miercuri, 31 martie 2010

Să pui sau nu link

Mă interesează în mod deosebit acţiunea celor 300 de magistraţi care încearcă să schimbe Justiţia. Petiţia pusă pe site-ul Societăţii Academice din România trebuie să fie văzută, să se vadă că există în rândul magistraţilor oameni oneşti. Să înţelegem că fără Justiţie nu o să avem niciodată o ţară normală.

Acţiunea a fost susţinută de varii surse online. Printre ele două ziare cu ştaif. Aici şi aici.

Acum când scriu primul articol are aproape 9000 de vizualizări, e cotat cu 5 stele din 5 şi are aproape 60 de comentarii. Nu există link către Petiţie. Cel de-al doilea are 13 voturi, şi peste 70 de comentarii. Presupun că are un număr de vizualizări comparabil cu primul. Acesta din urmă precizează linkul SAR, nu al articolului cu Petiţia, şi nu poţi să te duci direct la Petiţie.

Povestea mea de ieri a fost preluată de Hotnews cu link-ul spre Petiţie cu tot. Articolul a avut doar puţin peste 1200 de vizualizări.

Rezultatele, eu cu Hotnews şi cele 2 ziare. Noi,peste 500 de afişări ale Petiţiei pe SAR, cele două ziare 37. Mai trebuie spus că noi am scris mult mai târziu decât ei. Înainte să apară pe Hotnews avea cam 550 de semnături, acum are aproape 850 (cifrele de trafic sunt de la ora 15 de ieri).

De ce să te străduieşti să aperi o cauză dacă nu ai nici măcar minima înţelepciune să-i trimiţi pe oameni s-o susţină. Am şi poze pentru tot ce am spus dar puteţi să mă credeţi pe cuvânt. Totdeauna pune un link, merită. Chiar de două ori. Semnaţi Petiţia lăsând un comentariu cu un nume. Mulţumesc.

De ce o ţin langa cu Petiţia? Pentru că am impresia că acum trebuie să facem presiune să schimbăm sistemul. Şi acum avem şi o şansă.

12 comentarii:

Flavian spunea...

Am semnat, desi sunt cam sceptic la rezultatele obtinute cu astfel de petitii.

Trebuie totusi sa ramanem optimisti, lumea incepe sa se sature si sa ia atitudine in cat mai multe locuri... ;)

Camil Stoenescu spunea...

și credeam că ești pesimist :D
(citeam ieri la Theophyl despre neregulile/ilegalitățile din ICCJ)

Dan Selaru spunea...

Pai de aia sa facem presiune, la Evz a cazut site/ul.

Otilia Nutu spunea...

Va multumim mult pentru sprijin, intr-adevar, cele mai multe semnaturi au venit de la cei care au ajuns pe site-ul nostru din Hotnews si blogul Dvs.

Cred ca este foarte important sa-i sustinem pe magistrati cand cer reforma reala a justitiei. Conteaza sa stie ca opinia publica ii sustine, sa se simta sprijiniti si procurorii si judecatorii care au curaj sa investigheze sau sa judece corect cazuri grele si foarte riscante.

Anonim spunea...

Decat nimic, e buna si petitia. Astia insa nu se vor sinchisi de ea. Ei stiu doar de bata. daca ar iesi lume ain strada si ar protesta in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ar arunca cu cateva oua in judecatorii controversati ar fi mai multe sanse sa se schimbe ceva. Ceausescu nu a cazut prin petitii, ci prin actiuni de strada.

Dan Selaru spunea...

Eu astept cu interes sa-i vad pe Jipa si Costiniu in fata Justitiei ca Voicu nu vorbea singur la telefon.

@Otilia Nutu, nu aveti de ce sa-mi multumiti. E, cred eu, datoria mea.

Dr.A spunea...

300 de magistrati e o treaba.
500 de interneti e o alta.

In fapt semnaturile noastre nu au alta menire practica decat a ne manipula spre sustinerea unei cauze ale carei scopuri vagi si fara finalitate practica imi sugereaza mai degraba interese politice ascunse.

Sunt cei 300 de magistrati mai cinstiti si pregatiti decat restul?
De ce doar 300 ?

Camil Stoenescu spunea...

@ Dr. A, așa e, ai dreptate. cel mai bine e să nu se facă nimic nicidoată. pentru că, deh, nu se atinge „masa critică”...
sunt 300 pentru că le-a plăcut filmul ;)

Dr.A spunea...

Si nu uitati de Casuneanu. Si de nota lui Basescu, ca doar Casuneanu e abonat vechi la serviciile politicienilor, nu a inceput el cu Voicu ..

Bogdan Glavan spunea...

Pentru ca de fapt, "promotorii" nu urmareau decat sa-si faca reclama pe "Petitia" altora. De ce sa mai puna link? Din traditia subintelectuala a jurnalismului de semafor, adanc inradacinata inca de pe vremea studiilor liceale, cand educatia si dezvoltarea personala s-a realizat prin copy-paste-uri din realizarile altora.

John Galt spunea...

Dan, Bogdan, vedeti ce arma teribila poate fi "internet"-ul? :)

Ioana Gînju spunea...

comunicarea, bat-o vina!