vineri, 27 noiembrie 2009

55 de grade în sens orar, luminozitate şi contrast







UPDATE Filmul e de pe site-ul Realitatea, copilul ajunge la o înclinare de 55 de grade.

PS Regulile comentariilor sunt aici, încălcarea lor se pedepseşte cu ştergerea fără avertisment. Nu sunt ziarist, n-am legătură cu mogulii sau partidele.

59 de comentarii:

AristotelCostel spunea...

Până la "esplicaţiile" documentate, am avut reacţiile la cald ale tovarăşului preşedinte... "ăăă... o fi spus ceva... ăla micu'", respectiv... matroana camerei deputaţilor... bunica de 33 ani... "nu vedeţi că copilu' se râde?"

Teste fitofagoprafice atestă poziţia demnă a preşedintelui, da' să păstrăm vie-n memorie strategia "pân' o dregem tehnic... s-o dregem artistic"... ciu-să-i prostim pe proşti-ciu...

Anonim spunea...

E foarte usor sa faci misto de pe margine, suntem un popor specialist in asa ceva.

Le doresc tuturor deontologilor sa fie pusi intr-o situatie asemanatoare cu a lui Basescu aseara, dupa cateva saptamani de tensiune petrecute la un nivel pe care nici unul dintre ei nu l-a visat vreodata si dupa ce in toata perioada asta ai dormit cate 3-4 ore pe noapte.

AristotelCostel spunea...

@anonim

Le doresc tuturor deontologilor sa fie pusi intr-o situatie asemanatoare cu a lui Basescu aseara, dupa cateva saptamani de tensiune petrecute la un nivel pe care nici unul dintre ei nu l-a visat vreodata si dupa ce in toata perioada asta ai dormit cate 3-4 ore pe noapte.

... şi toate astea de grija poporului... ciu...ciu...

CMX spunea...

Hopa! Ce e cu acest film nou? Cred ca e originalul pe care l-am vazut de cateva ori la Realitatea, dar INVERSAT pt a da senzatia ca e filmat cu alta camera. De unde a aparut?

Dan Selaru spunea...

De pe iRealitatea dar nu pare aceeasi camera. Este alt unghi.

CMX spunea...

Nu e unghi opus! Daca e alta filmare, atunci e de pe aceeasi parte cu filmarea initiala dar este inversata stanga dreapta. Sunt aceleasi personaje in fundal! Sau este filmarea intiala dar stabilizata (nu se mai misca parca atat imaginea si lipsesc anumite parti din extremitati) si inversata!

cristihan spunea...

Hai dati-o... E aceeasi filmare, dar inversata. Altceva aveti?

Dan Selaru spunea...

E de pe aceeasi parte dar nenea din prima filmare cu sapca, nenea nu filmarea, nu mai apare cu fata. Daca prima parea fake asta nu-mi mai pare.

Vasile D spunea...

da probabil daca ei cadrele de la matrix reloaded ...
la banii lui Patriciu faceam o copie mai reusita

Vasile D spunea...

cu cat apar mai multe versiuni cu atat este mai evidenta facatura,la prima versiune era ceva in neregula cu lumina daca mai apare si la asta ceva,ce facem scoatem versiuni pe banda pana ajungem la copia "perfecta" :D?
Si de este adevarat si de nu este pana la sfarsitul campaniei o sa vedem pe iRTV si antene acceasi imagine over and over este normal sa fie folosita figura unui minor CNA'ul a adormit ?
Este greu de spus cui ii foloseste,degeaba se freaca Patriciu pe burta, repetarea va crea un efect de bumerang este o prosteala nationala de care m-am saturat ...

Anonim spunea...

Am vazut-o. Pare al dracu de reala. Dar sincer nu vad o agresiune. Mai degraba da-te de acolo.

Anonim spunea...

Nu e pumn. Dar e contact clar. A vrut sa il impinga.

Anonim spunea...

As vrea sa am acest slow motion si pe real speed.

Dan Selaru spunea...

Daca la prima lumina era aiurea la asta lucrurile sunt mult mai coerente. Dupa cum se indoaie copilul a fost o lovitura puternica.

Dan Selaru spunea...

Tot 55 de grade sunt inclinarea maxima si acum.

Anonim spunea...

