vineri, 5 februarie 2010

Nedreptatea ca instituţie

ANI l-a anchetat pe Dinescu şi a descoperit că agricultura e incompatibilă cu CNSAS. Aşa e legea, să plece. Dar, nu ar trebui să existe niciun "dar" dar există, respectul legii în România e facultativ.

Dacă Dinescu nu a respectat legea trebuie să plătească. Dar cine plăteşte pentru nerespectarea legii care mărea salariile profesorilor cu 50 de procente?

Cine e responsabil că în legea salarizării unice acelaşi post şi aceeaşi vechime presupun o salarizare diferită?

Cine plăteşte faptul că principiul contributivităţii nu este respectat în legea pensiilor?

Cetăţenii sunt obligaţi să respecte legea. Dar Statul nu este.

Cine plăteşte pentru că un cetăţean cu o sentinţă definitivă şi irevocabilă de punere în posesie trebuie să obţină o altă sentinţă irevocabilă care să spună că prima sentinţă trebuie pusă în practică?

În România nedreptatea a devenit o instituţie patronată de Stat, prin legi strâmbe şi Justiţie şchioapă.

14 comentarii:

Camil Stoenescu spunea...

este o caracteristică a statelor puțin „așezate”, eufesmistic vorbind, ca justiția să dea sentințe diferite în circumstanțe similare. în cazul românesc, mă îndoiesc că există instituție mai disprețuită decât cea a Min. Justiției. Ministerul Glumelor Proaste, mai degrabă

Frobenius spunea...

ANI este o institutie "de stat". A descoperit incompatibilitatea atunci cind "statul" a avut chef de descoperiri. Daca nu avea "statul" chef, raminea ca si pina acum.
Statul este si a fost atotputernic. In epoci trecute cetateanul era "supus", supus roman, supus austriac, etc. Supus statului. Expresia s-a pierdut, semnificatia nu.
Nu ar trebui sa comentati si nici sa va faceti iluzii. Statul s-ar putea supara. Si dumneavoastra sinteti un "supus". Si asa veti fi cit timp va exista statul. Rolul dumneavoastra este sa taceti si sa respectati statul.
Altfel, asa cum spunea un exemplar om "de stat" (intr-un anumit context, e drept, dar cu semnificatii mai adinci), daca nu poti da statului inca macar 500 de euro atunci nu meriti sa existi.

Anonim spunea...

Daca si iarasi daca.
Ei bine, daca Dinescu e in incompatibilitate trebuie sa raspunda/plateasca. Nu trebuie sa fie trecuta cu vederea doar pentru ca s-au facut si alte greseli. In felul asta nu vom mai rezolva nimic.

Dan Selaru spunea...

Dinescu nu este subiectul articolului. Sa plateasca.

Stefan A. spunea...

Banana Republic ! Atit in teorie cit si in practica . Sa nu disperam , acest statut va fi aparat cu rachete americane !

parvan spunea...

Nu e o institutie. E doar o practica generalizata intretinuta premeditat.

Dan Selaru spunea...

Pai cam asta inseamna institutie.

Anonim spunea...

Pai s-o reglementama atunci.

Deceneu spunea...

@anonim - "Pai s-o reglementama atunci."

Art 1
O sentinta definitiva si executorie, care nu a fost pusa in aplicare in termen de 60 de zile, atrage demiterea disciplinara a ministrului(lor), si a secretarilor de stat, responsabili de domeniu in care este aplicabila decizia.
Art 2
Cei demisi nu mai pot ocupa functii publice pe o perioada de 5 ani.

Anonim spunea...

nu-i chiar asa ...
au existat destule hotariri in justitie impotriva statului ...
vezi recenta repunere in functii a sefilor demisi de Boc de la deconcertate ...
pentru punerea in practica a unei sentinte judeciare exista executori judecatoresti ...
marirea lefurilor profesorilor s-a facut printr-o HG/OUG ... deci foarte simplu, s-a dat o alta OUG care o anula pe prima ...
aici nu e vorba de nerespectarea legii ...
intrebarea e de ce raspunde/plateste "statul",
adica de cele mai multe ori noi,
cetatenii, pentru greseli/ilegalitati ale unor personaje aflate conjunctural la putere ?

Dromichaetes spunea...

Bine gasita formularea asta: "În România nedreptatea a devenit o instituţie patronată de Stat"

Dan Selaru spunea...

Cristi, asta a ajuns.

Anonim spunea...

Corect!Dar Dinescu trebuie apreciat pentru ce a făcut bun în trecut,nu pentru ce reprezintă acum,un fel de „Shakespeare in love”al mogulului Vântu.Mai ales că are și cinismul să declare că este persecutat de Băsescu sau de procurorii lui Băsescu pentru că el,Dinescu,nu încalcă legea subtil ca alții,ci la lumina zilei-și ar trebui să i se permită acest lucru pentru că,nu-i așa,unul e Dinescu în țara asta!Care Băsescu în plus,este și incult,pentru că nu știe pe dinafară sute de poezii din Rilke,așa cum le știe Vântu sau,poate, Băhăian,acest Mecena al zilelor noastre,dar care n-a avut inspirația să-și tragă și el o televiziune de știri la care să-i angajeze pe bani buni pe „Tănase și Dinescu”-cea mai liberă emisiune din Univers!

Dan Selaru spunea...

Era in plina ilegalitate si cand il sprijinea pe Dinescu.