marți, 25 mai 2010

Toţi sunt la fel

Ce vedem noi acum este răfuiala din interiorul PDL. Cele două amazoane portocalii, Macovei şi Udrea, au dezlănţuit atacul împotriva tripletei Blaga-Videanu-Berceanu. Aceştia din urmă sunt aproape muţi. Mai ştie cineva ce face Berceanu?

Este absolut tragic că rufele sunt spălate public dar pe spinarea noastră. Traian Băsescu "pe surse", de fapt orice idiot ştie că toate "scurgerile" sunt voite, atacă vechea gardă cu scopul oferirii de sânge poporului disperat. Iar victimele sunt cei trei şi alţi câţiva.

Situaţia nu e atât de tragică pe cât pare, atât Traian Băsescu şi PDL o exagerează ca să poată să-i scoată vinovaţi pe cei trei cât şi iRealitatea şi Antenele care au nevoie de rating şi care cad în capcana noii aripi aspirante la putere în PDL.

Ne aflăm în faţa celei mai sinistre lupte pentru putere, cu scopul schimbării celor care au acces la ţuţuroiul banilor publici, nu binele public este scopul ci lupta pentru resurse. Care se face în una din cele mai grele situaţii în care se află România.

Monica Macovei are dreptate, "toţi sunt la fel", eu am fost ameninţat cu moartea când am spus asta. Eram vândut mogulilor. Numai că Monicăi Macovei îi este folosită credibilitatea pentru o schimbare a conducerii PDL nu pentru o salvare a României.

Lângă Monica Macovei se situează "o anumită parte a presei" care dezlănţuie atacuri împotriva vechii gărzi pedeliste uitând de băiatul ăla prieten cu Vântu, uitat prin Indonezia, de Necolaiciuc, de Sterling şi aşa mai departe.

Nu-i apăr pe BVB, trebuiau să dispară din politică de mult. Vreau să vă spun că şi cei noi sunt la fel ca şi cei vechi. Nu se schimbă nimic. Toţi sunt la fel. Doar speranţa moare ultima. Şi e alimentată aproape totdeauna de prostie.

Şi ştiu că o să fiu înjurat din nou. Dar vă şterg. :-)

13 comentarii:

Cristian Banu spunea...

Momentan eu zic că e 1-1 scorul.
BVB a deschis scorul prin modificarea statului. TB ratează incredibil cu ocazia atacului de la TVR (sau era B1?) cu "găşcuţa". Egalează scorul în urma unui contra-atac fulgerător care a surprins apărarea adversă bucuroasă că deviase prima ocazie periculoasă.
Acum, TB obţine un 11 metri - asumarea răspunderii. Marchează? Ratează?
La modul teoretic, rămăşiţele PSD şi PNL + câţiva oameni din PD "bine orientaţi" îl pot trânti pe Boc şi ejecta "tripleta de aur". Pe de altă parte însă, aceeaşi tripletă a prins loc în guvern - de două ori, chiar - deşi TB zisese "niet".

Meciul va continua până la Congres, când tabăra perdantă fie se va retrage la pensie, fie îşi va face un nou partid (sau căuta adăpost individual...).

Anonim spunea...

hm, sa ma gandesc..
bvb versus macovei, preda, tru aso.
parca astia din urma is ceva mai scuturati. si, cel putin deocamdata, mai putin lacomi.
deci, hai Base, ca sa zic asa :)

Dracu

Adrian Năstase spunea...

Ce face Berceanu? Păi face ce-a făcut mereu, fie la putere, fie în opoziţie: bani.

parvan spunea...

Daca tot stii ca vei fi injurat si tot stiu ca voi fi sters :) :

Cat timp vor fi multi oameni care sustin ca "toti sunt la fel" si vor fi si mandri de analizele lor ... ne meritam soarta :)

Nu, Sterling nu-i la fel cu Necolaiciuc si nici cu Rafo si sigur nu-i la fel cu delirul dement al veniturilor nesimtite.
Exista diferente care nesesizate si neurmate de premieri/amendari se vor limita doar la diferentierile de motivatie ale celor interesati de fenomen.

ca sa gresesc si eu fortand o diferentiere :P bvb e de fapt o eticheta pentru o constructie sistemica. E clar ca e in defensiva in fata "volitivului". Conflict, circumstantialitate, nevoia de control mai direct, acceptarea sociala a destructurarii politicii sistemice (partide, parlament, guvern, agentii... ) => nu toti sunt la fel de oportunisti.

joness spunea...

BVB-ul n-are de ce sa faca show pe la televizor, nu sunt blonde si nici hipnotizatori violet. Ei impart cascavalul. O arma al naibii de tare. Basescu a transpirat 4 ani impotriva molaului de Tariceanu, fara nici un succes. De ce? Pai pentru ca Tariceanu impartea cascavalul. Prezidentul are lupta grea.