Aceleasi imagini in oglinda, pentru a da impresia ca-s din alt unghi! Nici macar nu poti sa-i spui prelucrare de imagini, e un giumbusluc marunt ca sa mai lungim discutia.

Plictisitor...

Dan Selaru spunea...

E cel putin un cadru mai larg.

Stefan A. spunea...

In vest ,tehnica video-digital profesionala face minuni azi !
Astia sint in urma ani lumina , cistiga si ei un ban cum pot !

Camil Stoenescu spunea...

nu stiu, m-a obosit povestea asta. as zice ca la cati experti in procesarea video brusc descoperim ca avem, marile studiouri de la Hollywood ar trebui sa geama de romani....

Anonim spunea...

@ camil: pai asta-i problema, ca nu-s experti - Hollyood, mai asteapta!

Prima inregistrare a fost probabil cu cadre restranse, pentru a face mai usoara "prelucrarea" si a livra mai repede "produsul" (doar nu erau sa-l faca de ras pe paturiciu, care anuntase "oroarea", nu?), asta e mai elaborata, probabil s-au uitat si la observatiile aparute dupa prima, iar ca sa para alta, si din alt unghi, au dat cadre mai largi (nu-i sigur ca si complete!) si oglindite.

Basescu e dreptaci, nu? Ceea ce inseamna ca prima inregistrare a fost cea corecta ca orientare stanga-dreapta, in asta a devenit - in premiera! - stangaci.

Cum ar fi zis Angela Similea: "Esti stangaci, dar fermecator!"

Si-uite-asa mai castiga Basescu o tura...

Anonim spunea...

eu ma tot uit pentru ca am votat basescu si chestia asta nu imi pica bine
initial am zis ca nu e facatura
acum ca e mai clara si incetinita imaginea m-am uitat din nou si pentru ca ceva nu pare in regula la coordonarea miscarilor am facut un experiment sa ii zicem ... am acoperit jumate de ecran si am lasat vizibil doar copilul si mana si m-am uitat pe repeat de 40 de ori
atat miscarea mainii cat si a copilului par nenaturale -
1.secventa se imparte in doua: lovitura si cazutul pe spate
2.in timpul loviturii capul copilului e impins de pumn intr-o parte - in cadrul urmator al cazutului copilul pare sa cada pe spate (?) ... din ce stiu eu o lovitura puternica imprima unui corp o singura miscare iar daca apare o miscare in alta directie trebuie sa vezi si o invartire ori aici secventele sunt pur si simplu lipite
3.in timpul loviturii fatza copilului devine brusc luminata fara nici o stare intermediara - daca va uitati la capul copilului in faza cazutului pe spate o sa observati exact aceeasi imagine a capului ca si inainte doar ca rotita cu fatza in sus ... numai bina de decupat si lipit
4.miscarea pumnului pare foarte nenaturala pentru pozitia in care se afla basescu si pare a fi facuta din incheietura
5.daca acoperiti jumatatea cu copilul si va uitati doar la basescu o sa vedeti o miscare de mana care mie imi pare a produce doar o impingere

concluzia mea e ca de fapt lovitul a fost lipit si s-a intamplat doar cazutul pe spate din cauza unei impingeri ... restul e o mare facatura prezentata in cel mai abject mod cu putinta si asta ma deranjeaza cel mai tare

o seara buna
maria

Anonim spunea...

"restul e o mare facatura prezentata in cel mai abject mod cu putinta si asta ma deranjeaza cel mai tare"

nu, nu mi se pare in regula nici ca cineva sa bruscheze un copil dar tot teatrul de la realitatea la care am asistat ieri mi-a intors stomacul pe dos
mi se pare foarte grav ca niste jurnalisti au intrat intr-un asemenea joc fara nici un scrupul si faptul ca proprietarul vantu si proprietarul de antene voiculescu au corput in ultimul hal "a patra putere in stat" intr-un scop care chiar pare sa functioneze
chestia asta ma ingrozeste pentru ca un rezultat pozitiv al manipularii ar legitima o gramada de nimicnicii ulterioare pentru ca "oricum merge si nu ne ia nimeni la rost"

maria

Vasile D spunea...

pe www.basesculive.ro se arata cateva ireguralitati gasite in masca gecii lui Basescu.
Nici nu mai conteaza daca inregistrarea este trucata sau nu, Basescu are o problema de moralitate.
In 6 decembrie se va da alegerea simbolica intre un politician populist care se sprijina pe popor si un politican care se sprijina pe trocuri politice.
Problema se pune in felul urmator vrem un politican mai sensibil la "popor" sau mai orientat spre trocuri politice.
6 decembrie va fi un moment de cotitura care va marca urmatoarea generatie de politicieni.

gabarelo spunea...

