marți, 16 februarie 2010

Un om de onoare

"Sunt, de aceea, mândru sa urez Bun Venit în Râmnicu Vâlcea tuturor celor trecatori prin orasul nostru. Fie ca veti sta o zi sau un an, fie ca veti descoperi ca puteti numi Râmnicul "acasa", sunteti, cu totii, prietenii nostri. Bucurati-va de ceea ce poate oferi acest oras si luati din toate cele de pe aici o particica în inima Dumneavoastra, pe care sa o purtati mereu. Veti vedea, poate cu surprindere, cum acest loc, odata vazut si trait, va va face mai buni, mai bogati spiritual, mai întelepti."

Ing. Mircia Gutãu
, actualmente cetăţean de onoare al oraşului în urma a 25000 de semnături ale cetăţenilor oraşului care au aderat la acest demers şi a votului consilierilor municipali.

Nu onoarea pe care consilierii PDL i-o conferă mă miră ci abţinerea de la vot a consilierilor PSD şi PNL. Oare în toată ţara e la fel? Nici măcar de ochii lumii nu se mai feresc în a arăta că de fapt este o rotire de cadre şi că toţi sunt la fel.

Ce scrie presa vâlceană?


Curierul de Râmnic priveşte ştirea ca incredibilă şi se arată consternat. Din Impact Real aflăm că în afara modificării regulamentului de acordare a titlului de cetăţean de onoare votul a fost acordat fără acordul Oficiului Juridic sau semnătura secretarului primăriei. De aici se cam vede legalitatea acţiunii. În Observator de Vâlcea consilierii sunt declaraţi "cetăţeni de oroare". În Publipro-Ziare de Vâlcea e o adevărată campanie împotriva onorabilului. În Viaţa Vâlcii un articol ne spune cam care e atmosfera după încarcerarea personajului în rândul partidelor politice. Vocea Vâlcii face campanie în favoarea primarului. Ziarul de Vâlcea are treabă doar cu PSD şi PNL.

Fiţi bineveniţi la Râmnicu Vâlcea, fiţi bineveniţi în România!

13 comentarii:

Pongo spunea...

Iti dai seama ce gasca are tipul. In ziua de azi in gashca shade puterea :-)

Lars spunea...

Pedeii nu erau aia care vroiau sa-i traga in teapa pe corupti ? Acum ii fac cetateni de onoare ?
Eu sunt socat de acest caz prin prisma impactului extrem de negativ asupra intelegerii valorilor morale de catre copii nostri....
Baselu', sincer astept sa iei cuvantul si sa condamni magaria asta. Daca nu o faci atunci mogulii aia care te-au atacat sunt poate de joasa speta dar au avut dreptate in ceea ce te priveste.

Gilbert spunea...

Eu privesc altfel problema:
http://www.colobanea.ro/2010/02/marea-intrecere-in-spagi/
Ajungem să "premiem" şpăgarii.

Anonim spunea...

un hot si un spagar; nimic mai mult!

Anonim spunea...

Eu as privi partea plina a paharului. Un primar influent in PD-L este condamnat in timp ce PD-L este la putere. Deja 90% s-a facut dreptate si demonstreaza ca PD-L central nu-si apara coruptii si Basescu nici atat. Faptul ca gainarii PD-L locali incearca si ei ceva e mai putin important. Ar fi frumos sa fie 100% dreptate si inclusiv consilierii sa fie pedepsiti pe linie de partid. Dar dupa cum spuneam, ma multumesc cu 90% (momentan, pretentiile vor creste pe viitor).

Anonim spunea...

Pentru anonimul de mai sus: Ha, ha - pai si Micky Spaga a fost prins sub Nastase, ar trebui acum sa aplaud ? Nu e nici o jumatate plina a paharului in cazul acesta, paharul este gol-golut.

Anonim spunea...

pentru anonimul de mai sus, din partea altui anonim decat anonimii de mai sus: Serban Mihailescu a fost condamnat? Daca nu, comparatia ta nu are valoare.

Deceneu spunea...

Cu cat omul are un caracter mai josnic, cu atat se bucura de mai multa popularitate, promovat fiind de mass-media si de clasa politica.
La cel mai inalt nivel / este ridicat Basel!


Pe asta de la Valcea l-au condamnat sa-l victimizeze si in perspectiva ramane sa-l canonizeze, ca Preasfintitul e tot de-al lor.

Anonim spunea...

Sunteti uimitori, ati ajuns sa confundati omul cu partidul din care face parte. Poate ar trebui sa va ganditi la faptul ca nu un partid la onorat pe Domnul Mircia Gutau, ci oamenii ai caror edil este de atatia ani. Se comenteaza ca de fapt era normal sa faca tot ce a facut pentru acest oras, dar se uita sa se spuna faptul ca sunt o multime de alesi care iau banii contribuabililor de poamana, fara a face nimic pentru orasul care i-a ales .
Discutati despre coruptie si abuzuri prin luare de mita, dar as dori cei care arunca cu pietre sa aibe bunul simt de a aduce si dovezi in acest sens .
Cat priveste confuzia intre politicianul Mircia Gutau si omul Mircia Gutau, consider ca ar trebui mai intai sa-l cunoasteti si de-abia apoi sa discutati. Il cunosc personal pe omul Mircia Gutau si am tot respectul pentru dansul si da am semnat si petitia pentru " Cetatean de onoare" al orasului, pentru ca merita mult mai mult decat multi altii .

Sa arunce primul piatra cel care se stie fara de pata. Si permiteti-le oamenilor care l-au votat si au semnat petitia sa se pronunte asupra valorii acestui om .

Dan Selaru spunea...

Vezi ca ti-e idolul la puscarie. Relativizarea morala e tipica sistemelor totalitare.

Anonim spunea...

Manipularea maselor este specifica celor incapabili sa duca o lupta cinstita .

Daca tot faci niste afirmatii ar fi absolut normal sa le sustii cu probe. Pana la proba contrarie permitele celor care au cat de cat habar sa se pronunte .

Dan Selaru spunea...

Pai s-au pronuntat.

Anonim spunea...

Si ai preluat toate astea fara a veni in Vilcea sa vezi si sa "palpezi" cu ochi si cu urechile o stire .

Apoi, pentru ca am fost contra celor afirmate de tine si de cei care au comentat, ai dorit sa-mi "inchizi" gura cu cuvinte elevate .

Probabil ca toate lucrurile astea se-ntampla doar pentru ca in loc sa cautam raspunsuri, nu facem altceva decat sa preluam niste stiri si sa le republicam cu adaugirile de rigoare . Cred ca daca ma-ncadram in "spiritul de turma" imi ignorai mesajul .

A si apropo, am un singur idol care nu face obiectul acestei discutii. Pe omul Mircia Gutau, asa cum am afirmat, il cunosc personal si poate de aceea am dorit sa fac un comentariu pe acest blog . Nu fac parte nici din categoria pupincuristilor si nici din aceea a lingailor, am facut doar o observatie de ordin personal si total obiectiva .