Monica Macovei nu este credibila, cel putin nu pentru mine. Acu' vreo 2 anisori povestea pe oriunde nimerea cum ca "toate partidele se opun luptei impotriva coruptiei, mai putin Traian Basescu si PDL". Adica nu il cunostea pe Blaga? Nici pe Berceanu? Nici pe Prigoana?

Nu sunt decat doua explicatii rationale: fie e ipocrita, fie e incompetenta. Raspunsul exact nu ma intereseaza, e un detaliu nesemnificativ.

Daca ma uit la televiziunile de stiri pare ca e mare galagie. Din ea nu prea se intelege nimic, si orice ar face impotentii de la putere si din opozitie, ramane un joc cu miza nula. Tot la inflatie vom ajunge, spre disperarea lui Isarescu.

Dar de fapt nici galagie nu e. Suntem doar cativa care n-avem ce face si analizam personajele astea ridicole prin parvenitismul lor. Pun pariu ca showul pacatos de pe A1 l-a batut la scor pe Basescu la rating. Si pe buna dreptate.

Anonim spunea...

Toti sunt la fel inseamna de fapt toti suntem la fel. Dar unii dintre noi cred ca putem sa fim cinstiti, asa ca nu renuntam la speranta :)

Deceneu spunea...

Toti sunt la fel. Eu de ce spun ca situatia nu se rezolva prin rotirea politicienilor, deoarece toti au fost pe la putere si au facut acelasi lucru.
Situatia se rezolva implementand "stimuli"/motivatii pentru functionarii din institutile statului sa-i "de a in gat".

Daca pentru fiecare om politic si functionar de rang inalt dovedit corup, ar fi prevazuta o prima de cateva milioane de euro, sunt convins ca s-ar face curatenie in viata politica si in institutile statului.
Nu ne putem astepta la rezultate daca nu se introduce o miza pe masura riscului.

Pongo spunea...

Aseara am vazut un nebun la tv, cu putine idei dar extrem de fixe si dobandite in fata televizorului.
"Tripleta inspumata" este cea care s-a servit de mascarici pentru a accede la resursele tarii. Iar acum, dupa scalparea pieilor bugetului, urmeaza poporul. Care daca sta nemiscat sa i se taie fara anestezie, isi merita soarta.
Iar daca ce spui este adevarat, si situatia nu este grava dar se doreste niste zarva electorala, atunci chiar ne meritam soarta.

Cand spui " toti sunt la fel" esti proactiv :-).Keep walking!

Theophyle spunea...

Dan salut!
Gresesti, cel putin cand vorbesti despre lupta "pentru resurse," in cazul de fata.

Nici nu poate fi o asemanare intre Udrea si Macovei si nici o alianta.

Dan Selaru spunea...

Salut, asa sa fie.

Viorel spunea...

Paine si circ. La asta se rezuma tot.
Cand nu mai este paine se cere o portie suplimentara de circ.
NE MERITAM SOARTA.
Vreau sa fie mai rau. Si o sa fie. De ce? Poate este singurul lucru care o sa ne trezeasca, o sa ne responsabilizeze in momentul in care o sa fim cu stampila in mana, o sa ne faca sa mergem la vot in loc sa perpelim mititeii pe gratar, o sa ne faca mai atenti cu ceea ce ni se intampla zi de zi, nu o sa ne mai lasam manipulati cu zahar, ulei, galeti si altele, o sa ne invete sa muncim si sa pretuim ceea ce avem, o sa ne invete sa nu mai toleram grobianismul si smechereala.
Ca sa citez un apropiat:" De ce trebuie sa ma coste tot ceea ce invat?"
Raspuns: "Pentru ca doar atunci bagi de seama si inveti"

John Galt spunea...

Viorel, mai trist e cand unii platesc bani frumosi insa "profesorul" ii invata numai prostii..

Eu in cazul ala as ramane cioban pe camp. Cu vaca. De fapt am si ramas.

:)

..

Dan, ar fi extrem de interesant de vazut cum evolueaza un sistem in timp (indiferent de sistem) cand periodic, varfurile ii sunt eliminate. Doar asa se poate explica viermuiala din Ro pe ultimii 50-100 de ani.

Anonim spunea...

DOMNILOR,
,,LA VREMURI NOI,TOT NOI"PCR-FSN,IAR EI AU DISTRUS TOT,TOT CE NU ERA PRODUCATOR DE COMISION.RESTUL AU FURAT IN CEL MAI CURAT STIL ROMANESC.
NORMALITATE? 63 DE ANI POATE FI CONSIDERAT UN ACCIDENT IN ISTORIA UNUI POPOR.HAI SA-I PUNEM CAPAT DEMOCRATIC, REVENIREA LA NORMAL AR PUTEA JUSTIFICA ANUMITE SACRIFICII.