marți, 2 februarie 2010

Reforma Statului

Aseară am aflat că Directorul Adjunct APIA Hunedoara e reţinut în Irlanda ca fiind suspect de crimă. Vicepreşedinte PDL al organizaţiei locale. Asta vine la o zi după circul Bercea Mondialu, înrudirea cu familia prezidenţială.

Să ne aducem aminte de Don Costel, Costel Iancu, care a sechestrat persoane, i-a legat cu lanţuri, i-a torturat. Şi care a ajuns în Guvern din partea aceluiaşi partid. Şi-a început cariera în PNL.

Dar asta nu e tot, "de dragul PDL" a fost înjunghiată o gardă de corp a unui deputat, şi el dubios.

Sile Pietroi, alt personaj dubios, este legat de Răzvan Murgeanu, şef PDL Sector 1.

La Galaţi, un alt interlop, Marian Ivan, membru PDL, a fost ucis într-o luptă între clanuri. Andrei Lişinschi, închis pentru furt, a candidat din partea PDL la Primăria Galaţi. Acolo toţi candidaţii par legaţi de lumea interlopă.

Nu mai spun de apariţia lui Traian Băsescu în prezenţa lui Doru Măgaru sau a lui Bercea Mondialu.

Cum s-a ajuns aici? Nici restul partidelor nu sunt în altă situaţie dar PDL e la putere şi politica de cadre, dacă există aşa ceva, a PDL pare cea mai permisivă. Procesul electoral a fost în jumătate din numărul judeţelor influenţat de clanuri interlope. Ce reformă a Statului visează Patapievici? Despre ce vorbim noi în România? Ce doctrină? Ce siglă? Ne pierdem vremea. Ne batem joc de noi înşine când ascultăm cuvintele "reforma Statului".

Bietul Cristian Preda. Biata Monica Macovei.

Avertizez că am să şterg orice comentariu injurios. N-am să las violenţa, chiar doar verbală, să invadeze şi acest spaţiu.

PS Roşia Montană mai aşteaptă o zi.

19 comentarii:

horia spunea...

„Bietul Cristian Preda. Biata Monica Macovei.”

Nici ei nu sunt imaculaţi. Primul nu e prost iar cealaltă e procuroare la bază. Ştie cum se fac şi se desfac lucrurile.

Camil Stoenescu spunea...

păi ce să-i faci, acolo se adună „spuma” României. în cadrele de partid - în cazul de față PDL, ce pare supus unei inflații de valori în ultima vreme...
Mult-pomenita reformă a statului începe mereu cu alții și se termină înainte de a începe, oricum.

daniel cazangiu spunea...

:-))

tot despre reforma statului am scris si eu pe blog, dar din alta perspectiva.

si acum constat ca nu sunt singurul.

concluzia este ca avem niste conducatori, sa ne traisca bine!

Adrian Teacă spunea...

"Reforma statului", Dane, a demarat cu o minciună: aceea că nu am avea nevoie de două camere ale Parlamentului, deşi UE recomandă tuturor statelor membre să aibă şi o cameră pentru reprezentanţii regiunilor! Care regiuni la noi încă nu există.De aici trebuia să înceapă reforma. Noi am început cu fundul, ca să aibă El Capitan ce trăncăni în campanie. Am mai scris http://teaca.wordpress.com/2010/02/01/tacerea-carnasierului/

Anonim spunea...

Dane, macar nu se apara intre ei pe fata. In timpul PSD ti-ai fi imaginat vreo condamnare cu executare pt vreun primar important pt mita ?

Anonim spunea...

D-le Selaru,

e dreptul oricui sa scrie prostii, nu faceti exceptie. Am aflat cu aceasta ocazie ca PDL e partidul interlopilor si al hotilor. Inteligent (asta ca sa nu spuneti ca nu va laud, desi pentru oamenii inteligenti e evident ca e vorba de o ironie).

In rest, cred ca falimentul, moral si financiar, e destula rasplata pentru astfel de texte. Tot inainte, sunteti aproape!

Anonim spunea...

O vorba despre sintagma "familia prezidentiala" (lipsa de inteligenta, dar cu un aer de ticalosie).

