vineri, 7 mai 2010

Break on Through

Una din formaţiile mele preferate este The Doors. După moartea lui Morrison totul părea pierdut. Când frontman-ul a dispărut, de foarte multe ori, a dispărut şi formaţia. Jim Morrison a fost sufletul lui The Doors. Povestea morţii lui e alambicată şi e alt subiect. Dar să-l privim.



După aproape 40 de ani lucrurile nu stau chiar atât de rău. Au ales un vocalist excepţional, care a făcut faţă indiscutabil. Să-l vedem şi pe el. Scott Weiland. Nu mi se pare deloc inferior.



Cine-i Scott Weiland? Omul a ajuns, ca vârf al carierei, ca vocalist la Velvet Revolver, formaţia lui Slash după despărţirea de Guns and Roses. Omul e un adevărat derbedeu dacă a ajuns să fie dat afară de Slash, care nici el nu e vreo usă de biserică. Asta-i viaţa. Manzarek se uită la el ca la butelie tot clipul. Dar cântă bine.

Break On Through (To The Other Side), cam ăsta e mesajul, se descurcă fiecare cum poate. cine nu poate n-o să aibă ajutor. Nu s-a schimbat nimic în ultimii 40 de ani. Şi ne întoarcem acum 2000 de ani.

Break On Through. Derbedeii sunt la putere. Serios am scris aseară.

9 comentarii:

Bogdan spunea...

Ehi, acum depinde de gusturi: eu cred ca varful lui Weiland a fost pana acum Stone Temple Pilots si nu Velvet Revolver.

Dar, da, ai dreptate: Weilnad este una dintre cele mai bune voci de rock ale momentului. Si, da, ai dreptate: derbedeii sunt la putere.

Turambar spunea...

Ah, ce obscenitate fenomenologica. Sa vezi o trupa de babalici (hei, don't shoot: vom fi si noi la fel) traind extazul si sucarul specific adrenalinei bezmetico-hormonale a tineretii.

Nu e singurul caz. La fel de obsceni in inadecvarea lor hormonalo-rebela sint si cei de la Rolling Stones, si toate stelele de formol care se zbat in piei prea largi si in buletine prea expirate.

Sint rau. Stiu. Dar sa stii ca biologia e rea. Tineretea e una, batrinetea e alta.

Jimi, bine ca ai crapat tinar. Jim, bine ca te-ai inecat in propria boritura.

Furia trebuie sa moara tinara. Ar trebui o lege incapatoare precum beciurile cu sare ale Politziei Capitalei, sa se interzica prestatia de rock peste 35 de ani. Bine, hai, fie: peste 40. Peste 40 de ani sa ai voie sa cinti doar Bach, Mozart, jazz si manele. Nemuritoare acorduri pentru muritoare trupuri.

PS: Vezi ca au incercat si ei sa dreaga busuiocu si sa bage la inaintare unu tinar, cu furia tare si cu stremeleagu viu. Dar ei, cu acele camasi de mambo din anii 50, vin direct din comediile fratzilor Cohen.

:(

ionut spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=xPP8w0wMRgQ

The genius! Ascultati inceputul ambelor piese!


Nesperat de bun Weilnad!

niku_elektriku spunea...

dom' selaru, sintetzi un evazionist remarcabil, scusatzi'ma ca v'o spun

Dan Selaru spunea...

ce evazionist coane, ce-am facutara?

niku_elektriku spunea...

ce, mata nu purtai pantaloni evazatzi ?

ionut spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ionut spunea...

Dane stai linistit, sa fii evazionist nu-i nici o rusine, e chiar o datorie de onoare! :D

Dan Selaru spunea...

N-am prins moda decat cand eram prin clasa a 4-a, a 5-a, dupa aia s-a dus. Eram prea mic. :-) Despre evazionismul alalalt nu comentez. :-)