Vasile D.

Nu am inteles asta:

"Nici nu mai conteaza daca inregistrarea este trucata sau nu, Basescu are o problema de moralitate."

Intreb pentru ca, dupa mintea mea, nu e asa. Si mai multi au spsu ca tine (figuri ilustre, Crin, Gusa etc.)

Dan Selaru spunea...

Daca prima era dubioasa asta e mai putin. Ma mira unghiul de inclinare al copilului, trebuia sa aiba o vanataie serioasa. Pe care n-a avut-o. Unghiul de inclinare e mare dar posibil, am testat.

gabarelo spunea...

Dane,

copilul e agil, unghiul apare din incercarea copilului de a se feri, nu din cauza impactului, care a existat, dar cu totul minor.

de aia nu a avut nici o vanataie. de aia i-a si placut copilului si a ras.

trucajul exista doar pentru a accentua forta atingerii.

parerea mea.

Vasile D spunea...

@gabarelo
Deoarece nu a negat consistent in momentul in care a vazut caseta in perceptia publica va ramane "ca sa simtit cu musca pe caciula" iar acest lucru va ramane indiferent de rezultatul expertizei,iar antenele si iRTV vor insista pe aspectele care il incrimineaza.
Mai corect spus Basescu are o problema de morala in perceptia publica si neavand moguli nu va putea sa o corecteze in timp util aka 6 decembrie

Nu cred ca acesta inregistrare va influenta decisiv rezutatul final.

Dupa cuvantarea cu rechini Basescu avea momentum dar care acum l-a pierdut , dar jocul inca se joaca ...

gabarelo spunea...

Vasile D.,

Da, te inteleg, e bine ca ai precizat felul cum vezi tu.

Dar , apud Patrasconiu si Cristian Preda, Basescu nu vede bine, deci, acolo la Realitatea era normal sa fie confuz. Plus socul emotional, firesc. Pare un dur (si e!) dar are emotii. Cand esti obligat sa parezi, e mai probabil sa fii confuz.

Iar confuzia creata de filmulet cred ca, dupa decantare (cateva zile), il ajuta, nu ii cauzeaza, global vorbind. Nu aduce nimic nou privind personalitatea lui dar il arata ca tinta, premeditarea e prea evidenta.

Viorel spunea...

Dan, fara nici o suparare. Sectiunea de cometarii a blogului tau a ajuns o troaca in care PDL-ul isi da cu parearea non stop. O insiruire de osanale aduse partidului. Comentariile vis a vis de intamplarea absolut stupefianta in care este implicat personajul Basescu (presedinte nu mai poate fi numit) sunt absolut jenante.
Daca cineva poate sa spuna ca filmul asta este trucat categoric este rupt de realitate. Nu trebuie ignorate reactiile la cald ale lui lui Basescu si cele ale Robertei Anastase. In clipa de fata modul in care se incearca musamalizarea depaseste ca ridicol fapta in sine.
"Adevarul suntem noi. Voi nu intelegeti nimic."

Dan Selaru spunea...

Primul era dubios, asta nu.

echos spunea...

Daca vreti sa vedeti filmuletul cadru cu cadru:
1. Salvati-l de pe net si convertiti-l in avi
2. instalati Total Commander(ghisler.com)
3. Instalati Addon-ul AVI de pe acelasi site (addons/packer plugins/avi)
4. desfaceti filmul ca pe o arhiva, cadru cu cadru…
enjoy in “analiza”

echos spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
echos spunea...

"Daca cineva poate sa spuna ca filmul asta este trucat categoric este rupt de realitate."
Draga Viorel, de ce nu imi trimiti tu o poza, si spune-mi in ce videoclip vrei sa apari si pe ce postura... si maine iti pun pe youtube videoclipul modificat.
Daca Base a dat lovitura aia, e cel mai bun karateka in viata sau are doua coturi(anatomic vorbind) la mana dreapta

Unknown spunea...

