miercuri, 17 februarie 2010

Băieţii ăştia e nebuni la cap

Se pare că în faţa primarului "care este" nimeni nu mai poate face faţă. Se dezertează pe capete, alaltăieri Năstase, ieri Nea Nelu. Amândoi alfabetizaţi. Sprijinul în favoarea lui Geoană acordat de Vanghelie pare hotărâtor.

Şi dacă Vanghelie reuşeşte şi, cu îngăduinţa lui Geoană sau prin şantaj, acaparează tot partidul? Părea o glumă dar începe să nu mai fie. Pur şi simplu conduce la mafiotizarea partidului cu cele mai multe voturi din România, anul trecut era la guvernare.

Mentalitatea PSD-ului o ştiam dar faptul că s-a ajuns la jurăminte pe Biblie mă depăşeşte. Într-un partid social-democrat?

Plecarea lui Năstase nu e o dramă dar eliminarea lui Nea Nelu este. Am fost şi rămân un adversar al acestuia dar, de multe ori, a reuşit să păstreze un echilibru în lumea lor comunistă. Cine l-a temperat pe Năstase? Părăsirea corăbiei în mâinile lui Geoană, pilotat de Vanghelie, este o tragedie. Cu personaje ca Copilul Minune (ştiu, asta e situaţia) promovate de Vanghelie nu mai ajungem niciunde, e pus să facă politici publice. Astea sunt elitele partidului?

Până acum erau hoţi dar aveau măcar gulerele albe, erau alfabetizaţi, acum sunt interlopi de-a binelea.

Oricine, numai Geoană nu. Victoria lui Geoană înseamnă distrugerea partidului. Între ticăloşie şi prostie aleg prostia. Între ticăloşi îl aleg pe cel mai cultivat.

"Opriţi grătarele. Vorbeşte domnul Geoană" - Marian Vanghelie

Asta e doctrina noului partid.

29 de comentarii:

Unknown spunea...

cind va ziceam ca oricine numai psd nu... n-ati vrut sa ma credeti.

bine... nici astialalti nu e mai breji

Anonim spunea...

pai dacaConcurenta (PDL) a reusit asa de bine prin manelism, marlanism (Basescu) si analfabetism (EBA) de ce sa nu mearga si pesedeaua pe aceeasi cale.
de ce sa ne mai amagim? asta e poporu.

Dan Selaru spunea...

Avertizez ca daca incep injuraturile blochez comentariile. Oare chiar asa e, asta e poporul?

Droid04 spunea...

De ce e asta un lucru rau? Vanghelie este un tip destept. Necultivat, necitit, cu 10 clase (sau cate o avea) dar este destept. Asta nu puteti sa o contestati. Si sincer nu cred ca el trage sforile in PSD. El este doar un executant, un "middle management"... sunt sigur ca in spatele lui si al lui Geoana sunt altii care nu doresc lumina reflectoarelor....
Deci din nou, poate ca asta este un lucru bun...

Anonim spunea...

@Droid: Vanghelie tip destept?? Ne poti spune si noua pls ce anume il face pe Vanghelie destept?
Despre PSD oricine cu putin discermant si minim 10 clase nu poate avea o parere buna. Acum insa lucrurile se duc la extrem. Nu e suficient ca toate merg pe un trend descendent, acum trebuie sa ridicam incultura la grad de conducere. Idiotizarea Romaniei a inceput! Scapa cine poate!

Smaranda spunea...

Marian Vanghelie mie mereu mi-a amintit de Ceauşescu. Acelaşi aluat uman, aş zice eu. Doar epocile le sînt diferite.

Anonim spunea...

""Habar n-am dacă Traian Băsescu a câştigat cinstit, eu cred că da. Dar se pune întrebarea "La ce ne-a folosit?". Ce urmează? Dacă Silviu Brucan avea dreptate se vota raţional, cine are soluţia ăla câştigă. Nu e cazul.""
….
""Nu-mi face nicio plăcere Mircea Geoană, dimpotrivă, dar de voie de nevoie avea o soluţie pe care Traian Băsescu n-o are. Şi trebuie s-o găsească. Şi să-l cităm pe Napoleon "În politică, prostia nu e un handicap.", Geoană nu era înconjurat de oameni fără personalitate.""
.
.
.
"Oricine, numai Geoană nu. Victoria lui Geoană înseamnă distrugerea partidului. Între ticăloşie şi prostie aleg prostia. Între ticăloşi îl aleg pe cel mai cultivat.""
De presedinte al Romaniei era bun...

