selaru despre care stiu ca investigheaza homoclinic/heteroclinic intersections.
Concluzia: mai trec pe aici!
Tot ala e.
Nu vor fi probleme cu constitionalitatea Boc isi da demisia si Basescu numeste un interimar la demisionar ...
Dupa 7 decembrie va fi propus un guvern care isi va asuma raspunderea pe legile care mai trebuiesc pentru acordul cu FMI
Daca un guvern nu mai are jucarica numita ordonanta poate se va concentra mai bine pe administrarea tarii
Eu in locul lui Johanis ma retrageam din varful de lance al coalitiei dar omul are doar fata de neamt inauntru e mitic de-al nostru
merita citit :D
http://www.gandul.info/opinii/de-ce-votez-cu-geoana-5009251
Pana la urma, d-le Selaru dvs ce faceti pe acest blog? Va urmaresc de ceva vreme si nu inteleg rostul dvs. Sa scrieti despre evenimentele politice din tara si rezolvati ce?? Sa aveti o opinie despre un anume eveniment? La ce ajuta? Solutii la problemele (nu doar politice) din tara nu aveti sau nu le oferiti. Scrieti pe blog si sunteti multumit ca va ajuta Hotnews, aveti vizitatori si sunt persoane care va citesc. Ati intrat in jocul asta demagogic si populist, in care toata lumea vorbeste/scrie. Nu va puneti nici o problema morala in ceea ce faceti si nu va asumati responsabilitatea manipularii (sunteti un formator de opinii pana la urma). Nu va puneti unele intrebari cu privire la site-ul Hotnews si la campania sa aproape evidenta pro-Basescu. Eu (nu vorbesc in numele majoritatii) m-am saturat de tot. Am vazut toate partidele in actiune si cred ca solutia nu se afla in politica. Totul depinde de mine, de ce pot face eu, de ce pot schimba in jurul meu.
Nicolae Ursu
Nu inteleg de ce va preocupa persoana mea. Traim intr-o tara libera si spre nefericirea Dvs. exista inca drept la cuvant. Stiu ca asta supara pe multi dar pana se mentine acest drept va comunic ca statul politienesc nu este inca in vigoare. Inca.
Daca Basescu isi baga picioarele si strica acordul cu FMI eu promit ca-l votez... :)
Nu m-am referit deloc la dreptul dvs de a scrie ce doriti. Am sustinut eu in text dictatura? Porniti intr-o directie gresita (voit?). Ma refeream doar la demersul dvs, la onestitatea, corectitudinea, moralitatea acestuia. Daca v-ati pus si semne de intrebare in ceea ce faceti. Sunteti in stare sa ma priviti si sa-mi spuneti ca nu aveti nimic a va reprosa?
Nu vreau nimic de la dvs. Am mai citit unele articole, dar am simtit nevoia sa va spun si ce crede un simplu om (da, nu unu' de la partid, cum cred ca presupuneti). Daca tot faceti ceva, incercati macar sa fiti onest si sa aveti un scop de buna-credinta (schimbarea in bine a ceva din tara asta). Pe mine nu ma intereseaza cat de bun este un politician, ci ce-a facut el. Dar aici e o lunga discutie despre politica si politicieni si mi-e sila deja.
Am spus aici mai mult decat toate programele de guvernare. Ramaneti cu sila, nu am sa-mi reprosez nimic. Sunt cinstit cu mine insumi si asta e de ajuns.
PSD a iesit de la guvernare pentru a putea da jos Guvernul Boc.Intrim
atul acestui guvern pana dupa alegeri este cea maai buna solutie.
Cea mai buna solutie este un Guvern legitim.
In situatia de fata, ce e ala "Guvern legitim" si ce il legitimeaza ?
Trimiteți un comentariu