Briciul lui Occam - "principiul conform căruia cea mai simplă explicaţie pentru un fenomen este de preferat" Wikipedia

Daca operam cu acest principiu avem un "adevar" simplu si evident - Basescu e vinovat de o agresiune impardonabila. Avem un fapt si cu asta basta. Sa vedem ce sedimenteaza din asta inconstientul colectiv si ce reactie de masa va genera. Opinia mea ca in campanie ii aduce un deserviciu. Punct.

gabhry_el spunea...

"Primul era dubios. Ăsta nu."

Mda.
În primul, Băsescu îl "loveşte" cu mâna dreaptă.

În al doilea - cu mâna stângă.

Nimic dubios!!!

:))))


Probabil este cea de-a doua lovitură de care vorbea Patriciu.
:)

bulz-al-arab spunea...

Dane, in filmul asta Basescu loveste cu STANGA. In filmul aparut ieri lovea cu DREAPTA. Ce dracu'i asta.TWIN PIKS-ul ei de treaba.

Dan Selaru spunea...

E in oglinda, unul fata de altul.

Dan Selaru spunea...

Loveste cu aceeasi mana, nu stiu cu care, personajele sunt in oglinda, habar n-am de ce nu-l foloseste iRealitatea. De acolo l-am luat. E foarte ciudat.

Gabriel spunea...

Foarte amuzant, aceeasi inregistrare, in olignda. Asta da trucaj. De fapt, nici macar trucaj nu e, e o simpla bifare a unei optiuni in orice editor video. Mare chestie. Daca bagai un CGI ceva acolo, sa sara Luke Skywalker sa-i taie mana lui Basescu mai ziceam, dar asa e doar pierdere de vreme ca sa mai batem campii pe forumuri !

Dan Selaru spunea...

E de pe aceeasi parte cu prima, cu un cadru mai larg si cu un unghi putin diferit, nenea cu sapca intoarsa se vede diferit. Nu e aceeasi filmare. Daca va apucati sa faceti propaganda va sterg fara mila.

gabarelo spunea...

Cetatene,

Mintea omeneasca e, mai mereu "carliontata". Ca si viata. E o teorie interesanta, a sistemelor complexe, departe de echilibru, care par sa sfideze legile entropiei (Prigogine).

Asa ca, eu zic ca efectul predominant va fi invers. Repet, ce a adus nou acest film? Ca Basescu poate fi violent? Se stia demult. Ca exista intr-adevar "fratia mogulilor"? Asta da, acum doar cine e orb sau pesedist nu o vede (multimi cu intersectia nevida).


Ca e trucat sau nu, e neimportant (e un pic trucat, doar aceleasi multimi de mai sus refuza sa vada pata perfect patrata de pe umarul lui Basescu) conteaza doar perceptia, felul difuzarii, premeditarea parsiva etc.

Astea raman.

Sigur, noi aici ne punem intrebari, nu toti suntem pedelei, cei care stiu raspunsurile (Viorelul de mnai sus, de ex.) sunt deranjati si de mirarile noastre. Sa ne scuze!

Anonim spunea...

Am doar doua intrebari:

1. De ce ieri a fost prezentat filmuletul cel blurat, cu imaginile inversate?

2. Daca in filmul asta totul e in slow motion, de ce miscarea bratului care loveste este totusi extrem de rapida? din pozitia initiala pana la "contactul" cu fata copilului trece practic o secunda (again, in slow motion!): in secunda 47 incepe si in secunda 48 se termina. In schimb, miscarea de retragere a bratului dupa lovire dureaza 7 secunde (incepe in secunda 48, se termina in secunda 55), ceea ce mi se pare un pic cam mult pentru cineva care nu urmareste sa atraga atentia asupra loviturii...

In rest, un singur comentariu: ziua de azi m-a convins ca trebuie sa fiu nebun sa ma intorc in tara!

S.

Dan Selaru spunea...

Nici aici nu stiu daca sunt toate frame-urile. Rezolutia e clar mai buna. Daca te uiti la prima poza se zareste un dreptunghi, marginile nu sunt drepte pentru ca l-am rotit. Am incercat figura si cu al doilea film, nu mi-a iesit.

gabhry_el spunea...

3 constatări:

1. prima dată apare clipul blurat, cum spune anonimul, mai sus

2. al doilea clip e mai clar

3. al treilea - e şi mai clar, dar e în oglindă


De ce acest crescendo psihologic?
Dacă era vorba de o filmare brută, nu trebuia dată ca atare?