Anonim spunea...

Dar ce e de mirare ??? Nu cumva ati uitat ca Vanghelie, acum vreun an sau doi declara ca obiectivul (sau visul, ma rog) sau este sa conduca PSD ? Si oficial bineinteles.... Va dati seama cat se apropie Vanghelie de acest vis, daca castiga Geoana ? Oricum, e jenant, foarte jenant cum a ajuns Geoana sa se bazeze pe Vanghelie. Daca castiga, e atat de naiv (a cam dovetit asta) ca o sa se poata debarasa cumva de influenta lui Vanghelie ???

Dan Selaru spunea...

@tog
Între ticăloşie şi prostie aleg prostia. Între ticăloşi îl aleg pe cel mai cultivat.

Pongo spunea...

"acum sunt interlopi de-a binelea.": sunt interlopi de mana a doua. Aia de mana intai sunt in alta parte. E interesant de vazut cum se va mentine partidul asta in existenta, sub ce forma, si mai ales, cine va ramane. S-ar putea ca pretentia de reformator a domnului Geoana sa se realizeze sub o forma neasteptata. Vorba aia: be careful what you wish....

Anonim spunea...

Gand la gand cu bucurie: http://www.reportervirtual.ro/2010/02/eminenta-maronie.html. Salutari cordiale!

Anonim spunea...

si nu inteleg care e paguba daca dispare PSD-ul. paguba-n ciuperci. cea mai mare Mafie din Romania a fost de la PSD. eu unul imi doresc sa castige Geoana cu Vanghelie EXACT ptr ca asta va insemna distrugerea PSD. totusi nu inteleg de ce autorul blogului spune ORICINe dar nu Geoana in timp ce ii facea campanie electorala acum cateva luni TOCMAI lui Geoana.

Anonim spunea...

Vanghelie nu este destept. Este un personaj cu insticte animalice de supravietuire. Pofta de putere si procesul de accedere la putere nu tin de inteligenta, tin de abilitate si de cinism. Ganditi-va la dictatorii mai vechi si mai noi si cum au acces ei la putere, ce au facut pentru asta (unii si-au ucis pe fata in mod oribil adversarii politici, ganditi-va la celebra scena cu Sadam Husein la intrunirea partidului sau de stanga cu membri partidului ridicati din sala si arestati, impuscati afara si... totul filmat). Cel mai de temut sunt oamenii ca si Vannghelie care ocupa exact atat spatiu (public) cat sunt lasati!

Dan Selaru spunea...

Eu nu i-am facut campanie lui Geoana. Eu nu i-am facut campanie lui Basescu. Numarul de critici la adresa lui Geoana e mai mare decat cele aduse lui Basescu.

Plus ca sunt doua lucruri diferite. Iar problema este ca nu mai ramane opozitie in tara asta. Ori asta e un atac la democratie. Dar pe voi la PDL nu va intereseaza subiectul asta.

Anna spunea...

Pai asta era principala problema daca iesea Geoana presedinte: Vanghelie presidente de partid, Voicu la interne, white collar crime gen Nastase inlocuit cu blue collar crime gen interlopii din craiova. Adica clanurile interlope ar fi ajuns sefi pe politie.

Deci it's a race to the bottom, cum bine zicea cineva, nu se mai pune problema de reforme si mers inainte, ci de incetinit pasii cu care am luat-o inapoi. La capitolul governance.

Lars spunea...

Pentru anonimul de mai sus: sunt nevoit sa-i iau apararea d-lui Selaru. Nu i-a facut absolut deloc campanie lui Geoana. Daca a semnalat excesele lui Basescu asta nu inseamna ca i-a facut campanie adversarului sau.
Eu de exemplu consider ca Basescu este una din marile erori ale sistemului politic romanesc, un populist ordinar a carui politici au implicatii grave pe termen mediu/lung dar IN ACELASI TIMP cred ca Geoana e un prostanac putin dus de acasa. Vezi vreo contradictie logica aici ?
Nu, daca nu tin cu Steaua nu inseamna obligatoriu ca tin cu Dinamo... (asta pe intelesul multor fani ai lui Basescu care confunda politica cu stadionul...)

