miercuri, 5 mai 2010

Grace Jones, un model pentru Emil Boc

Cred că măririle de taxe şi impozite n-o să fie atât de mari cum merg zvonurile. Reţeta e clasică, de la Rabbi citire, întâi ne bagă gâştele în casă după aia le scoate, şi o să ne simţim mult mai bine.

Soarta Guvernului Boc e pecetluită, măcar, înainte de a primi piciorul definitiv în fund, să ia măsurile pe care trebuia să le ia Tăriceanu acum 2 ani. De la stăpânire citire. Adică de la vocea ei, Sebastian Lăzăroiu.

Aşa că nu pot decât să-i urez lui Boc să arate la 61 de ani ca Grace Jones la vârsta asta, că fundul gol, trandafirul, bara de streptease, care e economia în jurul căreia se învârte de un an jumătate, vântul prin buzunare şi palavrele despre viaţa în roz deja le-a dobândit.

Sau e vorba despre ce-am dobândit noi?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Voi chiar nu intelegeti sau nu vreti ? Ce produce RO? Ce exportam noi? Cateva Dacii, cateva haine in lohn (se plateste doar manopera si aia mai nimic), fier vechi si lemn, putin otel si aluminiu si…cam atat! Cu ce credeti voi ca a crescut economia atunci cand “duduia”? Cu banii veniti de la cei care muncesc afara! Acum, acele surse s-au restrains si in concluzie a scazut consumul, a scazut bugetul (mai putun TVA, mai putin din accize)! RO a dezvoltat in sectorul privat doar sfera serviciilor , acest sector ptr a supravietuii are nevoie de o patura medie care sa apeleze la “produsele” sale. Daca creste numarul de someri de la stat (dam afara 30-40% bugetari) nu credeti ca acest lucru va atrena un numar la fel de mare de someri noi din sectorul privat prestator de servicii (cine va mai apela la asa ceva?)??? RO nu poate iesii din criza decat atunci cand toata lumea va iesii din criza si se va relua consumul!! Cu cat se consuma mai putin cu atat creste numarul somerilor (firmele producatoare nu mai au desfacere si concediaza, pe orizontala dezastrul se amplifica). NIMENI nu poate sa spuna ca a deposit criza ptr ca sistemul actual a fost si este cladit pe cresterea pe baza productiei de masa si implicit al consumului. Oricat am blama acest lucru, doar consumand pastram locurile de munca!! Daca renuntam intram intr-o avalasa, prima data dispar producatoriide bunuri care nu sunt de prima necesitate, apoi se restrang serviciile iar in final cei care produc mancarea (aceasta nu se va mai vinde din lipsa banilor, somerii vor manca din ce in ce mai putin, cat sa nu moara de foame). Cu cateva firme producatoare de mancare nu se poate tine o economie!

Marc spunea...

Desi sunt multe minusuri pentru Boc, cu acest nou TVA de 24% cred ca se va iesi usor din criza.