Nu exista asa ceva in regimurile republicane, mai ales in cele democratice cu atat mai mult. Doar monarhiile si sistemul nobiliar recunosc "familii" cu obligatii de stadard social. In rest, fiecare e matur si responsabil.

Unknown spunea...

mmmda...asta este, din pacate PDL are o structura de functionare de tip mafiot. In toate judetele vei gasi la conducerea de fatada, dar mai ales la cea din umbra, tot felul de personaje dubioase care au un mod de gandire si actiune de tip mafiot!
Eu ii dau domnului Basescu beneficiul de greseala neintentionata si cred ca dl. Basescu a mers pe ideea ,,scopul scuza mijloacele" in sensul ca ma folosesc de ei ca sa iau puterea pentru a face lucruri bune, dupa care ii abandonez!
Din pacate insa a scapat controlul si imi este teama ca a iesit invers: interlopii l-au folosit pe dl. Basescu !!!!
Astfel incat cu PDL la putere riscul este urias de a deveni un stat cu structuri mafiote!!

HUB spunea...

Domnule Selaru, de majoritatea acestor lucruri, daca nu chiar toate, se stia dinainte de alegeri. Daca poporul suveran a decis ca astia sa ne reformeze statul, cine suntem noi sa facem ceva pe vointa lui?

In alta ordine de idei, ma gandesc cu nostalgie la mogulii asociati celeilalte tabere (Patriciu, Vantu, Voiculescu etc). Chiar de ar fi adevarat tot ce se spunea despre ei, as prefera oricand ca ca Guvernul sa fie "influentat" de indivizi ca acestia decat de indivizi ca Bercea Mondialul sau Sile Pietroi.

Anonim spunea...

Si nu stiti nimic, doar varfuri de iceberg.

http://jurnaldedambovita.artpress.ro/jdb_articol--Dosar_penal_pentru__primarul_pistolar_,1278.html

In Dambovita, primarii PDL ai comunelor efectiv HAITUIESC. E posibil ca in 2009 sa faci, nu politie politica, ci tortura!?!?? Doar pentru ca unii au votat altfel acum o luna?!!??

Asadar in Hulubesti, PDL-istii se joaca cu pusca si pun catarea pe psdisti (vezi confirmarea politiei din linkul de mai sus).

In Tartasesti e binecunoscut cel mai bataus primar al tarii (vezi Google: primar bataus Tartasesti), PDList de frunte, simbol.

DAR. Tot in Dambovita, in Targoviste, primarul PDL-ist Boriga a apelat la atentie! Ghenosu! (cunoscut interlop local), ca sa aduca toti tiganii la vot pentru Basescu. Oamenii au fost scosi cu forta din case din cartierele tiganesti si dusi cu teroare la vot. Doar cautati Ghenosu pe Google! Merita! ca sa vedeti ce agent electoral foloseste PDL.

In fine, feude si politici de evul mediu.

Anonim spunea...

Revedeti injuraturile Presedintelui CJ Maramures, ale Primarului din Tg Mures, cele cu ”ciocu mic..”, biciul lui Boc impotriva parlamentarilor,”esti un bou !” al Monicai Macovei, ”I-am ciuruit”-ul Presedintelui Romaniei si concluzionati:aroganta, huliganism,primitivism, agresivitate si dispret.Hai Romania!

Stefan A. spunea...

Va recomand sa cititi :
htpp://it.wikipedia.org/wiki/Mani_pulite . Este si in engleza, franceza, germana, spaniola .
Cu un pic de rabdare veti intelege ce mecanism pervers naste din nevoia de finantare a partidelor . Veti intelege si cum bugetul de stat, prin contracte publice, se transforma in o unealta pentru alimentarea acestor "necesitati".
Dupa o astfel de lectura se poate intelege de ce situatia actuala( in Romania) este copia fidela a situatiei italiene de acum 18 ani !
Fara a cunoaste cauzele unei boli este dificil de gasit tratamente.

ALTmatei spunea...

Apropo de reforma. Uite aici un articol si un raport care merita mai multa atentie decat am vazut ca a fost acordata pe hotnews.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-6863946-neue-zuricher-zeitung-romania-bataia-cap-europei.htm

raportul e un link prin titlu:
Un raport al Institutului de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare de la Bucuresti

spor la citit. matei.