Ce sens are acest joc al oglinzii?

Dacă caseta ar fi fost dată fără nici o intenţie ascunsă, n-ar fi trebui să apară o singură variantă, cea "autentică"?

Dan Selaru spunea...

Asta ma depaseste. Dar sunt doua filmari, nu una. Una a fost inversata.

echos spunea...

Nu sunt doua ! e aceasi... doar ca de ieri pana azi au avut timp sa o mai ajusteze... maine va aparea una si mai buna(HD poate?)

bulz-al-arab spunea...

Joi seara la Stancu plimba Ursu a zabovit pe ecran, vreme de 5-10 minute, un News Alert cum ca in scurt timp vom avea si alte imagini. Dupa care a disparut hotzeste, cam ca Patriciu.

Vasile D spunea...

@gabhry_el
o sa apara clipuri din ce in ce mai clare pana cand o sa vedem in reflectia camerei ochii bulbucati ai lui Patriciu super socat de urakenul lui Basescu,pe urma precum fractalii zoom dupa zoom o sa ii vedem si pe toti post martorii pnlei.
Sa mor io,la banii lui Patriciu eu nu ma multumeam cu un copil faceam un matrix si cafteam toata multimea :)
Adevarata lupta impotriva sistemului
http://www.youtube.com/watch?v=F0On9Hf7Quc

gabhry_el spunea...

:)))

Unul din cele mai pertinente comentarii.

Pongo spunea...

Dane este acelasi unghi cu aceeasi camera. Are aceeasi incadrare. Daca faci stopcadru si iti iei repere pe toate cele 3 laturi toate sunt la aceeasi distanta fata de mergine. Plus de asta ar trebui sa fie acelasi tip de obiectiv cu aceeasi deschidere(dist focala und shit) daca ar fi 2 camere.Cred ca asta flipata aparent e inainte pe conducta encodarii fata de aia de pe gardianu.

Dan Selaru spunea...

O sa ma mai uit.

Anonim spunea...

Nu mi-am dat seama pana acum cati paranoici latenti sunt in Romania. Multumesc mogullior si lui Basescu pentru aceasta revelatie

Anonim spunea...

Poti sa faci o cariera frumoasa in OTV amice Ai talent. Doua cehestiinu stii : ca orice analiza a unui film se face pe camera si caseta originala. Si ca Felix Tataru are si el o caseta dar o tine ascunsa. Sigur insa ca de foame poti sa scrii orice. Desfa si tu in frame-uri ca tot n-ai ce face. Bafta

Vali spunea...

Daca basescu purta bocanci de miner cu care ii zbura copilului dintii ar fi "dat dovada de inalt spirit civic".

Anonim spunea...

acum basescu da cu mana STANGA, in trucajul celalalt da cu DREAPTA. nu exista flip flop flap flap, ori da cu STANGA ori cu DREAPTA, oricum si asta e tot trucat

Anonim spunea...

Senzatia mea este ca se pleaca de la o pozitie gresita: l-a lovit, sau nu l-a lovit?
Cred ca problema reala e totusi alta: CE A CAUTAT UN MINOR PE SCENA UNEI MANIFESTARI POLITICE? CINE L-A DUS ACOLO? DE CE L-AU ACCEPTAT ORGANIZATORII?

spiritultimpului spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Viorel spunea...

..."Nu stiu de unde aveti acest film. Este o intamplare reala pe care incerc sa o uit. Intentia a fost aceea de a departa acel copil de femeia disperata care incerca sa-mi spuna ceva. Reactia copilului a fost insa una exagerata, probabil s-a speriat de gestul meu, iar acum totul pare o lovitura brutala. I-am cerut scuze copilului si celor care il insoteau pentru gestul acela, care acum, urmarind imaginile, pare absolut odios penstru un barbat si mai ales pentru functia pe care o detin acum."
Sa va amintesc ce a raspuns la cald onor presidentul?
Halal staff are. Parearea mea ca pe mana lui va pierde.

John Galt spunea...

In 45 daca cineva striga heil hitler merita mai mult decat o palma. Azi e puscarie. De fapt, Socialism=nazism


Mie imi convine scandalul din ultimele luni. Ies la suprafata toate mizeriile adunate in zeci de ani. Asta e singurul motiv pentru care il votez.