Anonim spunea...

@smaranda: Vanghelie e de meserie pantofar :D. Seamana izbitor cu Ceausescu.

Cu Vanghelie la butoanele PSD, exista riscul sa ajunga si la butoanele tarii. De neamul-asta-prost nu am mai scapa nici in 25 ani ...

Adrian Teacă spunea...

E de preferat un ticălos cultivat unui sfertodoct viclean şi agresiv? Goebels sau Hitler? Troţki sau Stalin? Maurer sau Ceauşescu? Năstase sau Băsescu? Am mai scris http://teaca.wordpress.com/2010/02/17/sarantocii-de-dreapta/

Deceneu spunea...

@Dan Selaru - "Între ticăloşie şi prostie aleg prostia. Între ticăloşi îl aleg pe cel mai cultivat."
Cu prima afirmatie sunt de acord.
Cu a doua impotriva.

Un ticalos inteligent "isi frange gatul" mai dificil decat unul prost, asa ca e greu de schimbat.

Referitor la Basescu-Geoana presedinte.
De ce Geoana era mai bun decat Basescu?
Pentru ca Geoana statea in in limitele constitutionale si lasa partidele sa guverneze, pe cand Basescu vrea sa le faca pe toate si le face prost, si al doilea argument Geoana a practicat ceva diplomatie.
Nu o fi el mare diplomat, dar nu nici nu facea atatea gafe ca Basescu, si nu ar fi fost tinut la distanta de cancelarile occidentale.

Anonim spunea...

olalala cate pasiuni :) nu sunt fan al lui Basescu, am facut si eu ce au facut si altii - am votat ceea ce eu am considerat raul cel mai mic. geoana este nedescris de prost iar de Vanghelie este o insulta ca trebuie sa il comentam. Dane, ce opozitie face PSD? una e opozitia la care presupun ca te referi si alta este sabotarea din Parlament.

Anonim spunea...

Dane poftim mostra de ''opozitie'' a la PSD: micul Titulescu se lauda in public ca a vrut sa il bata pe Boc. alta mostra de la PNL: Obama se jura ca va distruge PDL. strasnica Opozitie avem :)

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Dan Selaru spunea...

Mai asumati-va si cuvintele. Nu permit oricarui anonim sa ma faca "de-al lor".

Consonant spunea...

"Între ticăloşie şi prostie aleg prostia. Între ticăloşi îl aleg pe cel mai cultivat."

Vreti sa-mi dati inca un motiv de dezamagire, domnule Selaru. Eu merg pe proverbul romanesc: decat cu un prost la castig, mai bine cu un destept la paguba.

(Scuze, imi este dificil sa utilizez semnele diacritice).

Ciprian spunea...

Dane, nu inteleg de ce trebuie plins pe umarul PSD doar pt ca trebuie sa existe opozitie.
Uno, avem doar o farsa de clasa politica, partide la fel.
Secundo, daca tot e sa alegem rele mai mici, sa vedem ce-am putea face cu (la limita) frecventabilii PNL si PDL
Terzo, de ce social democratia azi (si politica in general daca vrei) trebuie sa fie incompatibila cu morala crestina
PS sorry de diacritice

Vaca Verde spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

citez din acelasi Vanghelie "Am bani, acum vreau putere".
Se pare ca o are deja.

Logosfera spunea...

Intre ticalosie si prostie alegi prostia. Corect. Deci, dintre ticalosi trebuie sa-l alegi pe cel mai prost.
L-am sustinut pe Geoana si la alegerile generale: http://www.logosfera.ro/2009/11/votati-prostanacul/
Din aceleasi motive.
Geoana, presedinte PSD!!!!! Asta e sansa ca PSD-ul sa urmeze PNT-ul acolo unde-i este locul... intr-un colt uitat al istoriei.

John Galt spunea...

Dan, nu vrei sa pui si tu un pariu?

Pana acum cotele sunt de 2 la 1 pentru, casele inca sunt deschise. Eu am zis chestia asta de vro 2 ani, atunci radeau toti. Azi nu mai rade nimeni.

:D