duminică, 29 noiembrie 2009

Autocenzură urmată de cenzură sau Bute vs. Andrade

Pentru că mi-am dat seama că mă autocenzurez am hotărât să vă cenzurez şi pe voi. Până după alegeri.

Am decis cu cine votez. Şi nu cred că mai poate cineva să-mi schimbe opţiunea. Inclusiv dezbaterile şi toate întâmplările care vor urma. Ştiu că au fost cititori oneşti care mi-au reproşat delăsarea în respectarea regulilor comentariilor. Îmi cer scuze. Dar am vrut să văd care din cele două tabere nu le respectă. Şi am văzut.

Dialogul este singura cale de a merge înainte. Dialogul civilizat. Cine nu e capabil să-l poarte nu merită să participe la luarea deciziilor care mă afectează pe mine, familia mea, prietenii mei şi, în general, soarta cetăţii.

Pe parcursul zilei de ieri, pentru mine, unul dintre candidaţii la Preşedinţie a fost făcut KO. La fel ca Librado Andrade. Primul pumn, cel care l-a pus prima dată la pământ, i-a fost dat de adversar iar cel de-al doilea, cel fatal, a fost încasat din cauză că mă crede prost, nu el, ci staff-ul său de campanie.

N-am să fac campanie alesului meu pentru că nu merită. Până atunci să ne bucurăm de victoria lui Bute.



PS Regulile comentariilor sunt aici, încălcarea lor se pedepseşte cu ştergerea fără avertisment. Nu sunt ziarist, n-am legătură cu mogulii sau partidele.

19 comentarii:

Camil Stoenescu spunea...

bravo Lucian. boxul este o îndeletnicire pașnică și nobilă față de ceea ce se întâmplă în peisajul politic autohton. oricum, e duminică și e soare afară, politica mai poate să se ducă naibii pentru o zi măcar

parvan spunea...

Andrade nu a fost facut KO, uita-te atent la reluare se va demonstra in curand si de catre "experti". Numaratoarea arbitrului a fost trucata, viteza numerelor pe secunda este halucinanta. Grimasa lui Andrade si aparenta lui aplecare e doar un gest "firesc" ce va fi glorificata in cantece de petrecere de catre "adevaratul arbitru".

:(

Anonim spunea...

Cred că putem afirma fără să greşim că şi-a tras singur un pumn. Sinucidere, e cuvîntul mai potrivit. Acele secvenţe cu bîlbîiala lui nătîngă au fost, am impresia, mai puternice decît filmuleţul. Cel puţin pentru nehotărîţii cu ceva carte. Vezi şi http://teaca.wordpress.com/2009/11/29/o-sinucidere-in-direct/

Jean Valjean spunea...

Eleganta parbola, bravo Dane !

Anonim spunea...

ce vrei sa spui? cine te crede prost? si cine a fost facut KO?

Anonim spunea...

@parvan: tu ce meci ai vazut? barbosul de-abia respira, ce aparenta aplecare vezi tu? dar declaratia lui Andrade, ca a vrut sa se ridice dar n-a mai putut, nu-ti spune nimic? ooof, mare e gradina Domnului...

Dan Selaru spunea...

Hotararea mea nu are nicio legatura cu filmuletul. Si am spus ca nu fac propaganda.

Frobenius spunea...

Domnule, zau asa, v-a sunat si pe dumneavoastra "stafu'" si v-a luat de prost? Acesta-i motiv de suparare?
Sa socotim putin (aritmetica, nu altceva): sint doi care trebuie sa-mparta, e rost de o "fractie". Vine unul, mai iute, si baga 80 de milioane la numitor. Ce IQ ar trebui sa puna contracandidatul la numarator ca sa nu iasa "prost"? Si de unde sa-l ia, bietul om? E mai la indemina sa considere "fractia" asa cum i se arata. Si mai "natural".
Decit sa ne suparam mai bine ii ajutam pe amindoi. Echilibram "fractia".

Vasile D spunea...

in mod normal ar trebui ca un candidat sa il faca KO pe celalalt...

