luni, 19 aprilie 2010

Amendament iresponsabil

Iresponsabilitatea parlamentară nu are limite. Au votat în comisie amendamentul cu punctul de pensie de 45 de procente din salariul mediu brut. Deşi e imposibil de susţinut financiar un asemenea procent. Sau se măresc taxele în mod absurd, cu consecinţe economice incalculabile, sau depăşim deficitul bugetar sau dăm drumul la tiparniţă. Mai există varianta să nu mai facem nicio investiţie, nu că până acum ne-am dat de ceasul morţii cu investiţiile utile.

Sper să nu treacă în Senat şi, mai apoi, în Cameră. Autorii amendamentului sunt Minerva Boitan (PNL), Alexandru Cordoş (PSD) şi Ion Ruşeţ (PDL).

Populismul este dus la absurd. Punctul este acum de 39 de procente şi am avut un deficit la Bugetul de Pensii între 1 miliard şi 1 miliard şi jumătate de Euro. O creştere cu 15 procente a tuturor pensiilor ne-ar trimite pe drumul Greciei. Şi văd că pe această prostie se coalizează toate partidele. Sper să nu treacă. Altfel o să fie o altă lege care n-o să se aplice şi un nou scandal interminabil.

7 comentarii:

Madalin Popa spunea...

Ca sa vezi! ramane Nuti fara investitiile alea de vrea sa le treaca la secret!

Anonim spunea...

Poate FALIMENTAREA ROMANIEI ESTE SI TELUL anumitor interese.. la asta nu v-ati gindint?

Investitia este simpla, bagi 10 milioane EUR si cumperi voturile unor idioti cu pix... astia voteaza legi populiste , ca deh sta vrea poporul... si apoi pleosc economia.... si sa nu imi spuna mie cineva ca atunci cind o economie intrega face pleosc nu face nimeni profituri astronomice....

Unknown spunea...

pai si PDL-ul a votat cu drag si sarg, nu?

Stefan A. spunea...

In Romania nu este nevoie de profesionalism in politica ! Asa cum au votat in UNANIMITATE marirea veniturilor in invatamint cu 50 %, vor vota si acum cresterea punctului de pensie ! Se ajunge la CIOLAN prin voturi nu inteligenta . Nu conteaza ca nu sint bani , FMI este aproape ! :)

ionut spunea...

pot sa te intreb, complet nevinovat desigur, asteptai altceva de la politicieni? :D

Anonim spunea...

Nu te supara ca te intreb, dar intreaga postare pleaca de la ipoteza ca nu sunt bani? Treaba ta daca crezi aceste cifre. Dar bani sa cumparam avioane, miliarde de euro cum avem?

Dan Selaru spunea...

Eu nu ma supar dar bugetul de pensii trebuie separat de bugetul de stat.