vineri, 8 ianuarie 2010

Vineri, zi dramatică pentru Bugetul României

Religia noastră ortodoxă face din miercuri şi vineri zile de adâncă durere pentru bugetul naţional. Durerea vine din posturile religioase. În aceste zile, noi, poporul vicios şi iraţional mâncătoriu de produse de fast-food, carne, dulciuri şi alte lucruri la care orice subnutriţionist responsabil s-ar uita cu adâncă indignare, suntem afurisiţi să nu aducem prinos bugetului naţional prin noua taxă pe viciul înfulecării.

Cu adâncă smerenie, spre binele bugetului, cer dezlegare perpetuă pentru întreg poporul român de la Preafericitul Daniel de la respectarea posturilor religioase, măcar până la sfârşitul cel din urmă al crizei. Că călători suntem spre "modernizare şi reformă a Statului" şi din buget multe biserici se ctitoresc.

Aşa să-l ajutăm pe Vlădescu şi să-l slăvim pe antemergătoriul lui, Pogea, că mult o să-l regretăm pe întâi stătătorul de forfetar. Să ne-ndopăm, că aşa reforma o s-o facem, în vecii vecilor. Amin.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Sebastian Vlădescu, spune că pensiile sunt plafonate, în condiţiile în care menţinerea pensiilor mici creşte rata mortalităţii în rândul beneficiarilor. Acest lucru este benefic pentru buget pentru că mor mai mulţi pensionari cu pensii mici decât cei cu pensii mai mari. Pentru că numărul acestora se apreciază, creşte şi suma colectată din aplicarea impozitului asupra pensiilor mai mari de 1.000 de lei. "E un fapt foarte trist. Ies din sistem mai mulţi pensionari cu pensii mici decât pensionari cu pensii mari. Aşa că, în mod logic, rămân mai mulţi pensionari cu pensii mari şi creşte suma pe care o colectăm de la aceştia".
(Sursa - Gandul 10.01.2010)

Anonim spunea...

(Am gresit data - azi suntem abia in 8 Ianuarie).
Pe scurt, la modernizarea statului, pe linga curba de sacrificiu pentru cadrele didactice si reforma morala EBA & Prigoana, mai trecem si solutia finala pentru pensionari.
Aferim.

Camil Stoenescu spunea...

pe vremea fanarioților era fumăritul, acum taxele încearcă să se „adapteze” noilor tendințe culinaro-gastrice. noroc cu religia și cucernicia aferentă. ortodoxia salvează românia

Viorel spunea...

Vad ca actualii guvernanti cauta noi "tinte" de impozitat.
Nimeni nu discuta cum sa se eficientizeze colectarea actualelor taxe si impozite.
Nimeni nu discuta cum facem sa recuperam sumele datorate de marii datornici.
Cred ca s-a ajuns la un calcul cinic bazat pe un sondaj social/psihologic:
Cine isi plateste la zi taxele?
"Bizonul" de rand.
Pe ala il jupuim.
Ma uitam zilele trecute la amaratii aia care stateau la cozi pe la administatiile financiare, inca din prima zi, sa-si plateasca taxele si impozitele.
Ne meritam soarta.

Bogdan Glavan spunea...

Tin-te de pamflete si poate o sa ajungi si tu intr-o zi ca Dan Popa!
Chiar e misto.

Dan Selaru spunea...

Cum ca Dan Popa? :-)

B spunea...

Patron, vanat de rude si ce autoritati ca sa il scuture de bani :))