vineri, 19 martie 2010

Lumea aşa cum e

Părerile preconcepute despre lumea în care trăim sunt demontate într-un filmuleţ de 10 minute. Face toţi banii. Are şi subtitrări.



Şi alta cu traducere.



TED

12 comentarii:

Camil Stoenescu spunea...

damn. material pentru diseara, ca nu pot sa ascult aici

Sever spunea...

Traducere in limba romana nu are, asa-i?

Dan Selaru spunea...

Asta nu, de obicei au si in romana. Engleza, italiana, spaniola. Si niste limbi mai exotice.

asybaris spunea...

Da, e foarte elocvent tipul, l-am linkuit si eu in blog acum vreo 2 luni, dar ma bucur ca ai dat si tu peste el.

jane spunea...

mulţumesc pentru talk (:
e şi tradus, aici

Dan Selaru spunea...

Am pus-o, eu multumesc.

Flavian spunea...

E interesant si site-ul lor gapminder.org

Te joci cu bulinele si cu meniurile intr-o veselie... :-)

Dan Selaru spunea...

Aha

Nana spunea...

Ma fascineaza cum cei care au cate ceva de zis, nu numai ca nu au un bat in fund si stiu sa isi prezinte materialul si sa il faca atractiv (in fond, e statistica, bleah!), dar stiu si sa ne faca pe noi sa zicem ca sunt buni, in loc sa ne spuna ei noua la tot pasul cat de buni sunt ei...

Astept cu nerabdare momentul in care o sa fie bataie pe bilete la asa ceva, la fel ca la concert Metallica (pe care abia il astept, ca sa se inteleaga ca nu dispretuiesc o astfel de manifestare).

In fond, nu vad diferenta de atractivitate intre asa ceva si o vorbarie CafeDeko sau mai stiu eu ce alta vorbarie (Eddie Izzard, Carlos Mencia si care or mai fi).

Dan Selaru spunea...

Pai sunt buni.

zummuz spunea...

Patetic. Daca stii cum sa aranjezi cifrele poti demonstra ce vrei. L-as ruga sa faca o simulare despre dezvoltarea societatii occidentale si a SUA in care nu este inclus pretul petrolului extras de arabi ci doar de texani, nu se importa materii prime din orient la schimb cu bile colorate si hartii fara valoare, nu emigreaza chinezi, indieni, est-europeni de nota 10 in SUA dupa ce au terminat studiile pe banii statului ci pleaca americani scoliti la universitati de varf in lumea a III-a, nu se lohn-eaza cu China sau India pt ca americanul sa arboreze un drapel pe care scrie Made in China. In fapt de-a lungul istoriei "avansatii" au vandut margelute colorate pe materii prime "sub-dezvoltatilor". Cum ar fi o astfel de simulare ?

Dan Selaru spunea...

Cu vorbe poti sa spui orice, cu cifre mai greu.