Dan Selaru spunea...

Alegerile nu se castiga, se pierd. Churchill

Francesco spunea...

Refuzul de a participa la un dialog, inclusiv sub forma de dezbatere intre candidati este un auto-upercut. Cel care refuza dialogul isi spune ca nu se coboara la nivelul adversarului sau, dar de fapt refuza sa discute cu cealalta parte de Romanie care ar vrea sa-i puna niste intrebari.

Vasile D spunea...

Super tare :)

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6582169-video-mircea-geoana-refuzat-dezbaterile-televizate-alegerile-pentru-primaria-capitalei-2004-mitica-dragomir-fraier-daca-venea-lua-locul-3.htm

Vasile D spunea...

se pare ca poti fi facut KO si fara sa te bata adversarul :P
http://catavencu.ro/mazare_s_a_facut_varza_cu_carne-11427.html

niku_elektriku spunea...

dom' dane, lastzi'o'ncolo de galeata !
parc'ar fi ezzistat f'un singur minutzel pericolu' ca mata sa votezi cu base...

parvan spunea...

Vasile D: "in mod normal ar trebui ca un candidat sa il faca KO pe celalalt" asta-i adevarat... dar unii candidati au preferat sa-si arate vitejia fata de crainici .... si s-a impiedicat de-un microfon cand sa intre in ring.

Anonim: Am vazut mai multe meciuri :) . Am vazut si declaratia acelui Andrade. Mexicanul e om de onoare si cu viitor in sportul de-l practica.

Bilbofil spunea...

Mai intii, as vrea sa cred ca lupta pentru presedintia Romaniei nu este un divertisment pentru cetatenii Romaniei, in orice caz nu pentru cei care incearca sa fie responsabili. Un meci de box este un spectacol care se termina la finalul ultimei reprize, dupa care fiecare o ia de la capat.

Campania electorala este dansul nuptial care precede o imperechere de cinci ani. Ar fi bine ca dupa consumarea actului, cetatenii Romaniei sa nu se simta violati.

As mai face o mentiune legata tot de box. Un KO se constata in ring. Jocul inceteaza imediat si cel ramas in picioare este recunoscut pe loc invingator. Lovitura de duminica, oricare ar cea la care te referi, nu l-a scos din lupta pe niciunul dintre combatanti. acestia au ramas in ring si multe lucruri se pot intimpla pina in runda finala inclusiv. Mai important, victoria o stabileste in continuare votul arbitrilor, vot care depinde de competenta si de corectitudinea lor.

Indiferent ce s-a intimplat in sufletul tau, "federatia" de profil - Curtea Constitutionala - inca nu a validat un invingator.

In rest, aici sint pe (sub)domeniul tau si ma inclin in fata dorintei tale. De altfel, linistea este preferabila scandalului, daca nu este ea insasi scandaloasa.

Cu acordul tau, adaug textul unui pastor anti-iudeu si anticomunist devenit anti-nazist, Martin Niemöller (tradus dupa versiunea preferata de autor, pe care Wikipedia o are doar in engleza):

"Au venit mai intii dupa comunisti, si nu mi-am ridicat glasul — pentru ca nu eram comunist;
Au venit apoi dupa sindicalisti, si nu mi-am ridicat glasul — pentru ca nu eram sindicalist;
Au venit apoi dupa evrei, si nu mi-am ridicat glasul — pentru ca nu eram evreu;
Au venit apoi dupa mine — si nu mai era nimeni care sa isi ridice glasul pentru mine."

Dan Selaru spunea...

Unii se simt cu musca pe caciula.

hate spunea...

Recititi-va primele postari si intrebati-va ce s-a intamplat cu spiritul blogului.

Cosmin spunea...

Intre un mitocan care plezneste un copil si un diplomat in spatele caruia vom fi plezniti toti, nu pentru 5, ci pentru 15-20 de ani, prefer mitocanul...
P.S. V-ati gandit careva ca nu mai avem Senat...?