Constantin Gheorghe spunea...

Prietene, despre interlopii portocalii, numai de bine! Nu comentez. Sunt băieţi mari, se descurcă ei. Dar ce-ţi veni să-i căinezi pe Preda şi Macovei? Unu fu consilier prezidenţial, altul ministrul justiţiei. Al justiţiei, prietene! Nu ştiau în ce se bagă? Erau neinformaţi? Le-a băgat cineva sula-n coaste să intre în PDL?
Criminalizarea politicii e un fenomen cât se poate de "modern". Şi da, face parte din procesul de modernizare a statului. Dar ce ştim noi, proştii, care nu facem parte din planurile lui Zeus?!

Anonim spunea...

Toate partidele sunt in aceeasi situatie, fara exceptie.

Iar orice stat modern a trecut prin aceleasi perioade, noi suntem numai, din pacate, cu vreo 50 de ani in urma democratiilor din vest. A se analiza cum a ajuns familia Kennedy una dintre cele mai influente familii din politica americana.

Dan Selaru spunea...

Asa e, dar asta nu inseamna sa acceptam pe principiul ca a fost si la altii la fel.

John Galt spunea...

Stiati cine a fost presedintele care a oferit avionul prezidential primei maneliste, nu? :)

Sau care a fost partidul (comunist) ce a folosit diversi interlopi ca sa colectivizeze mai repede.

Sau cine a dat cele mai multe recursuri in anulare ca absolut nici un procuror nu mai avea curaj sa se ia de nimeni.

Sau cine are cele mai multe legaturi cu crima organizata transfrontaliera, traficul de femei, droguri, arme -(nu ma refer la papagalul de Vanghelie).

Well, eu cred ca "tot raul spre bine". Singura sansa pentru Basescu de a schimba ceva era sa intre exact in acest mediu si sa lupte cu armele lor. Sunt sigur ca nu va avea nici o problema sa renunte la "ei" dupa asta.


Ce spui tu aici Dane sunt efectele socialismului adunat in 50 de ani, e reactia naturala a oricarui om normal, de respingere a unor idei gresite din start. Eu din contra, as vrea sa vedem astfel de interlopi chiar in functii de conducere (cum vad deja prin diverse ministere, fonduri nerambursabile), pentru ca in momentul respectiv oamenii vor intelege cat de importante sunt niste principii uitate (voit) in ultimii 20 de ani.

Daca ar fi castigat "golanii" din Universitate in 92 azi sunt aproape sigur ca nu aveam astfel de subiecte. Urmeaza sa intelegeaga si spalatoresele de la Apaca de ce.

Dan Selaru spunea...

Radule, tu crezi ca un care pe care cu toporul duce la constientizarea maselor. S-ar putea sa ai dreptate.

John Galt spunea...

uite o prada de razboi:

p spunea

Majoritatea controverselor se datoreaza confuziei termenilor.Probabil fara intentie, RaduBT a atins punctul nevralgic.Dezbaterea adevarat nu este despre economie.Ci despre putere.Relatiile economice sunt doar unul din vehiculele puterii.Celelalte doua vehicole sunt violenta si cunostintele.Dezbaterea reala este despre distributia si controlul puterii iar aceasta e reflectata nu numai de aspectul economic.Asa ca recursul la violenta (de limbaj dar e tot aia) este de fapt o readucere inconstienta la matca a temei reale: cine si cata putere are.Economia n-are nici un principiu care sa nu fie subordonat principiului motrice al istoriei omului:principiul puterii.Cele trei instrumente ale puterii bogatia, violenta si cunostintele sunt pe cat de inseparabile pe atat de fungibile.Asa ca va rog, nu neglijati violenta din disputele dumneavoastra.

..

Cum era expresia: "Only a crisis - actual or perceived - produces real change"? :D

ps: Ti-am trimis pe mail un invite pe mail. Hai acolo, suntem mai multi si e mai usor sa schimbam idei. Daca urmeaza un val de sute de comentarii si va fi greu. :)